Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MAŁA CZARNA SUKIENECZKA

DOBRY ŚRODEK DO PRANIA CZARNYCH UBRAŃ

Polecane posty

Witam. Potrzebuję jakiegoś sprawdzonego, dobrego środka do prania czarnych ubrań. Ostatnio kupiłam sobie trochę czarnej garderoby i nie chciałabym, żeby mi sie szybko zniszczyła, sprała, a kolor wyblakł. Co byście poleciły do prania czarnych ubranek?

Płyn do prania czarnych ubrań, jest ich sporo. I nie nadużywaj płynu do płukania, najlepiej włącz dodatkowe płukanie, jeżeli twoja pralka ma taka możliwość. Ja gdy nosiłam czarne rzeczy płukałam je po praniu 5 razy, a płynu do płukania używałam dosłownie odrobinę. Tyle, żeby zmiękczyć lekko wodę.

Przez ostatni rok chodzilam tylko w czarnych rzeczach,wszystko pralam w nitkach mydlanych i dwa razy nastawialam plukanie,nic nie wyblaklo,ale mimo wszystko dlugo nie zaloze nic czarnego.

Przeważnie noszę czarne ubrania i piorę je w Perle czy w tego typu płynach. Zgadzam się z ograniczeniem płynu do płukania :)

Gość po wszystkich droższych
środkach do prania czarnego - najlepszy okazał się płyn FF do czarnego. Rzeczywiście czerń robi się bardziej czarna :-)

a co to sa te nitki mydlane i gdzie je mozna dostac?

a co do płynów do czarnych rzeczy wiem, że jest ich sporo dlatego pytam, który jest najlepszy

Gość slodkachwila
Ja używam takich płynów tylko do czarnych ubrań. Do kolorowych rzeczy jest mnóstwo plynów i proszków w sklepach. Co do koszulek, to staram się je prać w reku, bo w pralce bardzo rozciągają im się kołnierzyki, nie wiem dlaczego Dolewam czasem drefta do koloru, to tak bardzo kolory się nie spierają, a ciuchy nie wyciągają. Pzdr.