Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ERAMDAIV

Objawy "okresowe" a ciąża - pytanie

Polecane posty

Gość gość
Witam , mój problem polega na kłopocie z miesiączką a raczej jej braku. ostatnia miesiączka wystąpiła u mnie 10 kwietnia , od tej pory nie pojawiły się żadne plamienia. 7-8 dni po przewidzianym terminie miesiaczki w maju zrobilam test dwukrotnie, kazdy z roznych firm dla pewnosci , obydwa wyszly negatywne. Nadal sie balam, wiec umowilam sie na wizyte do ginekologa, tam Pani Doktor zrobila mi badania ogolne, USG przez pochwe i wysluchala moich obaw. Powiedziala , ze wszystko jest w porzadku , jajniki sa troszke nabrzmiale , ale tak to podobno jest przed okresem. Powiedziała, ze nie widać zadnego pęcherzyka ciazowego i na 99% nie jestem w ciaży. Dodam , ze miesiaczke pierwsza dostalam majac 10 lat, teraz mam 19 , Pani ginekolog przepisala mi tabletki Luteina 50 i powiedziala , ze mam je brac dwa razy dziennie przez tydzien w miedzy czasie mam dostac miesiaczke. Gdy chcialam sie dowedziec jaka jest przyczyna spoznienia okresu , dowiedzialam sie, ze bardzo mozliwe, ze stres , ktory mialam w maju. Dwa dni temu powinnam miec okres gdybym dostala w maju, czyli od dwuch miesiecy nic sie nie ruszylo, tabletki mi nic nie daly. Czesto bola mnie jajniki i jak nigdy piersi pobolewaja mnie. Dodam , ze miesiaczke 3 i 4 miesiace temu mialam za wczesnie, ale jesli o regularnosc mojej miesiaczki to jest zazwyczaj (przynajmniej byla) w porzadku co 28 dni przez 6 dni , czasem z kilkodniowym opozniniem lub przyspieszeniem. Mam przepisane tabletki antykoncepcyjne i wykupione ale nie moge zaczac ich brac, bo nie pojawila sie jeszcze miesiaczka. Co moge zrobic ? Nie mam jak skontaktowac sie z moja Pania Ginekolog bo jestem na wakacjach. Bardzo stresuje mnie moja sytuacja, bardzo prosze o odpowiedz. Z powazaniem Gość

Gość alka_alka
Może wtedy jeszcze nie było widać pęcherzyka. Ja na Twoim miejscu zrobiłabym test ciążowy, ale tylko z krwi - tylko on dla Ci jednoznaczną, pewną odpowiedź. Kiedy wracasz z wakacji? Jeśli jesteś w Polsce, a wakacje Ci się przedłużą, to lepiej zaczerpnij informacji o ginekologach w tej okolicy i koniecznie idź.

Gość brak okresu nie tylko w ciąży
Nie tylko ciąża blokuje okres! Powinnaś zrobić badania hormonów. Od 10 kwietnia to miałabyś już w sobie małego człowieczka....