Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość coturobić.maturzystka

kończę liceum. co dalej? brak pomysłu..

Polecane posty

Jestem w 3 kl. liceum. Przede mną matura. Zdaję matematykę, polski, angielski i dodatkowo geografię rozszerzoną. Nie mam pojęcia co robić dalej. Prawdę mówiąc nic szczególnie mnie nie interesuje.. Wiem jednak, że na pewno nie chciałabym robić nic związanego z matematyką. Doradźcie coś! Jaki kierunek studiów wybrać? Coś ciekawego, nie trudnego i dającego nadzieję na dobrą prace w przyszłości. Co robić dalej?

Gość dajnamiary
jak sie z toba skontaktowac to pomyslimy i skad jestes , nie robie se jaj teraz ;]

po co Ci moje dane? a co myślicie o dziennikarstwie i komunikacji społecznej?

Gość gospodarka przestrzenna
na dziennikarstwo to raczej powinnas zdawac rozszezony polski, historie i wos

Gość gospodarka przestrzenna
*rozszerzony

Gość byczek44
hej jestem w podobnej sytuacji co ty droga maturzystko.też nie wiem co dalej.tak naprawde to jestem na etapie poznawania siebie i tego co lubię,a tu niestety czas goni i nic.Trzeba w koncu coś wybrac.

Gość onslask
po to, zeby sei skontaktowac z toba, nie zartuje, mozemy pomoc sobie nawzajem i to nie jest oferta seksualna ani towarzyska , mam takie rzeczy w dupie zreszta ,albo raczej nie w dupie , w powazaniu

Gość Weronika-> weronka
zadaj sobie arcyważne pytanie co chcę w życiu robić? i rób to to z jakiegoś filmu, ale szczerze chcesz przez całe życie pracować robiąc coś co czego nienawidzisz? praca z ludźmi, współpraca czy kierowanie? matematyka jest wszędzie... :)

Gość tamten
nie chcialas to nie, czasami pojawiaja sie szanse ty jej nie wykorzystalas , ide stad i nie wroce

Gość praca męczy
Jeżeli nie wie się co dalej jaki kierunek wybrać itd. itp. ja polecałbym iść tym tropem wybrać taki kierunek związany z przedmiotem z którego ma się najlepsze oceny i który najlepiej nam pasuje :-)

Gość w średnich i dużych miastach
jest często tzw. centrum planowania kariery zawodowej - tam możesz za darmo skorzystać z badań Twoich predyspozycji i nabyć rzetelną wiedzę o zawodzie, który rozważasz (nie stereotypy z kafe, ale konkrety: ile osób nabywa uprawnienia do zawodu, ile jest ofert pracy, jakie średnie zarobki, jakie możliwe drogi kariery itp.). Nie jest to miejsce, w którym ktoś powie Ci co masz w życiu robić, ale może pomoże Ci podjąć Twoją własną decyzję świadomie. Warto wybrać się któregoś razu po szkole np.

Gość kkklejutka
To jest właśnie bardzo dobra szkoła ale dla dziewczyn, które maja smykałkę do zawodu stylistki, czy wizażystki. Zwłaszcza też ze cieszy sie ona dosyć dużą renomą i z pewnością warto o niej powaznie pomyslec.

Gość gość
To idz np do szkoły policealnej jak Cosinus. Bez sensu teraz to wszystko olać. A nawet taka szkoła się przyda- już sobie coś możesz lepszego wpisac w CV. A moze potem podłapiesz i pójdziesz za 2 lata na studia ?

Gość gość
Być moze tak jest , ale ja wybrałam bardziej pokrewny zawód a mianowicie charakteryzacje i wizaż u Dziewulskich. Ale wybrałam ten kierunek ze wzgledu na moje zaintersowania i po częsci też prestiżem samej szkoły.

Gość gość

Może szkoła policealna? Ja poszłam na policealną szkołę medycyny estetycznej. Trafiłam na świetną ofertę www.medica.edu.pl ze Szczecina. Mają tam kilka rodzajów szkół policealnych do wyboru oraz wiele ciekawych kursów i szkoleń.

Gość Gość

Wyjedź za granice!!!