Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

byku1010

Czy mozna zajsc w ciaze w pierwszy dzien po okresie uzywajac prezerwatywy??

Polecane posty

Witajcie. jakis miesiac temu kochalem sie z moja dziewczyna. byla w pierwszym dniu po okresie.uzylem prezerwatywy. 5 dni temu powinna zaczac jej sie miesiaczka a tu nic. ostatnio bardzo sie klucimy i jest ogromny stres. czy to przesuniecie miesiaczki to przez ten stres?? obo je strasznie sie boimy

Gość wszystko zależy od cykli
jakie sa długie, ile trwa miesiączka itd. Dzień po okresie może być juz dniem płodnym, ale u większości kobiet nie jest - choć w kazdym cyklu może byc inaczej. Z drugiej strony użyliście prezerwatywy a wiele par uzywa ich latami i nie wpada. Na tym forum naczytałam się wielu tekstów typu, uzylismy gumki i wpadliśmy ale ja nie bardzo w to wierze. Niech zrobi test, ale moim zdaniem nie ma powodu do obaw

Ona ma regularne miesiaczki czyli co 21 dni gdzies, trwajace okolo 5,6 dni.

Gość wszystko zależy od cykli
co 21 dni? Tzn od pierwszego dnia okresu do dnia poprzedzającego wystapienie następnego? Bo tak prawidłowo liczy się długość cyklu. Czy też 21 dni od zakonczenia okresu do nastepnego? Jeśli tak to miałaby cykle około 27 dniowe więc raczej to jej dni płodne nie były. W pierwszym przypadku owszem. Z tym że dni płodnych sie nie wylicza a wyznacza. Ale tak czy inaczej moim zdaniem gumka wyklucza ciąże.

Gość 34...
na 100% jest w ciązy!!!!!!!!!!!1 :O

Dzis mi mowila ze nie ma zadnych zawrotow glowy, bolesci brzucha i takie tam. wszystko jak gdyby nic. ja mysle ze ten okres to przez stres sie opoznia

Gość cerin
Nie sadze aby byla w ciazy. Okres lubi sie przesuwac co kilka miesiecy. Za pare dni dostanie.

Gość cerin
O ile rzeczywiscie gumka was ochronila, i "przed" cos tam sie na paluszku nie dostalo. Jesli wszystko bylo oki, to nie masz powodow do obaw.

a takie objawy ciazy jak nudnosci itp to wystepuja dopiero w 4-6tygodniu ciazy

Gość 32 lata-wszystkie swoje
byku - dlugosc cyklu liczy sie od pierwszego dnia ostatniej miesiaczki do ostatniego dnia przed kolejna miesiaczka a nie od ostatniego do pierwszego. Pierwszy dzien miesiaczki to poczatek nowego cyklu. Wg mnie nie jest w ciazy :)

macie racje nie jest. dzis w poludnie dostala okresu. wczoraj sie pogodzilismy i przestala sie denerwowac.