Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ewelii

ESTERA

Polecane posty

Gość blackpearl20
bardzo piękne Żydowskie imię. W torze znajduje sie nawet ks. Estery która opowiada o jej wspaniałomyślnych czynach :) Na jej cześć świętuje sie Żydowski Purim, nasz karnawał :)

Gość fajne tylko mi zbytnio
kojarzy się z mitologią... ale może to i dobrze.... w każdym razie bardzo ładne imię :)

Gość chcesz tak nazwać córkę??
?? lepiej sie zastanów, czy chcesz żeby miała przesrane od dziecka. ludzi są podli, inne dzieci będą ją izolować i wyzywać "Żydówa"...

Gość to juz lepiej estera
elwira to jak cyganska wrozka. estera jest OK

Gość ja mam tajemnicę
mam tak na imie , z perskiego " gwiazda" tak szczerze , nie przepadam za nim

tez mam na imie estera i jakos nikt mnie od zydowek nie wyzywa. mam 19 lat i znajomi mowia do mnie esti, estera, czasem esterka.nie mam nic do tego imienia, jest oryginalne. Czasem sa problemy jak sie przedstawiam bo musze kilka razy powtarzac. Nieznajomi przekrecaja i mowia Ekstera, Ernesta ale pozniej pamietaja i to imie czesto utkwi im w pamieci. Moje 2 ciotki daly tak samo na imie córeczka i nawet słodko to brzmi jak do takiego malenstwa powie sie esteruś, esterka... Jak byłam młodsza marzyłam zeby miec na imie weronika, ania, magda itd ale wiadomo jak to dziecko... teraz ciesze sie z mojego imienia bo w moim miescie jestem tylko jedna z tego co wiem ;p

Gość elwiiiii
ktora jednak nie jest zbyt fajna i ta ksiazka wspomniana tu przez kogos niestety takie rzeczy wplywaja na odczucia

Gość Esteryk ,
ładne imię