Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość da baba rade

czy ukladanie kafelek jest trudne? da baba rade?

Polecane posty

Gość da baba rade

bo bym chciala kafelki sobie sama ulozyc w lazience,ale nie mam kasy na fachowca...... czy to moze za trudne?

Gość cztery kule
to raczej trudne moze być :P

Gość nie radze
zabierać sie za taką robote, ostatnio remontowałam łazienkę i widziałam jak fachowiec to robił-nie jest łatwe:)

Gość DrMengele
Feministka by przykleila na żepy, moze warto o tym pomyslec.

Gość jak ty nawet nie wiesz że
kafelków a nie KAFELEK, to odpuść sobie....

Gość Były
dasz rade wystarcz trochę treningu na sucho,..:D

Zalezy jaki masz uklad lazienki,jesli wanna znajduje sie na wprost drzwi ,to dasz rade,zacznij od progu drzwi,jwsli wyjda nierownosci to pod wanna a tam malo co widac,ale i tak musisz sie wyposazyc w maszyne do ciecia kafelkow,wbrew pozorom wcale to jest takie trudne,ktos wyzej napisal,ze mozesz na sucho ulozyc i zobaczysz jak bedzie.

Gość artus
Rzuć okiem na You Tube , poczytaj trochę fachowej literatury,i do boju..:D

Gość DrMengele
Trzeba jeszcze umiec trzymac w reku szpachlowke, a ona potrafi trzymac pedzelek z pudrem.

Gość barabarabab
jasne ze to latwe :-D po skonczonej robocie wrzuc zdjecia bys sie mogla pochwalic jak wyszlo... :-P

Gość artus
W krajach byłego ZSRR kobiety murują, tynkują układają glazurę ,i.t.p :D śmiało..

wielkie mi zeczy ,ludzie bez studiów to robia bierz sie i nie pytaj,szkoda czasu

Gość artus
a są studja o tym kierunku..:? :p

nie ma ,ale ludzie po studiach ,sa zdolniejsi jeseli jest po to ,bedzie latwiej

Gość pytanie jest tylko takie
czy narzędzia masz?Np do cięcia kafelków

Gość artus
stereotyp..potrzebny jest trening i odwaga..:D

Gość DrMengele
Nic nie ma, ale zrobi !

Gość artus
nie mów kafelków tylko glazury , ją układamy na ścianach,a terakotę lub gres na podłodze. Co do narzędzi najlepiej wejdź na jakieś forum o tej tematyce..:)

hahaha mozna miec ,narzedzia z najwyższej półki ale jak sie niema ,zdolnosci manualnych to nic z tego

Układanie płytek ceramicznych (bo tak się to fachowo nazywa) może i nie jest takie trudne ale... trzeba mieć wprawę a dla osoby która robi to pierwszy raz może to się okazać bardzo kosztowne.Cóż za naukę się płaci. Dlatego zalecał bym raczej skorzystanie z usług fachowca. Wierz mi wyjdzie taniej. Łanienka pewnie nie jest duża zrób płytki do wysokości 150-160 cm to pewnie bedzie z 15m2. 15m2x40zł -600 zł. Warto kupować poziomicę, maszynkę, gumę, szpachelki, packę na jedną robotę. No chyba że chcesz póżniej kłaść płytki zarobkowo koleżankom :) no wtedy to się opłaci :).

Oj może już lepiej poproś kogoś znajomego czy kolegę , wujka kuzyna kto się choć troszkę na tym zna ? Żeby chociaż Ci pomógł bo zepsujesz sobie łazienkę jeszcze i co:(

Gość mariusz777
Wiem, że http://retrocegielka.pl wycina płytki z cegły pod konkretne projekty wykończenia wnętrz. Jestem zawodowym dekoratorem pomieszczeń i bardzo często wspieram się stylem retro właśnie z podobnych ofert. Cegła to uniwersalny moim zdaniem dodatek na ściany, w tym na elewacje. Wskazane płytki dobrze wyglądają przy kominku, w salach konferencyjnych. Nałożysz na styropian, na płyty G – K bez problemu. Można malować po montażu. Przy okazji dobierania płytek zlecisz tani montaż. Trzeba koniecznie dobrze instalować. Dopiero dobry montaż gwarantuje optymalny wygląd płytek dekoracyjnych z cegły. W tej ofercie masz selekcję cegieł, wycinanie, czyszczenie, montaż, impregnaty w jednym miejscu, narzędzia. Remont w umiarkowanych stawkach.

Gość Pantegram
Ja bym powiedziała, że nie jest trudne, chociaż... to zależy od Twoich zdolności manualnych. Znam ludzi, co mają tak kompletnie dwie lewe ręce do wszystkiego, że banalne wg mnie rzeczy dla nich są zupełnie nie do ogarnięcia ;) x W każdym razie z kafelkami jest o tyle dobrze, że w najgorszym przypadku - ułożysz je krzywo :p ale można je też w takim przypadku zrywać i ułożyć na nowo... Na pewno nie zrobisz tego tak szybko, jak osoba, która ma wprawę, i może być mniej równo. Może być też tak, że coś dokumentnie spierniczysz przez swój brak doświadczenia, ale szczerze? Wynajmując "fachowca" też możesz trafić na takiego, który robi to pierwszy raz / zrobi krzywo, bo będzie chciał zrobić jak najszybciej / odwali jakąś manianę typu źle klej zmiesza i Ci płytki odpadną... tak więc szczerze? Ja bym robiła sama. To nie elektryka, że jak coś spierniczysz, to Cię prąd popieści... x Kup sobie tylko takie kafelki, byś mogła w razie czego (w razie zrywania konkretnie) dokupić łatwo zapas. Doedukuj się też porządnie w Internecie, jak należy kłaść kafelki i do roboty ;) Nastaw się jednak na to, że pewnie się trochę przy tym zmachasz i zajmie ci to sporo czasu, skoro wprawy nie masz, ale jak najbardziej powinnaś dać radę, o ile tylko nie jesteś jakąś ponadprzeciętną niezdarą ;)