Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cherry93

Problemy z cerą...

Polecane posty

Gość cherry93

Witam wszystkich. Od paru lat walcze z trądzikiem. Duże efekty przyniosła mi maść Brevoxyl, ale od pewnego czasu zauważyłam, że moja skóra jest wysuszona, nie wiem co robić. Krem nawilżający do tłustej cery to chyba nie jest najlepsze rozwiązanie...

Gość rpwjt
owszem to jest najlepsze rozwiązanie-nie wiem kto cię leczy ale nie śwaidczy to o nim i o tobie też za dobrze skoro nie wiesz że skóra tłusta potrzebuje nawilżania i raczej łagodnego traktowania

Gość cherry93
problem w tym, że nikt mnie nie leczy. Miałam zapisać się do dermatologa, ale do tego czasu prawie wszystko zeszło więc stwierdziłam, że nie ma takiej potrzeby jak na razie. Tłusty krem może i ładnie nawilży mi cerę, ale boję się, że doprowadzi to, do powrotu trądziku...

Gość jezeli masz problemy z cera to
masz zakarzona krew.musisz kupic jakies ziola oczyszczajace krew najlepiej sypka pokrzywe bo fixy z torebek gowno sa warte!i pij to regularnie

i nie tlustych kremow uzywaj tylko lekkich nawilzajacych!

Gość cherry93
pierwszy raz słyszę, że przyczyną może być zakażona krew ;O

albo choroba nerek.wiem bo bylam z tym u lekarza jako nastolatka i tak mi to lekarz wytlumaczyl.najpierw nalezy nerki zbadac wyleczyc za pomoca antybiotykow i sprawdzic ponownie czy masz nadal problem z cera.to chyba nie problem oddac mocz na badanie

ja juz nie jestem dziewczynka tylko dojrzala kobieta i wiem ze jak mam problem z cera to winne sa nerki

Gość cherry93
ja nie mówie, ze oddanie moczu to problem. Po prostu nie wiedziałam, że przyczyną może być zakażona krew albo jak mówisz nawet choroba nerek. Wydaje mi się jednak, że moja sucha skóra jest wynikiem zbyt częstego stosowania wyżej wymienionej maści.

Gość cherry93
to dobrze, że jesteś starsza i obeznana w tym temacie.

Gość DrMengele
Na problemy z cerą dobre sa orzechy i czarna czekolada.

wiec zrob badanie moczu najpierw a potem zajmij sie reszta jak mowilam na cere tradzikowa nalepsze sa nawilzajace kremy!!!

Cherry93, jesli jesteś tą samą cherry której niestety nie zdążyłem odpisać odezwij się proszę. :) swietyzly szukamcherry93@wp.pl

Gość kuczlala
Mnie też brevoxyl jako jedyna maść jakoś pomagał, nistety już go nie produkują.Nigdzie nie ma go w aptekach (jedno dobre i akurat to musieli wycofać ,,co za ironia"). Teraz leczę się diane 35 a do tego jutro dochodzi izotek,wreszcie zdobyłam receptę! :) Ale tu nie o tym.. Osobiście polecam krem ,,ziaja nuno -krem antybakteryjny" nie leczy no bo to tylko krem do pielęgnacji ale powiem że jest bardzo wygodny -szybko się wchłania,nie jest tłusty,fajnie nawilża nie robiąc skóry tłustej jak masło, wybiela twarz,jakby zmniejsza zaskórniki,nadaje się pod podkład.Jeden z niewielu kremów ( a może jedyny) jaki mogę z czystym sumieniem polecić.Świetny przy kuracjach dermatologicznych które zazwyczaj wysuszają skórę.Kupiłam go za jakieś 7 złoty w zwykłej drogerii ASTER. Troszkę się rozpisałam.. Ale naprawdę polecam! :)

Gość naprawde cie to cieszy?
"do tego jutro dochodzi izotek,wreszcie zdobyłam receptę!" naprawde cie to cieszy? rozjebiesz sobie organizm. ludzie, zacznijcie sie zdrowiej odzywiac i prawidlowo pielegnowac cere, a nie packacie sie jakimis swinstwami chemicznymi jak np ziaja, a potem w placz ze pryszcze macie... :O

Gość naprawde cie to cieszy?
i jeszcze wpieprzacie hektolitry mleka, pszenicy, cukrów, rozwijacie grzybki w jelitach, zrecie chemie i konserwanty, a potem płacz....

Gość kuczlala
Widocznie Ty nigdy nie miałeś/łaś takich problemów,przykre gdy wypowiada się ktoś kto nie ma pojęcia co przechodzą osoby z prawdziwym trądzikiem a nie kilkoma krostkami.Naprawdę przykre! TAK WIESZ NAPRAWDĘ MNIE TO CIESZY! Nagimnastykowałam się aby zdobyć receptę. Co rozumiesz przez prawidłowo pielęgnować cerę? Najlepszym dowodem na to że odpowiednio pielęgnuję cere jest chyba właśnie to że kupuję odpowiedni krem (na bazie odpowiednich składników)który w jakimś stopniu łagodzi i mi pomaga.Wiesz w łazence mam mnóstwo maści,kremów,żeli,maseczek i toników do twarzy czy to świadczy o tym że co (ŻE MOŻE SIĘ NIE MYJĘ) otóż myję się. W takim razie jak powinnam pielęgnować swoją cerę żeby było dobrze? Mydłem? nie kochanie-mydło przy trądziku jest przeciwwskazane. A może wogóle powinnam przestać się myć? A co do prawidłowego odżywiania.. To 2 razy dziennie piję szkrzyp z bratkiem, biorę supleenty diety i witaminy wspomagające leczenie.Unikam tłuszczy,słodyczy i tym podobnych, nie piję alkocholu,nie palę.Jem posiłki pełnoziarniste , sałatki , dużo owoców i warzyw.. Taką ,,dietę" stosuję długooo długooo i jakoś nie wyleczyła mnie z trądziku! Dalej będziesz mi mówił/ła że nieprawidłowo się odżywiam i źle dbam o pielęgnację a może o higienę !? Widać że nie masz pojęcia na jaki temat się wypowiadasz!

Gość kromka chleba ze smalcem
Kup sobie olej arganowy, tylko dobrej jakosci musi byc tloczony na zimno z nie prazonych ziaren. Twoja skora potrzebuje nawilzenia, ty ja wysuszasz a ona sie broni i wytwarza wiecej sebum, olej arganowy nie jest tlusty, szybko sie wchlania i poprawia stan cery.

Gość ola12345654321
miałam podobny problem, polecam 'krem nawilżający do cery trądzikowej wysuszonej kuracją dermatologiczną' z Pharmaceris - ok. 30 zł. ogólnie cała seria jest super. kiedyś miałam problem z trądzikiem (tylko w makijażu mogłam się pokazać).. stosowałam maść duac, kosmetyki z la roche.. i co? i dupa :P pharmeceris jest najlepszy. podkłady nie zapychają porów - własnie po zmianie podkładu moje problemy z cerą sa o wiele mniejsze. Acha - jeszcze jedno - czasami warto używać kosmetyków do skóry wrażliwej (brak chemii, kwasów, nie zapychają porów) , a nie do trądzikowej (przesuszona skóra).

Gość aaalkapona
Nie kupuj tłustych kremów!!! Po tłustych od razu trądzik wróci. Najlepiej kupić LEKKI nawilżający krem do skóry WRAŻLIWEJ - takie są najbezpieczniejsze. Z tańszych opci to Pharmaceris (ok. 30 zł), a z droższych to z całego serca polecam La Roche Posay, taki z pompką, kosztuje ok. 70 zł ale jest naprawdę rewelacyjny

Gość tak to moze byc zwiazane
ta, nie ma to jak polecać chemiczne badziestwo :D

kuczlala, źle rozumujesz. mam ogromne problemy z cerą, ponieważ mam atopowe zapalenie skóry i objawem zapalnym są wypryski ropne czasem, byłam leczona na trądzik. owoce natomiast mają dużo cukru. czy próbowałaś odstawić pszenicę, produkty mleczne? ale tak zupełnie? mówiąc o prawidłowej pieęgnacji mam na myśli odstawienie chemicznych goovien, bo one podrażaniają. cera tradzikowa, problematyczna, zazwyczaj jest bardzo wrażliwa a zwykło się na nią stosować agresywne metody. nawilżanie, niejednokrotnie stosowanie olejów (sic!) bywa pomocne, na sobie przetestować trzeba. ile twarzy tyle metod.

Gość kuczalala
Więc po co wypowiadasz się w taki sposób na temat ,,dbania o cere i o odpowiedniej diecie" piszesz ŻE MASZ TEN PROBLEM czyli nie pomogło Ci to dbanie i odżywianie. Więc chyba dobrze że wziełam się za Izotek skoro nic innego mi nie pomaga a nie zamierz dłużej męczyć swojej twarzy i psychiki (uwierz wszystko wiem o izoteku i naprawdę chce go brać bo nic innego mi nie zostało).zamiast odmawiania sobie wszystkiego (bez rezultatów) a ten krem o ktorym pisalam wyzej (napisalam ze nie leczy ale w pewnym stponiu pomaga) napisalam ze to jedyny jaki mi odpowiada ( skoro wygladam i czuje sie po nim lepiej) to chyba znaczy ze to nie jest jakis badziew chemiczny ktory wyrzadza szkody A MOZE LEPIEJ ZOSTAWIC TWARZ TAK JAKA JEST I NIC Z NIA NIE ROBIC ( TAKIM MYSLENIEM NIKT NIE POZBEDZIE SIE TEGO GOWNA). To o czym Ty mówisz wydaje mi sie bez ładu i składu. Ale to Twoje metody więc nie ingeruje.

"dbania o cere i o odpowiedniej diecie" piszesz ŻE MASZ TEN PROBLEM czyli nie pomogło Ci to dbanie i odżywianie." pomoglo 🖐️ ale to sa metody ktore trzeba stosowac przy mojej chorobie ciągle a nie raz 🖐️

Gość gość
w dvpę sobie te tabletki wsadź, spamerko