Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anuleczkaa25

Słodkie - w ciąży - mam dosyć!

Polecane posty

Gość Anuleczkaa25

Dziewczyny, Mam problem, który strasznie mnie irytuje. Jestem w 7 miesiącu ciąży i poprostu bez przerwy chce mi się słodkiego! Normalnie jak nie zjem to mam tak podłe samopoczucie i cały czas myślę o tym, że mam ochote na słodkie. Nie mam cukrzycy ciążowej z tego co mówią wyniki, a nie mogę sie opanować. Jak nie zjem czuje się nienajedzona, czuje pustke w brzuchu, czuje się źle psychicznie i fizycznie. To normalne?? Nie chciałabym jeść tyle slodyczy zeby nie przytyc bo i tak mam nadwage, a ciągle mi sie chce!!! :(((

Ja w pierwszej ciąży, ciągle jadłam słodycze, w drugiej ciąży miałam faze na fastfoody i słone przekaski a w trzeceij ciąży wogóle nie jedzenia nie mogłam patrzeć jadłam tylko jak musiałam.

Myślę, że w ciąży wszystko jest normalne ;) Ja uwielbialam słodycze i każdego dnia wcinałam kilka batoników a teraz 9tc nie mogę nawet na nie patrzeć ;)

ja wrecz przeciwnie- poza ciaza nie lubie słodkiego, w poprzedniej ciazy jedyne słodkie co tolerowałam to mandarynki, a teraz to jakby diabeł we mnie wstapił :( na sniadanie słodkie platki z mlekiem, potem jakies batoniki, lody itp :( ciaze mam leżącą, wiec nawet nie mam jak spalac tego wszystkiego. Poki co 6 kg na plusie. ale staram sie jesc "zdrowe" słodkie skoro juz musze ;) np. batoniki typu crunchy czy jakies inne z musli, podgryzam suszone owoce, a lody staram sie wybierac te wodniste, a nie mleczne. zawsze to cos...

Gość powinnas brac podwojny
magnez bo ochota slodkie bierze sie z jego braku. Pozdrawiam.

Jestem w 16 tc i od kilku tygodni mam ochotę na słodkie a za lodami wręcz przepadam. Dobrze, że mam dużo ruchu i mam jak spalić te kalorie. Jak do tej pory przybyło mi 1,5 kg :)

ja cala ciaze jadlam prawie wylacznie slodkie i przytylam ksiazkowo, wiec jak masz ochote to jedz:) Chyba ze za szybko będziesz tyła. A i magnez tez brałam, więc to nie od niedoboru magnezu.