Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość katarzynka12345

Co myślicie o wstrzymaniu się z seksem do ślubu?

Polecane posty

Gość katarzynka12345

Jak w temacie. Co myślicie o zachowaniu dziewictwa do ślubu? Mam 20 lat i coraz częściej o tym myślę. Jest tu ktoś, kto zaczął uprawiać seks dopiero po ślubie? I mam jeszcze pytanie do facetów - jak byście zareagowali na to, gdyby wasza dziewczyna wam powiedziała, że seks tylko po slubie? Ucieklibiście do innej, czy poczekalibyście do ślubu?

Gość co za bzdet
a co byś powiedziała gdyby facet oświadczył, że seks tylko po ślubie ale i tylko w celu prokreacji, w pozycji klasycznej, po ciemku, szybko byle skończyć i zapłodnić. I oczywiście tylko wtedy, gdy staracie sie o dzidziusia, w innym wypadku broń boże.

Gość katarzynka12345
O matko, a czy ja powiedziałam, że decydują o tym względy religijne? Nie. I wcale nie powiedziałam, że seks jak to napisałeś tylko w pozycji klasycznej, po ciemku itd. Mam normalne podejście do seksu, chcę poeksperymentować itd. Uważam jednak seks za coś ważnego w życiu, co warto przeżyć z kimś, kogo się naprawdę kocha, np. z mężem, a nie pierwszym lepszym poznanym na dyskotece.

Gość co za bzdet
ja również nie pisałam o względach religijnych (nie sugeruj się tym broń boże na końcu - celowo boże z małej litery).

Gość całkiem zielona
nie wiem czy koniecznie do ślubu ale napewno warto czekac na właściwego faceta. Byłam w powąznym związku z facetem przez 1,5 roku. Seksu nie było ale pieszczotki tak. Żartowałam, że seks po śłubie. Po roku byłam gotowa na coś więcej ale on tkwił w miesjcu. Po paru m-cach olśniło mnie (serio-nie wiem jak wczesmiej tego nie zauważyłam) że ja nie chcę z nim uprawiać sesku!! nawet po ślubie!! myślałam nawet nad tym żeby pierwszy raz przeżyć z kimś innym a potem być z nim i udawać że wszystko jest ok. Ale odważyłam się odejść - baaardzo trudna dla mnie decyzja. Miałam 23 lata. Rok później poznalam K. Po kilku m-cach stało się - kochaliśmy się. Już wtedy palnowaliśmy ślub. Tak więc do ślubu nie wytrzymałam ale wiem, że zrobiłam to z właściwym facetem i nie żałuję że tyle czasu czekałam :) Więc napewno warto czekać na odpowiedzniego faceta a nie iść z pierwszym lepszym po 2 tygodniach.

Gość ale wiesz ze
jak sie z tego nie wyspowiadałas to cie czeka cierpienie twój maz będzie wyzywał od kurew

Gość ryszardo z klaniszonu
a co z tymi, którzy nie chca brac śłubu? Dziewica do śmierci?

Gość co za bzdury
jestem na nie :D

Gość Jeśli ktoś widzi jedynie
skrajne możliwości (jak nie czekam z seksem do slubu, to bzykam się z każdym na dyskotece) to zdecydowanie powinien poczekać. Seks, jak sama powiedziałas, to bardzo ważna sfera życia. Wbrew temu co twierdzi KK możńa się pod tym względem nie dopasować i wtedy trudno o dobry związek, w kórym potrzebna jest harmonia na wielu polach, m.in. i tym również

Gość katarzynka12345
a jeśli facet twierdzi ze kocha - to tez nie poczeka?

jeśli poczeka do ślubu, to musicie ustalić, czy rozwód będzie z twojej winy, czy jego.....