Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

migotka 2010

ĆWIĆZENIA i AKTYWNOŚC - wpisujcie jakie robicie i jakie efekty

Polecane posty

szczególnie ciekawi mnie intensywnośc ćwiczeń, tak, zeby się nie przetrenować. Ćwiczę, prowadzę raczej aktywny tryb życia, nie mam już zakwasów, godzina aerobiku dla mnie o nie problem..tylko jak to wszystko zorganizować i co najlepiej wybrać z ćwiczeń?

Gość czerwony koralik
najlepiej jest ćwiczyć w takim tempie by móc swobodnie rozmawiać i oddychać :) a ćwiczenia hmm roweryk,ja tez kręcę hula hopem...

dwa razy w tygodniu godzina aerobiku, oprócz tego codziennie jakieś 45 minut (pół godziny na hoola hopie - takim dużym z wypustkami masującymi i 15 minut na mięśnie brzucha na takim ab roller - coś takiego wygląda jak kołyska) czasami basen no i jak się ciepło wreszcie zrobi to rower rolki i takie tam, pobiegam też trochę....;) efekty - no na figurę (raczej) nie narzekam

Gość czerwony koralik
kiedyś robilam a6w, wytrwalam do 28 dnia. mimo ze mam niemaly brzuszek to wyraznie zaznaczaly mi sie miesnie:) polecam:)

Aggie85 w podobnym wieku jesteśmy ;) na figurę też nie narzekam, ale chciałabym popracować jakoś nad kondycją no i może jakoś ładniej wyrzeźbić ciało ;) też chodze na aerobik 2 razy w tyg po godzinie plus orbiterek, ale nie wiem już czy mięśnie mi się nie rozwiną przypadkiem. Niby nie powinny, ale tyłek mi sietaki bardziej "zbity" zrobił, to dobrze?

Gość czerwony koralik
zależy też z jakiej wagi sie startuje :)

Gość czerwony koralik
też toche bym oddala ale nikt nie chce braC :D a moje bmi jest poza norma... :(

BMI u mnie też ok....chm na tyłek dobry jest obritrek - polecam, kiedyś tez chodziłam, no i ogólnie dużo się ruszać, biegać itp

Aggie ja sporo ćwiczyłam na orbiterku, ale boję się że teraz w połączeniu z aerobikiem mi się mięśnie zrobią - już mam zbity tyłek, taki twardy jakby umięśniony :O

Gość czerwony koralik
to są brzuszki, działaja bardziej na gorne partie brzucha. tu masz link http://a6weidera.pl/ co i jak dokladnie,w zakladce harmonogram jest rozpisana dokladna ilosc powtorzen i serii. warto :)

Gość czerwony koralik
migotka 2010 -> ładnie umięsniona pupa jest moim zdaniem atutem ;)

cwicze 10-12 godzin tygodniowo:) 5-6 godzin spinningu,2godz.pump(sztangi),reszta pilates,aerobic,abt:)

Gość czerwony koralik
a czemu nie:) ja wydrukowalam sobie caly harmonogram na 42 dni.kazdy dzien w ktorym cwiczylam wykreslalam, malutkie oszukanstwo "zostalo juz tylko .. dni do konca" :)

Gość czerwony koralik
jeśli zaczniesz od jutra- koniec wypada na 18 kwietnia :) czyli pomysl sobie, na majowke zalozysz dopasowana bluzke,a brzusio bedzie prezentowal sie idealnie:) mala propozycja motywacji :D

Gość czerwony koralik
hehe dziekuje:) wytrwalabym moze do 42 dnia, ale wlasnie na 28 dzien nadeszly swieta,lenistwo zrobilo swoje

Gość czerwony koralik
w pierwszych dniach to tylko kilka minut, pozniej czas wydluza sie wraz z zwiekszana liczba serii i powtorzen. zalecane jest by w ostatnich dniach nie przekraczac 40 minut.

Gość Betty5346
2 - 3 razy w tygodniu po 45 minut, ćwiczenia zaczynam od rozgrzewki w postaci pajacyków:P potem kick-boxing ale takie wykopy w powietrze, ćwiczenia na biodra i pośladki takie pół przysiady z rozstawionymi nogami i jeszcze takie inne z podnoszeniem nog, 6 weidera i znowu kick boxing na koniec rozgrzewka

Koralik to w sumie nie jest tak dlugo ale tak trudno zmotywowac sie do cwiczen w domu:(