Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

StopIt

BŁAGAM POMÓZCIE

Polecane posty

wiec tak nie wiem co mam zrobic 24 lutego dostalam okresu wiec pierwszego dnia okresu zaczelam brac tabletki antykoncepcyjne okres mam góra 5 dni ale cały czas mialam plamienia wiec z 2-3 dni temu przestalam brac tabletki a teraz mam normalnie czysta krew.. jak bym znow miala okres co to moze byc pomozcie!

Gość bojabojaboja
Nie wiem czy dobrze zrozumiałam. Przerwałaś branie pigułek w środku opakowania?

Gość bojabojaboja
Ojej, to źle zrobiłaś. Plamienia w trakcie pierwszego opakowania, to nic groźnego i nic niepokojącego. Tak się zdarza i plamienia ustąpiłyby z czasem. Ja przy pierwszych pigułkach plamiłam całe opakowanie, ale przy drugim plamienie ustało i już nie wróciło. Teraz powinnaś się skonsultować z lekarzem jeśli chcesz dalej przyjmować pigułki. A taka mała rada na następny raz - trzeba dokładnie przeczytać ulotkę, najlepiej ze dwa razy przed rozpoczęciem stosowania.

Gość to mega nierozsadne
to sa hormony i tak sie nie robi. moglas skonczyc brac do konca opakowania, zreszta CZYTAJCIE ulotki- tam pisze ze chyba z 2 miesiace moga byc plamienia. ja sie hormonami osobiscie nie bawei natomiast wiem jakie katastrofalne skutki dla organizmu kobiety maja szczegolnie w ten sposob przerywane

Gość bojabojaboja
Acha i to co masz teraz to jest znowu krwawienie z odstawienia. Odstawiłaś hormony i w ten właśnie sposób zareagował na to Twój organizm i to jest normalne.

Takie plamienia mogą trwać nawet kilka cykli, jeżeli nie przechodzą po 3 skontaktuj się z lekarzem - być może akurat te tabletki są dla ciebie nieodpowiednie (zbyt niska dawka hormonów) i ginekolog zmieni ci na inne. Niepotrzebnie je odstawiłaś :(