Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

martazzz

Zawiesić firme czy na chorobowe

Polecane posty

witam mam pytanie jestem w ciąży, pracuje i prowadze dzialalność gospodarczą z powodu słabeko stanu zdrowia musze iść na chorobowe z pracy bede dostawać normalną pensje, ale nie wiem co zrobić z firma, zawiesić czy również na chorobowe, co lepsze????

Gość ollllllllllllllllla
chyba chorobowe dostaniesz podwójne, z pracy i z Zusu ;)

Gość ollllllllllllllllla
z tym że lekarz musi wypisać Ci dwa l4 jedno na pracę a drugie na działalność ;)

Gość DrMengele
I trzecie na glowe.

DrMengele - sama sobie weź na głowę!!!!!!!!! jak się nie znasz to co za głupoty wypisujesz!!!! dziewczyna się pyta ktoś tam jej odpowiedziała a ty swoje mądrości, autorko najlepiej porozmawiaj z lekarzem prowadzącym ciążę on powinien wiedzieć jak to rzeczywiście jest jak ktoś pracuje w 2 miejscach pracy albo pracuje na etacie i ma działalność gospodarczą:) życzę powodzenia i dużo zdrówka

Gość ollllllllllllllllla
moja znajoma pracuje w 2 firmach i jak była na zwolnieniu lekarskim to lekarz wystawiał jej 2 zwolnienia ;) stąd wiem

tylko że masz własną działalność gospodarczą. A zwolnienie nie wiąże się z większymi kosztami? Tak naprawdę sama sobie płacisz składki tak?

Gość DrMengele
To moze tak zatrudnic sie w 10 firmach (jednego dnia), i do karzdej przyniesc po 2 dniach L4, zwolnic nie mogą bo ciąża, i co będzie dostawala 10 wyplat za frajer ? a swistak siedzi i zawija.

drMengele skoro masz takie świetne metody na życie to czemu tu siedzisz zamiast wydawać swoje wielkie pieniądze dziewczyny chodzi mi głównie o to czy na chorobowym bede coś dostawać od zusu (chodzi o działalność) i czy bede musiała oplacać składki, dodam ze płace tylko zdrowotne

Gość DrMengele
To nie BOK zusu tylko forum dla rozjechanych cip i poszarpanych zwieraczy, na co ty liczysz ?

Gość DrMengele
Mysle wiec jestem powiedziala martazzz i znikła.

Gość marazzz
a ty nie myslisz i dlatego jesteś głupi

Gość DrMengele
Co za elokwencja.