Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamusia wikusi

soczki Kubuś

Polecane posty

Gość mamusia wikusi

Witam, Moja córka skończyła już 6miesięcy, karmię ją piersią. Jada marchewkę, jabłuszko, kaszkę i inne produkty przeznaczone dla dzieci w tym wieku. Ostatnio strasznie zasmakowała w soczkach Kubuś. Potrafi wypić w ciągu dnia 2x180ml i jeszcze przed snem 90ml. Zastanawiam się jednak czy te sozki są oby napewno zdrowe dla maluszków. Dodam że córka nie ma po nich zaparć robi normalne kupki, nie wyszło jej także uczulenie. Zdaniem pediatry można dawać dziecku Kubusie, Pysie, Leona jednak co lekarz to inna opinia. Dajecie może waszym pociechą tego typu soczki???

Ja w tym wieku dawałam soczki z bobofruta. Nie sądze aby kubuś był taki zdrowy...

Gość nie daje nic co ma cukier
i inne ulepszacze, a te soki to maja dlacezgo jej nie dasz kompotu z jablek lub soczkow dla dziecka w jej wieku?

Gość deli27,7
przeciez w składzie kubusiów nie ma cukru

oj mamy, przeczytajcie AKTUALNY sklad Kubusia i wtedy sie wypowiadajcie :P Ja osobiscie podaje soczki dla dzieciorow z Hippa np,Kubusia zapodam za pare miesiecy :)

Gość DrMengele
Kubuś Skład: woda, przecier z marchwi (35%), syrop glukozowo-fruktozowy, regulator kwasowości kwas cytrynowy, substancja wzbogacająca witamina C Hipp Składniki: sok z marchwi* 100%, witamina C. *z rolnictwa ekologicznego * bez dodatku cukru *składniki zawierające naturalnie występujące cukry Czyli glukoze i fruktoze to co jest normalnie w warzywach/owocach :D Reklama czyni cuda.

Gość Monis__________
Zadnych sokow typu Kubus lub jakis tam Pysio nigdy nie podawalam, a do dzis kupuje Bobo Frut i Gerber-to co najlepsze:)

Gość Monis__________
A juz na pewno nie przed snem i mam tu rowniez na mysli soki ktore wymienilam...

Gość DrMengele
Masz na mysli zęby czy inne wzgledy.

Gość DrMengele
Bobo frut zawiea cukier, Kubus syrop glukozowo fruktozowy. :D Ha Ha Ha

Gość DrMengele
Pytanie co sie kryje pod pojeciem cukier ;) skrobia to tez cukier , smacznego ;)

Gość Monis__________
Kubusie i Pysie nie sa przeznaczone dla maluchow w wieku 6 m-cy.

Gość lasiczka77
Moja koleżanka studiowała technologie żywności i w ramach praktyk pracowała w fabryce, gdzie robią Kubusia. Od tamtej pory nie wzięła tego soku do ust, chemia , chemia i jeszcze raz chemia. W czasie procesu technologicznego (wysoka temp. pasteryzacji) znika karoten z marchewki, więc na koniec dosypuja go z worka...więc proponuję nie dawać tego "soku" dzieciom. Lepiej samemu zrobić. Dodam, że mam 2 małych dzieci i bardzo mnie interesuje co moje pociechy jedzą.

Lasiczka - zmartwilas mnie tym zanikaniem karotenu, szkoda, bo Jakuba uwielbiam i zapijam sie nim codziennie ;] Ps. Aktualny sklad Jakuba :P : Sklad: Soki i przeciery 100% z jablek, marchwi Mazurskiej i pomaranczy, zawiera wit C, aromat. Bez dodatku cukru!

Gość tia cukru nie zawiera
oczywiście ;P a z czegoz taki słodki? wyciśnij sama sok z takich owoców i marchwi i zobaczysz jaki będzie słodki;d Sok i przecier są robione na cukrze...;/

lekarka moja i dziecka, alergolog powiedziała że : 1, dzieciom powinno się dawać jak najmniej marchwi 2. soki do picia tylko klarowne !!!!!!

Sugerujesz, ze klamia? Czekaj... Namazali, ze : Bez dodatku cukrow, zawiera naturalnie wystepujace w marchwi i owocach cukry.

Hehe wybacz za zart :D Spoko, ma parwie pol roku, rozrabioa, chce siadac, smieje sie i jestzajebista :D A twoj brzdac siada juz? On jest wczesniakiem, dlatego tez pytam :)

Gość kozetka
ja tam po kubusiu mam zgage i czuje od niego chemie. W życiu nie dalabym tego tak małemu dziecku. Mozesz sama n atarce zetrzec troche marchewki.

a mój ma 7 miesięcy i tydzień i ma już 6 zębów (2 dolne całe i 4 górne ale "kawałki" ) na dodatek wcześniak :) hehe zębom się na świat spieszy ;)

Gość pifufi
DO DrMengele: SYROP GLUKOZOWO-FRUKTOZOWY to nie jest to samo co glukoza i fruktoza oddzielnie!!!! To sama chemia! Spozywanie prowadzi do otylosci!! Odsylam do: http://natemat.pl/46117,odpowiedzialny-za-tycie-slodki-i-bardziej-zdradziecki-niz-cukier-syrop-glukozowo-fruktozowy-jest-wszedzie W przeszlosci sok Kubus byl z dodatkiem cukru, ale teraz ze wzgledu na koszty dodawany jest w/w syrop i DLATEGO NIE POLECAM!!!!

Gość jejku;;;;;
kubuś dla półroczniaka!!!! NIGDY Syrop glukozowo- fruktozowy otrzymuje się w procesie przetwarzania kukurydzy na skrobię kukurydzianą, a następnie skrobia jest przetwarzana pod wpływem kwasów, enzymów lub obu tych czynników łącznie. Obecnie ogromna część światowej produkcji kukurydzy opiera się na technologii GMO (genetycznie modyfikowanej), która nie jest dokładnie zbadana, a wiele źródeł podaje, że może być szkodliwa dla zdrowia.

Gość syrop glukozowo-fruktozowy,
Tańszy zamiennik białego cukru, łatwiejszy w produkcji zaczyna dominować w większości produktów dostępnych na sklepowych półkach. Wzbudza wiele kontrowersji oraz jest tematem wielu debat. Niestety postrzegany jest coraz częściej jak sprawca wielu chorób: