Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anna________________

Własna firma - czy można gdzieś bezpłatnie otrzymać potrzebne informacje?

Polecane posty

Związane z formalnościami, prowadzeniem firmy itd?

Gość czego nie wiesz
?

Chcę otworzyć ognisko muzyczne, salę będę miała wynajętą w szkole i chcę, by było to zarejestrowane. Jednak nie wiem, jak to formalnie załatwić. I czy są jakieś wymagania?

Gość czego nie wiesz
idź do urzędu miasta po zezwolenie, tam też poinformują cię jak krok po kroku przejść po wszystkich urzędach (skarbowym, ZUSie, statystycznym-regon itp.) w skarbówce dopytaj się o sposób rozliczania a w zUSie o dwuletnią ulgę na ubezpieczenie

Gość jedno okienko
teraz wszystko załatwiasz w ciagu jednego dnia, w jednym okienku, w swoim Urzedzie Miasta :-)nie latasz po US, Zus itp

Gość mirmi
założenie firmy załatwisz w jednym okienku, już nie musisz latać przez tydzień po wszystkich urzędach. jeżeli przez ostatnie kurcze nie pamiętam czy pięć czy dwa lata nie prowadziłaś działalności gospodarczej i pod warunkiem, że w ramach działalności nie będziesz świadczyła usług na rzecz byłego pracodawcy możesz korzystać z preferencyjnych składek zus. wysokość składek znajdziesz na stronie zus.pl musisz się zastanowić nad metodą opodatkowania jaką chcesz się rozliczać