Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 123qw

cukrzyca w ciąży

Polecane posty

Gość 123qw

Dziewczyny jestem w 28 tc i wykryto u mnie cukrzycę ciążową.Mam tylko diete bez insuliny na szczęście. Chodzi mi o to że czasami jak cos zjem to po godzinie wyniki mam ok innym razem jem to samo i cukier mam wysoki.NIe chodzi mi o mnie oczywiście tylko o dzidziusia bo w necie takie okropne rzeczy piszą o tej cukrzycy. Czy któraś tak miała?help!!!

Gość 123qw
nikt nic mi nie odpisze???

na tym właśnie polega cukrzyca-zaburzenia hormonalne, jednego dnia możesz mieć cukier ok a innego już gorszy wynik.Ja bym to jednak zinterpretowała w ten sposób że jeśli po danym posiłku skacze ci cukier, to nie jedz tych potraw.U mnie cukrzyce wykryto w 25 tyg. naszczescie i już zdążyłam się przekonać po jakich zestawieniach posiłków cukier ten skacze

Gość Aguśka80
Witam Cię bardzo serdecznie! U mnie wykryto cukrzyce w 26 tygodniu ciąży.Od początku stosowałam dietę dla diabetyków i udało mi się uniknąć insuliny oraz unormować poziom cukru.Dzidziusia urodziłam w terminie, a nie jak piszą wcześniej i dzięki diecie(było mi ciężko bo lubę słodycze i smażone potrawy) Synek urodził się zdrowy i ważył 3550g,czyli tak średnio i poród przebiegł szybko i nie tak strasznie,jak piszą.Trzymaj diete,bo robisz to dla swojego dzieciątka.Poza tym,jak będziesz karmić piersią to juz niezły trening(bo słodyczy i smażonego też nie można jeść).Dasz sobie radę!Gdybyś potrzebowała,żeby napisać Ci normy na czczo, po godz i po dwóch, to zapraszam do mojej grupy.Porowadzę ją pod nickiem:AGRAF-K. Będzie dobrze!Dzięki diecie cukrzycowej i dużej dawce ruchu(też pomaga w cukrzycy),po porodzie miałam figurę,jak w dniu swojej matury.Jeżeli chcesz popisać ze mną prywatnie, oto mój adres: agnieszkagaudnik30@wp.pl Mam trochę doświadczeń i chętnie się nimi podzielę. Pozdrawiam:)

Gość Aguśka80
a muszę dodać że jestem na stronie www.babyboom.pl, grupa:AGRAF-K :)