Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ja zwariuje z moim sasiadem

juz sama nie wiem co mam robic, moze wy sie lepiej znacie

Polecane posty

w tym momencie obudzilam sie, obudzil mnie halas wiercenia. jest on glosny, jakby mi ktos za sciana wiercil, a tak sie sklada ze jestem chora, naprawde zle sie czuje, ale sobie nawet pospac nie moge, a wszystko przez sasiada, ktory od chyba poltora roku, jak nie wiecej, praktycznie co dzien sobie cos wierci. zaczyna od mniej wiecej godziny 9-10 i potrafi pol dnia wiercic. czasami w ciagu dnia nic nie ma. wiem, ktory to sasiad. powiedzcie mi, jak to jest w prawie lokatorskim? ja rozumiem, remont, ale od ponad polotora roku?!?!? niby wierci w dzien, ale czy to go kryje w 100%? nie daje zyc i mnie, i moim sasiadom z gory (ja mieszkam na parterze, on 2 pietra wyzej), bo poza wierceniem puszcza tez muzyke, tak, ze sasiedzi z pierwszego pietra maja takie dudnienie, tez nocami (ja tego akurat nie slysze). mnie to wiercenie do szalu doprowadza po prostu, a sasiedzi psychicznie tez sa wyczerpani tym dudnieniem. macie jakies rady? :(

jesli wierci w swieta porze nocnej i w weekendy mozesz to zgłosic proponuje sie do niego przejści sie zapytac kiedy ma zamiar skończyc? przeciez cie nie zje?

no wlasnie wierci tez w ciagu dnia, wiem, ze jest i na to w tym calym prawie mieszkaniowym, czy lokatorskim, czy regulujacym to, jakis zapis, ale nie bardzo wiem, gdzie szukac. bo skutecznie uprzykrza zycie ten czlowiek. normalnie pracuje, i dzien mam tak ustawiony, ze nei mam czasu isc do niego, a dzisiaj i do konca tyg bede siedziala w domu, bo jestem chora, no i nie mam zamiaru tez nigdzie wychodzic bo jestem niewyjsciowa, ale nie bede sie ogarniac, zeby sie wyziebic jeszcze. znacie moze dokladnie te przepisy odnosnie halasowania w bloku w godzinach dziennych? albo gdzie dokladnie ich moge szukac?

nie jestem w stanie określić, ile to jest decybeli, ale jest to dźwięk tak głośny mniej więcej, jak zwykła rozmowa, nie szeptanie ale i nie przekrzykiwanie się. dzięki wielkie za linka :)

dzięki :) tu jest jednak kwestia remontu.... bardzo już długiego :O

Gość i własnie o to chodzi
współczuję Ci, bo znam ten ból

i jeszcze sama nie wiem, czy isc do tej sasiadki z gory, ktora jeszcze dotkliwiej to odczuwa? czy moze do sasiada pogadac kiedys mam? czy od razu pisac do administracji spoldzielni skarge? kurde, kazdy czasem moze cos wyremontowac, ale bez przesadyzmu :O

Gość i własnie o to chodzi
nie pisz od razu skargi, idź do faceta i powiedz mu, ze przeszkadza Ci hałas, a najlepiej najpierw do sąsiadki. w kupie siła

tylko z ta sasiadka bylo tak, ze ona dosc dlugo myslala, ze to my jej hałasujemy :O i na nas policje nasyłała :O aż wreszcze była sytuacja, że przekonala sie naoczne, raczej nausznie, ze to nie my, a ktos inny, wiec pewnie ten z gory, zreszta mowila, ze on ma remont. tez mowila ze ma z nim pogadac. mam do niej numer, chyba wieczorem zadzwonie rzeczywiscie, bo teraz pewnie jest w pracy.

szlag mnie zaraz trafi, tez kretyn ciągle wierci 😭:O:O

powiedzcie, czy warto na policje teraz dzwonić? mam zawalone zatoki i mi wszystko dudni w głowie, nawet jak ktoś mówi do mnie, a ten dźwięk po prostu mnie dobija...