Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość JANIEWIEMCOROBICMAM

po raz drugi ten sam temat1 LICZE ŻE TERAZ KTOŚ POMOŻĘ!

Polecane posty

Gość JANIEWIEMCOROBICMAM

22 stycznia miałam ostatni okres. Ostatni cykl trwał u mnie 31 dni, więc okres powinnam dostać 22 lutego. Jednak NADAL go nie mam. Z chłopakiem kochałam się 20 lutego, zabezpieczyliśmy się i z prezerwatywą było wszystko w porządku. Jednak po 4 dniach jak okresu nie było zaczełam się poważnie martwić. Zjadłam dużo polipiryny S. 16 dni po stosunku zestresowana poszłam na BETE HCG która wynik pokazala 4. Sama już nie wiem co myśleć? CIĄŻĄ?!

Gość Tajemnicza Dama
Gratuluję. Masz pasożyta.

Gość JANIEWIEMCOROBICMAM
liczę na szczere ODPOWIEDZI

Gość JANIEWIEMCOROBICMAM
? ? ? ? ? ? ?

Gość JANIEWIEMCOROBICMAM
byłam ! stwierdził że szyjka mojej macicy nie wygląda na ciąże, jednak kazał powtórzyć bete, nie mam za dobrego ginekologa, ale nie mam również kasy na prywatnego..

Gość zwyczajnaniezwyczajna
a robiłaś test ciążowy?

Gość JANIEWIEMCOROBICMAM
test ciążowy robiłam. NEGATYWNY ! ale a BETA HCG mnie niepokoi.. Szczerze? nie cieszyłabym się za bardzo... ale poniosła bym odpowiedzialność swoich czynów i na pewno urodziła to dziecko i otoczyła je najlepszą opieką jaką potrafie na mój młody wiek..

idz do porządnego lekarza. Ja ostatnią miesiaczke miałam 1 lutego test mam pozytywny. Jutro jadę do lekarza i już mi lekarka powiedziała ze "dziecko" bedzie widać na usg dopochwowym a Tobie nie może powiedzieć czy jesteś w ciąży czy nie???????? Chore. A jeśli nie masz na lekarza to niech ci da na niego Twój partner...niech ponosi odpowiedzialność do końca...a nie pobawić sie i teraz radz sobie sama.

Gość JANIEWIEMCOROBICMAM
zwyczajnaniezwyczajna tylko że ja stosunek odbyłam 20 LUTEGO, więc może jednak za wczeście by coś szacować? tylko ten spóźniający się okres... dziś juz 47 dzien cyklu.

no to test już powinien wyjść. Dziwne. Kiedy robiłaś test? Może powtórz...

Gość JANIEWIEMCOROBICMAM
test robiłam w poniedziałek rano, 15 dni po stosunku-negatywny, a beta popołudniu również w poniedziałek = 4 !!!

na poczatku ciazy nie kazdy test ciazowy wykazuje zaplodnienie. Niestety zrobilam to doswiadczenie. Te drozsze z apteki warto dla pewnosci kupic. Ale u mnie po 2 tygodniach od zaplodnienia widzialam na monitorze u mojego ginekologa zarodek. Wiec jest mozliwe stwierdzenie ciazy i w twoim przypadku. Lepiej kup nowy test ciazowy, albo faktycznie zmien lekarza. Pozdrawiam

Boze swiety przestan dziewczyno panikowac ! wez swojego faceta za lep niech da ci pieniadze na lekarza prywatnego bo jak byl taki madry zeby uprawiac sex to powinien znac jego konsekwencje pozdrawiam i nie panikuj tak..i zmien lekarza !

w ciąży nie jesteś bo wynik musisz mieć powyżej 5. Ale do lekarza i tak musisz iść.

Gość JANIEWIEMCOROBICMAM
JESTEM ZANIEPOKOJONA TĄ BETĄ = 4 !!!

Gość JANIEWIEMCOROBICMAM
jutro pójdę powtórzyć betę. Tylko co mam powiedzieć lekarzowi? że mimo ciąży mam podwyższoną BETE? czy znaczenie może mieć to że potrafie po 3 dni zjeść przez cały dzień jedną kanapkę bo nie jestem głodna?

idz do dobrego lekarza, jak nie masz kasy to jak ktos wyzej wspomnial, facet tez sie do tego przyczynil to niech sie dorzuci. Okres mialas 6 tyg temu wiec jak maluch jest to juz go ladnie widac. Tylko idz prywatnie tam beda mieli lepsze usg.

Badanie poziomu beta-HCG pozwala nam potwierdzić, bądź wykluczyćciążę (też pozamaciczną). Wynik beta-HCG=3, pobrany ok. 3 tygodnia spodziewanej ciąży w większości przypadków wyklucza ciążę. Jeśli badanie było wykonane wcześniej, nie można jej wykluczyć. Wtedy można powtórzyć badanie za np. 2 tygodnie. Podręczniki podają, że każdy wynik poniżej 5 mIU/ml wyklucza ciążę. Przy czym jej poziom w 3-4 tygodniu może wynosić od 9-150 mIU/ml. W razie wątpliwości proszę skonsultować się z lekarzem ginekologiem.

Gość JANIEWIEMCOROBICMAM
2 tygodnie temu się kochałam, no i Beta po 16 dniach ukazała 4. po dwóch dniach beta powinna się w przypadku ewentualnej ciąży wziększyć?

Gość JANIEWIEMCOROBICMAM
...........

Gość JANIEWIEMCOROBICMAM
2 tygodnie temu się kochałam, no i Beta po 16 dniach ukazała 4. po dwóch dniach beta powinna się w przypadku ewentualnej ciąży wziększyć?

Gość ?!?!??!
?!?!??!