Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czopekkk

Jak wyglada czop?!

Polecane posty

Gość czopekkk

Jestem w koncowce ciazy i wiem ze jak czop wyleci to zapowiedz porodu w niedlugim czasie. Narazie mam uplawy bialawe i musze wkladki -3 razy dziennie zmieniac, ale jak rozpoznam ten czop?

Gość Aguśka80
Witaj!Czop śluzowy poznasz po tym,że jest bardzo gęsty-przypomina galaretkę.Może mieć zabarwienie brązowawe lub różowawe.Jeżeli jest w tym pierwszym kolorze poród powinien nastapić do tygodnia,ale kolor czopu może się zmieniać z godziny na godzinę.A kiedy jest podbarwiony krwią(różowawy) to poród nastąpi do 24 godzin.Wiem to z licznych lektór i od ginekologa, do którego zadzwoniłam,jak u siebie zauważyłam odejście czopu.Faktycznie poród nastąpił kilkadziesiąt godzin później.Powodzenia i nie martw się na zapas.Wcześniej zauważysz u siebie obniżenie brzucha.Jeżeli obniżył się na szerokość dłoni(dłoń przyłóż pod biustem,tak jakbyś chciała pogładzić brzuszek). Wszystkiego dobrego!Dasz sobie rade!Wcale nie jest tak strasznie,jak niektórzy "życzliwi" podpowiadają.Ważny jest ruch,nawet jak poczujesz już skurcz,postaraj się dużo chodzić!Ja zdążyłam jeszcze ugotować obiad,wyprasować pościel synkowi i zabrać odprężającą kąpiel! Pozdrawiam:)