Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ah

Chce isc na prawo jak myslicie gdzie jest lepiej Krakow czy Katowice?

Polecane posty

krakow, ale mam nadzieje, ze masz "plecy", bo kolejny magister prawa bez pracy chyba nie jest potrzebny.

a gdzie tudniej sie dostac? wiem ze limit w krakowie to 500 osob a w katwoicach to chyba 250

Gość lksaoiwj
duuużo trudniej do Krakowa

czyli duzo chetnych jest do krakowa.. pisze rozsz z historii i wosu ... nie wiem czy to starczy na ile musiaalby byc napsiana matura na poz rozsz z tych przedmiotow?

Gość kraków a katowice
to jak mercedes przy trabancie nie ten prestiż, nie te mozliwości, nie te zarobki...ale uważaj bo w zawodzie "prawnika" liczą się jak nigdzie indziej koneksje rodzinne, to jest hermetyczne środowisko i może się zdarzyć że nikt cię nie zatrudni :)

slyszalam ze katowicach jest duzo trudniej niz w krakowie to prawda?

Gość lksaoiwj
bzdura, że liczą się znajomości;) i znam osobiście całą masę przypadków, która potwierdza, że są ludzie, którzy nie muszą mieć taty prokuratora i wujka adwokata, żeby się wybić. Nie podcinajcie młodym skrzydeł;P Choć fakt, że dzieciom prawników zawsze będzie łatwiej;)

Gość idz na lewo

Gość lksaoiwj
nie wiem gdzie jest trudniej, ale wątpię, żeby Katowice miały większe wymagania niż Kraków. To, jak ktoś wcześniej napisał, calkiem inny poziom.

katowice pezyjmuja 250 osob a krakow 500 wiec chyba wieksza szansa jest w krakowie

Moja siostrzenica skonczyla prawo w katowicach,robi w tej chwili aplikature radcowska, Nie dostala sie za pierwszym razem,choc mature zdala na samych 5,i ogolna srednia miala 5,5.

mnie tam sei wydaje ze latwiej dostac sie do krakowa przyjmuja o polowe wiecej osob

nie ja mysle tylko albo o katowicach albo o krakowie , dzieki wszystkim za rady :)

Gość lksaoiwj
weź pod uwagę też to, że Kraków ma dużo lepszą opinię, więc więcej osób tam startuje;] a w katowicach jest całkiem sporo osób, które są tam, bo na UJ się nie dostały;)