Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość emil.ka290

Czy moje ciało będzie jeszcze kiedyś wyglądać tak jak przed ciążą?

Polecane posty

Gość emil.ka290

Witam, Pewnie każda z Was po ciąży przez to przechodziła , dlatego zwracam sie do Was o radę. Minęło już pół rok a ja dalej nie mogę wrócić do formy, każde wejście pod prysznic, potem spojrzenie w lustro, każdy moment kiedy widzę swoje ciało - przyprawiał mnie o zawrót głowy :( a raczej obrzydzenie. Wisząca skóra, ponad 15 kg nadwagi, obwisłe piersi - koszmar! Obecnie jestem na diecie, na siłownie wprawdzie nie chodzę ale ćwiczę w domu i niestety nie widzę za dużych efektów...W przeciągu trzech ostatnich miesięcy udało mi sie zrzucić 3 kg ...nie wiem co mogę jeszcze zrobić żeby wyglądac jak człowiek . Macie jakieś złote metody?

Gość Palooooma
hej :) wiesz co faktycznie chyba każda babka po porodzie miala to samo, ja tez :) ale to naprawde najgorsze sa piersze miesiace - kobieta nie ma czasu nawet makijazu zrobic tylko gania przy dziecku.Ja duzo cwiczylam na silce , zajecia fitness wiec szybko stracilam na wadze, po prysznicu proponuje ci od razu nakladac kremy ujedrnaiajace i zobaczysz sama po kilku miesiacach bedziesz jak nowa :))))

nie lam sie emil.ka290 jakos bedzie:)u mnie rozwiazanie dopiero za kilka dni,ale juz czuje,ze moje cialo nie wroci do normy...w kazdym razie nie wyglada tak jakby mialo...duzo przytylas,ze tak zapytam i czy karmisz piersia?slyszalam,ze karmienie sprzyja gubieniu kg po ciazy. u mnie 16kg na plusie.chcialabym dosc szybko zrzucic,bo i tak mam nadwage:/pozdrawiam

Gość taka sobie malutka:)
a ile przytyłyście w ciązy? bo od tego należałoby zacząć:)

Gość gdybyście tyły w ciąży
maks 10 kilo nie byłoby problemu chyba umiecie liczyć, dziecko to około 4-5 kilo, wody płodowe, dodatkowa ilość krwi, powiększone piersi, łożysko to dodatkowe 3-5 kilogramy, reszta to sadło więc jeśli się tyje więcej niż 10 kilo to nic dziwnego że po urodzeniu i pozbyciu się opuchlizny ma się nadal nadmiar kilogramów

Po pierwszej ciąży (a były w sumie 3) miałam depresje i patrzyłam na siebie bardzo bardzo krytycznie (pod każdym względem). Dopiero 2 rok po porodzie zaczęłam wracać do ludzi. A potem kolejna ciąża i nadwaga ale już bez depresji. Teraz ważę z 7 kg więcej niż przed ciążami (9 lat temu) ale myślę, że wyglądam korzystnie jak na swój wiek . Słyszałam że każda ciąża zostawia 3 kg których nie jesteś w stanie nmormalnie zrzucić . Jesli jednak bardzo Ci zależy na schudnięciu to moja koleżanka która po 2 ciąży wyglądała coraz gorzej :( zgłosiła się do dietetyka i ustalała z nim indywidualne menu na kolejne miesiące. Widziałam ją z 1/2 roku temu ostatni raz ale efektu jojo nie zauważyłam- schudła 15kg.

Ja przytyłam 15kg i minęło już 3 miesiące a nadal mam boczki i na prawdę mi z tym ciężko. Może sama jestem sobie winna bo dopiero po 2 tyg po porodzie mogłam chodzić normalnie bo tak to miałam silną anemię:/ jestem na diecie bo mój synek ma uczulenie. Jak ćwicze nadal mam bóle dołu brzucha i strzela mi w biodrach a to bardzo boli ale nie poddaje się:/ choć efekty są mało dla mnie widoczne... Czasem mam dosyć i nie mam siły ale nie chce tak wyglądać do końca życia... Najgorsze jest to że z pupci mi leci z udek też a te boczki zostają:/..... Trzymam kciuki za WASZE POSTĘPY NIE PODDAWAJCIE SIĘ POZDRAWIAM

Dla mojego przedmówcy- kwestia przybierania wagi w ciąży jest indywidualna i nie ma żadnych tabel. Dodatkowo podczas ciąży metabolizm zwalnia a organizm gromadzi tłuszcz na okres popołogowy i na okres karmienia piersią. Również po 21 roku zycia zanika nam hormon odpowiedzialny za spalanie tkanki tłuszczowej i dlatego mimo że nie jemy wiecej, zaczynamy tyć.

Gość ka.ka.ka
A nie myślałyście nigdy o tym, żeby zacząć dbać o siebie przed ciążą?? przecież to dość oczywiste, że po ciąży należy spodziewać się rozstępów, czy rozciągniętej skóry....żadna tajemnica. Ja chodziłam na gimnastykę dla ciężarnych , oczywiście też jako przygotowanie do porodu ale przede wszystkim pomaga utrzymac formę. Dowiedziałam się tez o specjalnych zabiegach dla ciężarnych m.in w spa cece.

Gość Napewno nie

moja wypowiedź wcześniej była dla "gdybycie tyły w ciąży". Katrina 86- 3 miesiące to jeszcze bardzo mało i musisz uważać z intensywność ćwiczeń. Jeśli masz bóle brzucha to skontaktuj się z ginekologiem.

ka.ka.ka. -mimo że podczas trzech ciąż tyłam a potem chudłam nie mam żednego rozstępu i cellulitu :). Ale to nie zasługa ćwiczeń tylko genów odziedziczonych po mojej mamie.

Gość luSsSsia
a nie wiem czy to takie świetne rozwiazanie problemu. BYC AKTYWNA ;] a jak tu byc aktywna jak siedzisz 24h przy dziecku , zmęczona I wiecznie niewyspana?!?!?!?!

Gość jak jesteś aktywna
to raczej nei tyjesz ale napisałaś że siedzisz przy dziecku, siedzisz i podjadasz tłuszczyk który gromadzi się w ciąży jest przewidziany na karmienie, a wiele kobiet nie karmi a je dość sporo....no to nie chudną co do hormonu który podobno zanika w pewnym wieku....coś Ci się pomyliło, żaden hormon nie zanika, ale z wiekiem tracimy tkankę mięśniową jeśli nie ćwiczymy, mniejsza ilosć mięśni spala mniej kalorii więc nasza przemiana materii zwalnia i łatwiej tyjemy a więc należy z wiekiem jeść mniej i więcej się ruszać a nie zwalać winę na tajemnicze hormony

Ja przytyłam w ciąży 23 kilogramy.... moja wina, bo jadłam dużo słodyczy. Dziecko karmiłam 17 miesięcy i obecnie mam wagę niższą niż przed ciążą. Na brzuchu nie mam wcale rozstępów tylko na tyłku trochę, z cellulitem już sobie poradziłam, bo nie był straszny, a obwisłe piersi da się naprawić tylko pieniążki odłożę, a więc jest ok

Gość jgbugu
Wszyscy pisza o wadze, a ona akurat nie ma znaczenia, bo mozna wazyc mniej niz przed ciaza, a cialo wyglada gorzej. Po prostu struktura skory sie zmienia, cialo nie jest juz takie jedrne i zbite, szczegolnie na brzuchu i cyckach.

Gość ka.ka.ka
Dokładnie - warto jest być aktywną, kobieta przecież lubi być piękna i czuć się dobrze sama ze sobą :)

A ja nie mogłam w ciąży uprawiać żadnych sportów leżałam plackiem i dostawałam hormony na podtrzymanie ciąży więc żadna aktywność ani gimnastyka nie wchodziły w grę:/ Co do wizyty u ginekologa uważa on że wszystko jest ok a ja i tak czuje się jak czuje:)