Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

aksa

Kieszonkowe dla II klasistki

Polecane posty

Poradźcie czy i w jakiej wysokości dawać dziecku kieszonkowe (a może tygodniowe)?Córka skończy w grudniu 9 lat.

Czy dawać kieszonkowe raz na miesiąc czy raz na tydzień?

ja mysle ze tygodniowke, ale nie wiem jakiej wysokosci. 7 zlotych tygodniowo? 10? Zalezy co jej kupujesz, a na co sama chce wydac pieniadze :) Spotkalam sie z opiniami, ze 50 zl dostaja nastolatki. To niewiele, ale niewielkie mamy pensje no i zalezcy co sie kupuje :) Ja jestem za uczeniem oszczednosci

Gość bebecar icon
moja konczy 9 w czerwcu,daje na sko,a reszte w miare potrzeby,to zalezy na co jej potrzebne,ale nie stale kieszonkowe

Gość Chcąca iść na bal
Mój syn kieszonkowego nie dostaje,no może napisze inaczej.ma swoje pieniadze,100 raz wiecej.zawsze cos tam babcia mu da albo my np .masz 20 zł i wrzuć do portfela.........nie woła od nas może dlatego że tych pieniedzy nie wydaje........bierze sobie z nich co jakiś czas 2 lub 5 zł na batona i tyle.Jeżeli upatrzy sobie cos w sklepie drozszego np zabawke to oczywiście kupuje ze swoich.....

To miałyby być pieniądze na gazety, czy drobiazgi ze sklepiku szkolnego. Daję jej drobne do szkoły- zawsze wydaje na głupoty, bez względu ile jej dam. Może jak będzie miała stałą "pensję" to pomyśli zanim na głupotę kolejną wyda - ostatnio na zęby wampira :)

Gość bebecar icon
jak dalam jej 10 zlotych to pani poskarzyla ze kupuje wszystkim dziewczynkom z klasy bulki slodkie,wiec przestalam