Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam pytanie do mam w polsce

tata w uk, mama z dziecmi w polsce. pytam o zasilek rodzinny.....

Polecane posty

czy jak jestem zarejestrowana jako bezrobotna w polsce to maz bedzie mial problem z uzyskaniem zasilku na dzieci?. nie pracuje i nie pobieram zasilku, jednak dzieci sa na moim ubezpieczeniu z urzedu pracy. dostalam dzis pismo z zus zeby dostarczyc zaswiadczenia : czy posiadam ziemie, czy pracuje, czy jestem zarejestrowana jako bezrobotna, czy pobieram zasilek. i pisza zeby napisac oswiadczenie ze nie posiadam ziemi i nie jestem zarejestrowana jako bezrobotna. nic z tego nie rozumiem. co przeszkadza ze jestem zarejestrowana. nie pobieram przeciez zasilku. prosze o odpowiedz mamy w podobnej sytuacji. maz spelnia kryteria zeby tam dostac zasilek na dzieci.

podnosze bo temat spada

Gość jvhvhvjvjv
watpie czy ktos ci tu odpowie bo te głąby piszą tylko na tematy głupie... chcialaym ci pomoc ale sie nieznam :(

napisalam w dziale poza polsak ale tam tez nic niekt nie odpisal poza glupim komentarzem.

jvhvhvjvjv tak czy inaczej dziekuje za zainteresowanie

Gość asds
ja se wypowiem jesli nie pobierasz zasiłku na dzici a maz stara sie o zasłek za granica ma sznase go dostac musicie uzmysłowic sobie iz nalezy podac wszystkie dane do zagranicznego wnisku bez oszukiwania i tak jak jest osoba zarejestrowana legalnie w pracy poza granicamipaństwa ma prawo starac sie o zasiłki na swoje dzieci jeseli nie pobiera ich w innym kraju kwota jest ta uwarunkowana od ilosci dzieci,zarobków patrnera i statusu pracy drugiego rod\ica nie ma to znaczenia czy jestes zarejestrowana czy nie o ile nie pobierasz zasiłku dla bezrobotnych

nie pobieram zasilku ani rodzinnego(bo mi sie nie nalezy) ani dla bezrobotnych. tyle ze zus wymaga ode mnie oswiadczenia ze nie jestem zarejestrowana jako bezrobotna. ale ja przeciez jestem zarejestrowana. wiec nie wiem czy to bedzie przeszkadzac? nie zamierzam klamac bo po co? po prostu pytam bo nie wiem.

Gość jfsdhjjfjksd
to ze jestes zarejestrowana jako bezrobotna w PL nie przeszkadza mezowi w pobieraniu child benefit w UK, musisz tylko zrezygnowac w Polsce z rodzinnego, bo jesli bedziesz pobierac w Polsce i w Angli to potem bedziesz musiala oddawac z procentami. A co do zusu to mysle ze chodzi o ubezpieczenie, bo teraz urzad pracy nie chce ludzi ubezpieczac, i szukaja innych sposobow, zapewne jak sie urzad pracy dowie ze maz jest za granica to beda kazali ci sie przy nim ubezpieczyc, ale jakies 2 lata temu Angli to nie obejmowalo, nie wiem jak teraz jest

Gość asds
nie rozumiem po co zus sie wtrąca? w jakm państwie jest mąz

zastanawia mnie tylko czy oni nie beda przez to robic przeszkod. tzn. zus. ale w sumie to chyba im na tym zalezy zeby mi nie wyplacali. dla nich lepiej jak inne panstwo bedzie placic. wiec to mnie dziwi.

Gość jfsdhjjfjksd
dlaczego ci sie rodzinne nie nalezy i co ma do tego zus

maz jest w uk a ja nie pobieram zadnego zasilku w polsce. no bo przeciez u nas to juz 504 zl na osobe to wg zuzu az za duzo.

Gość jfsdhjjfjksd
czyli masz jakies dochody, wiec dlaczego jestes zarejestrowana jako bezrobotna

w polsce mam tylko ubezpieczenie zdrowotne na siebie i dzieci z urzedu pracy. i nic wiecej od panstwa nie pobieram. czy z tego tez musze zrezygnowac?

nie mam dochodow. maz tylko pracuje. a jak dochody obojga rodzicow(w moim przypadku tylko meza) przekraczaja 504 zl na osobe w rodzinie zasilek rodzinny w polsce sie nie nalezy.

Gość jfsdhjjfjksd
no nie musisz, ale skad masz te 504 na osobe

nie musisz z niczego rezygnowac :) jesli znajdziesz prace to tez nie ma problemu :) wystarczy nie starac sie o zasilek w polsce :)

Gość jfsdhjjfjksd
a skad zus wie ile maz w UK zarabia

Gość asds
no własnie podawaliscie cos do zusu?

bo zeby dostac zasilek rodzinny w polsce to trzeba przedstawic zarobki przeciez.a nzam przekracza 504 na osobe.

Gość jfsdhjjfjksd
mam nadzieje ze nigdzie nie zglaszaliscie ze maz w UK pracuje

nicc nie podawalam bo i tak bym nie dostala bo by mi sie nie nalezalo.

Gość jfsdhjjfjksd
to skad macie te zarobki? bo juz nie wiem

Gość asds
skoro zasiłek w polsce wam odpada to nadal nalezy sie w kraju ue i to tam gdzie maz pracuje i płaci podatki odpada tylko chld benefit bo dziecko musiałoby byc z nim na miejscu nadal jednak moze starac sie o child tax i working tax i chyab jakies ze tak powiem rozlakowe ale nie wiem czy ono jeszcze obowiazuje

maz pracuje legalnie. nie musi sie z niczym ukrywac.

Gość asds
zaraz zmienie se nick na normalny bo się zapomniałam hehe

Gość jfsdhjjfjksd
JEZELI MAZ PRACUJE W UK A DZIECKO JEST W POLSCE TO MOZE TYLKO POBIERAC CHILD BENEFIT NIC WIECEJ

no jestem jak chcesz moge pomóc w wypełnieniu papierów ja je tez sama wypełniałam

odpada tylko chld benefit bo dziecko musiałoby byc z nim na miejscu" to akurat nie jest prawda :) moze mieszkac w polsce !