Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam pytanie do mam w polsce

tata w uk, mama z dziecmi w polsce. pytam o zasilek rodzinny.....

Polecane posty

maz w uk wszystko juz zalatwil. teraz sprawdzaja w polsce czy ja nic nie pobieram i stad pismo z zusu. prosza o te zaswiadczenia i ja wlasnie o to pytam czy wy tyez takie musieliscie skladac. nie staram sie o zasilek rodzinny w polsce.

Child Benefit przyznawany jest osobie dorosłej, pod której opieką znajduje się dziecko lub dzieci, do 16 roku życia dziecka (lub dłużej, jeśli kontynuuje np. pełnowymiarową edukację). Wysokość Child Benefit nie jest zależna od zarobków i oszczędności opiekuna - wynosi 16,50 funta na tydzień na pierwsze dziecko i 11,05 funta na tydzień na każde kolejne dziecko. Warunkiem uzyskania Child Benefit jest to, by dziecko i osoba ubiegająca się przebywały na terenie Wielkiej Brytanii (osoba ubiegająca się nie musi być rodzicem dziecka), a osoba ubiegająca się o ChB musi spełniać wyżej wymienione warunki związane z legalnym zatrudnieniem i pobytem w Anglii. pomylłas sie child tax nie child benefit

mi nic nie sprawdzali z zusu w polsce wogóle to nie paietam zeby mi cos w polsce sprawdzali

Gość jfsdhjjfjksd
mi cos przychodzilo, pamietam ze chcieli wiedziec w jakim okresie bylam bezrobotna i jeszcze cos ale nie pamietam, i odpisy akt urodzenia dzieci i malzenstwa, nie pamietam bo mama mi to zalatwiala, ja bylam wtedy juz w Angli a papiery sie spoznily troche

Gość jfsdhjjfjksd
abraja opanuj sie, to child benefit moze maz autorki pobierac

ja tylko pamietam ze pisałam oswiadczenie ze jestem bezrobotna i tyle

Gość jfsdhjjfjksd
chodzilo mi o to ze oni moga pobierac tylko child benefit

tam na stronce wyraznie jest napisane chciałam wkleic ale uznaja za spam

Gość jfsdhjjfjksd
ale ta kasa bedzie mezowi na konto w uk wplywac, a on jak bedzie chcial i kiedy chcial to zonie wysle

no niestety .....jak bedzie chcial po pewnym jednak czasie moze dostac do wypelnienia dokumenty, w ktorych musi wykazac w jaki sposob pomaga w utrzymaniu dziecka, moga tez sprawdzic czy transferuje kase do polski

a on jak bedzie chcial i kiedy chcial to zonie wysle" zakladasz ze chcialby sobie zatrzymac rownowartosc 3 paczek fajek ?

Gość jfsdhjjfjksd
tak jakos mi sie napisalo, nie mialam nic zlego na mysli

Gość jfsdhjjfjksd
ale 20 funtow na tydzien to troche fiecej niz 3 ramki fajek, ale tez nie za wiele

Gość jfsdhjjfjksd
to jeszcze zalezy, bo ja kupuje marlboro w uk ale polskie, z jednej strony ze duzo tansze a z drugiej angielskie mi nie smakuja, juz wole mayfair Ale nie o papierosach tu mowa

polskie ?????!!!! chyba z ukrainy :D polskich juz dawno nie sprzedaja bo zbyt male zyski :P nie wszedzie mozna jednak kupic papierosy z przemytu wiec pozostaje placi 6.25 :)

Gość jfsdhjjfjksd
taa kiedys kupilam jedna paczke ukrainskich to myslalam ze mi leb odpadnie, u mnie sa polskie, nawet w polskim sklepie po cichaczu mozna kupic za 3,5 funta, a u ciapkow 20p drozej, okolice Manchasteru, widocznie tu im sie oplaci

moje pytanie brzmialo: czy musze zrezygnowac z ubezpieczenia zdrowotnego na siebie i dzieci w polsce i czy musze sie wyrejestrowac jako bezrobotna. ale dzieki za wszystkie odpowiedzi. pocztytam na ten temat w linkach ktorwe wyslalyscie dziewczynty. a tak na marginesie : to sprawdzaja dokladnie czy w polsce nie pobiera sie zasilku rodzinnego. a poza tym to nie wiem czy cos jeszcze. pozniej zus odsyla do anglii wszystkie wiadomosci na temat moich dochodow lub ich braku. tak zrozumialam z pisma.

Gość jfsdhjjfjksd
nie musisz sie z niczego wyrejestrowywac, i sprawdzaja to, uk to taki kraj ze zawsze sprawdzi wczesniej czy pozniej

Gość jfsdhjjfjksd
wypelnij te papiery i odeslij, jak juz pisalam do mnie tez przyszly ale juz za pozno bo ja bylam juz w Angili i pieniadze tez dostalismy, ale kazali mi wszystko wypelnic i odeslac, bo oni to do UK musieli przeslac, ale skad to bylo to szczerze nie pamietam

dzieki dziewczyny. mam nadzieje ze jakos to bedzie. musz teraz sie po urzedach wychodzic zeby to pozalatwiac. a ha. i mowicie ze maz musi udokumentowac w uk ze wysyla mi te zasilki? wiec musi przelewem czy wystarczy ze ja w polsce z konta bede pobierac?

musi opdpowiedziec na pytanie w jaki sposob pomaga w utrzymaniu dziecka ...jesli jesli sle kase to w jakiej ilosci :) musi sie liczyc z tym ze moga to sprawdzic ...