Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość izkA.x

Problem z wlosami

Polecane posty

Gość izkA.x

witam mam pytanie. Z natury moje wlosy sie krecą. Marze o prostych lśniących wlosach. Zawsze po umyciu gdy je wysuszę strasznie się elektryzują,puszą, są suche. Po wyprostowaniu wystarczy troche ruchu a koncowki juz sa pokrecone, rozdwojone. Znacie jakies dobre szampony i odzywki na takie wlosy?

Gość kirki3
masz kręcone to fajnie.Ja mam proste i chcialabym mieć kręcone. To ,że są suche to może jest spowodowane noszeniem czapki(?).Minęła zima.Może zmień szampon.Nie wiem jaką masz suszarkę. Kiedyś miałam suszarkę zwykłą bez jonizatora i włosy się elektryzowały. Teraz nie mam problemu z elektryzowaniem się. A suche włosy może potrzebują odżywek(na zewnątrz i wewnątrz)

Gość Talia.X.
Ja miałam podobnie poprzedniej zimy, jeszcze na dodatek moje włosy były bardzo słabe i po prost zniszczone. Zastosowałam sobie kurację kapsułkami które nawilżają skórę głowy + do tego kupiłam sobie Skrzypovitę i od pewnego czasu stosuję. DOdatkowo kupuję od czasu do czasu fajne naturalne odżywki do włosów. Nie wiem skąd jesteś, ale ja w Łodzi polecam zajrzeć do Apteki Juventa w CH Manufaktura, ponieważ mają tam po pierwsze niskie ceny np. Skrzypovity, a po drugie jest tam razem z aptekę sklepik z eko-kosmetykami i można sobie tam odnaleźć super odżywki naturalne.

Gość krucafuks
Jak masz rozdwojone koncowki, to je zetnij, bo jeszcze bardziej sie rozjada. Krecone wlosy sa z natury suche, wiec musisz je dobrze odzywic. Polecam - suplementy diety(brane przez conajmniej 3 mce) i dobra diete - maseczke domowa :nafta, olejek rycynowy, zoltko, mozna rozmieszac z odzywka sklepowa - oleje, hitem jest Moroccan Oil, niestety jest drogawy; sproboj na noc wcierac olej kokosowy we wlosy - mocne maski i ampulki - fora dla dziewczyn z kreconymi wlosami( techniki zawijania w recznik, krecenia domowymi sposobami,) - mycie glowy przez jakis czas sama odzywka(nie moze miec silikonow, np. mrs potters), mnie farbowanie, prostownica i suszarka nie niszcza tak wlosow jak SLS w szamponach - do prostowania spray termoochronny(polecam babyliss)

tez mam krecone wlosy, moze bardziej je polubisz jak zaczna sie ladniej krecic. polecam kupic jakas porfesjonalna serie fryzkjerska do kreconych wlosow, niesttey to wydatek okolo 200 zl, ale potem wlosy bardzo ladnie sie kreca. Potem bardzo polecam odzywke wax i do lykania Vitapil. tak ja pisala osoba wyzej, jesli chcesz prostowac wlosy koniecznie spryskaj je wczesniej specjalnym ochronnym preparatem, beda wtedy tez ladniej sie blyszczec.

zrobilam sobie dawno trwala ale nie bylam zadowolona, wiec prostowalam wlosy. najlepiej to wychodzilo na odzywke sunsilk do wlosow kreconych:D kolezanka (geste krecone, nigdy nie mogla ich wyprostowac) tez prostowala na ten sunsilk do kreconych... takie odwrotne dzialanie preparatu :D nie wiem czy zadziala, ale mozesz sprobowac. A lsniac wlosy najlepszy jest podobno vitapil w tablektach, ale na efekty bedziesz musiala poczekac tak jak wszyscy pisza conajmniej kilka tygodni.

Gość kirki3
jak pisałam chciałabym mieć kręcone włosy,nie wiem co robić by się nie kręciły po wyprostowaniu. Na pewno trzeba byś zadbała o włosy by nie były suche. Dieta,witaminy,suplement diety. Odżywić włos a zwłaszcza cebulkę.

Gość margot000
zdecydowanie potrzebujesz odzywienia, skoro wlosy sie pusza, sa suche. sprobuj ten wspomniany vitapil i poszukaj w aptece takiej serii do wlosow (szampon i odzywka) z oliwy z oliwek z galazka oliwna w opakowaniu.

Gość tretinka
musisz polubic swoje loki:) na pewno sa urocze. zastosuj taka kuracje od wewnatrz jakims suplementem, wlosy beda lepiej sie wtedy tez ukladac, nie beda sie tak puszyc.

Troche cierpliwosci bedzie potrzebne, ale wzmacnianie wlosow od wewnatrz jest chyba najlepsza metoda, i dlugotrawala. Bo za duzo kosmetykow tez moze obciazyc wlosy, chociaz przy lokach to jest troche inaczej niz przy prostych.

Gość tretnika
loki zdecydowanie nie lubia duzo kosmetykow, sa wtedy ciezkie i brzydko sie kreca, no i oczywiscie tluste wlosy przeciazone wygladaja okropnie:)

oczywiscie, ze potrzeba na to wszystko czasu. suplementy trzeba brac kilka miesiacy, odzywki czy szmponu tez trzeba uzywac co najmniej miesiac, aby zobaczyc efekty.

Ja tez kiedyś nadużywałam prostownicy i teraz moje włosy są zniszczone ,zwłaszcza na końcach.Musisz sobie uzmysłowić ,ze prostownica to cichy morderca .Lepiej mieć włosy krecone i ładnie wyglądajace, niż proste i sianowate.Włos krecony z natury jest suchy ,więc zadbaj o odpowiednie nawilżenie ,wybróbuj jakieś serum na końcówki ,aby wygladały zdrowiej. Regularnie odwiedzaj fryzjera ,aby podcinał Ci włoski ,wtedy szybciej się zregenerują

tak samo suszarka jest okropna dla wlosow, tym bardziej taka zwykla, stara!

Gość Saana
Nie wiem, moze powinnas przejsc się do jakiejś porządnej apteki, albo najlepiej apteko drogerii jak superpharm i apytac o dobry wosk?

hmm... w superpharmie jest drogo, zwl jesli chodzi o leki. Czasami zdazaja sie jakies naprawde fajne promocje, ale w cnie regularniej to jest tam jak wszedzie a moze nawet drozej. Lepiej pojdz do apteki.

Aaa, i jeszcze bedzie miala pewnoc ze to co kupisz zadziala predzej i lepiej niz cos z drogerii. Po za tym jakos tak bezpiecznij brzmi lykanie tabletek kupionych w aptece a inczej tabletki z polki w drogerii

zdecydowanie srodki z apteki sa bardziej przekonujace niz te z polki kolo kasy w rossmanie;) no i nie zawsze jakosc idzie w parze z cena, o tym tez trzeba pamietac.

Gość kirki3
Pokochaj swoje kręcone włosy. Koleżanka ma kręcone włosy.Jak była w liceum to bardzo chciała mieć proste.Prostowała codziennie prostownicą,później zafarbowała na inny kolor niż swój.Teraz ma bardzo a to bardzo zniszczone włosy. Powoli wraca co swoich kręconych i stara się odzyskać swój dawny kolor włosów i blask.

Gość kirki3
I jak się zdecydujesz coś kupić na ratowanie /pielęgnację włosa nie tylko od zewnątrz to jak wspomniani wyżej lepiej w aptece. Bardziej pewne i można uzyskać profesjonalną poradę. Koleżanka jak dobrze pamiętam bierze vitapil.

czesto tak jest kirki3, jak mamy krecone wlosy to chcemy miec proste i na odwrot:)

Kiedys zrobilam sobie trwala (mam naturalne proste, chcialam krecone) i tak sobie zniszczylam wlosy ze masakra. chyba z dwa lata czekalam az odrosna i to nie do dawnej dlugosci. Teraz juz bym nie popelnila tego bledy, aczkolwiek popelniam inne- farbuje ;) tyle ze teraz jakos sie staram zeby te moje wlosy byly odzywione i nawilzone. Od niedawna kupuje kosmetyki u fryzjerki (te same znalazlam sa na allegro albo za granica i to tansze) i kupilam do tego vitapil na wzmocnienie bo skrzyp niestety nie dzialal.

vitapil jest swietny:) w ogole wlosy po trwalej wygladaja brzydko w czasie odrastania, na gorze gldkie, na dole sie kreca;p ja tez farbuje wlosy, ale teraz juz trudno z tego zrezygnowac;)

vitapil jest swietny:) w ogole wlosy po trwalej wygladaja brzydko w czasie odrastania, na gorze gldkie, na dole sie kreca;p ja tez farbuje wlosy, ale teraz juz trudno z tego zrezygnowac;)