Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 przestraszona.

Cia艂a ketonowe w moczu

Polecane posty

Go艣膰 przestraszona.

Robi艂am wczoraj badania og贸lne jak co roku: krew i mocz. Wyniki krwi OK, cho膰 cukier 74mg/dl, a p贸艂 roku temu 57 mg/dl. Nie wiem, co o tym mysle膰, a m贸j lekarz rodzinny powiedzia艂, ze mam si臋 nie przejmowa膰. Natomiast w moczu, kt贸rego zawsze mia艂am prawid艂owe wyniki wyszlo, ze mam 艣ladowe ilo艣ci cia艂 ketonowych... szpera艂am troche w necie i jedyna konkluzja to taka, 偶e moja trzustka nie za dobrze funkcjonuje... chyba, ze si臋 myl臋. Prosz臋, napiszcie co艣 wi臋cej, bo zaczynam sie martwi膰... za tydzie艅 mam powt贸rzy膰 badania moczu- to m贸j pomys艂.

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 ja cukier mam zawsze
cos kolo 90 jest ok. skoro lekarz nic nie mowil ze mocz jest zly to po co panikujesz?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 w dobrej wierze...
ja mia艂am poczytaj od czego to z tego co pami臋tam to przez wysi艂ek fizyczny, odwodnienie ja mia艂am cia艂a ketonowe po cz臋stych biegunkach przez z艂e leki pomy艣l jaki pow贸d mo偶e byc u ciebie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 papierowa dama
"Obecno艣膰 cia艂 ketonowych (kwas beta - hydroksymas艂owy, kwas acetooctowy oraz aceton, produkt ich przemiany) 艣wiadczy o zaburzeniach przemiany w臋glowodanowej i t艂uszczowej, a przede wszystkim o 藕le leczonej cukrzycy. W jednorazowej pr贸bce moczu obecno艣膰 cia艂 ketonowych jest najcz臋艣ciej efektem stanu gor膮czkowego, wymiot贸w, g艂odzenia, a tak偶e przy stosowaniu diety bogatot艂uszczowej" moim zdaniem powinna艣 sobie cz臋艣ciej cukier bada膰, bo mo偶e to pocz膮tku cukrzycy

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 w dobrej wierze...
kole偶anka wy偶ej dobrze radzi bo te leki kt贸re bra艂am to by艂y zwi膮zane z obni偶aniem cukru

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 przestraszona.
Dzi臋kuj臋:) Wysi艂ek fizyczny i g艂odzenie odpada... biegam tylko do autobusu do pracy i to nie zawsze, w w domu czasami robi臋 brzuszki ale nie po 100 dziennie:P Jem normalnie... fakt, ostatnio mniej warzyw i owoc贸w, a wi臋cej mi臋sa i s艂odyczy, wi臋c moze zakwasi艂am sobie organizm... zwr贸ce wi臋ksza uwag臋 na jarzyny i odstawi臋 mi臋so, a za tydzie艅 powt贸rz臋 wyniki.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 przestraszona.
a co do lek贸w, to poza magnezem raz dziennie to innych nie bior臋, bo raczej unikam:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 te偶 mam wysoki cukier
kup sobie zi贸艂ka na cukrzyc臋 bo to pewnie pocz膮tki cukrzycy s膮 preparaty zio艂owe na zbijanie wysokiego poziomu cukru: np pokrzywa, dobrze jest te偶 u偶ywa膰 cynamonu jako przyprawy no i mo偶e warto by by艂o kilka razy powt贸rzy膰 badanie cukru na czczo

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 przestraszona.
Nie, nie doczyta艂a艣... ja mam troch臋 za niski: p贸艂 roku temu 57 , a teraz 74 i cia艂a ketonowe w moczu... raczej wskazuje to na niedocukrzenie.

Udost臋pnij ten post