Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anika997

czy po 30tce, z dzieckiem i po zdradzie mam szansę na szczęście?

Polecane posty

Gość Anika997

Witam! Rok temu dowiedziałam się, że mąż ma kochankę. Postanowił jednak zostac z rodziną. Chyba nigdy mnie nie kochał i dlatego to wszystko sie posypało. Znalazł kobietę mniej atrakcyjną ale za to bezproblemową (lubiącą oglądanie tv, mającą zero zainteresowań). Ja zawsze go wspierałam, byłam przy nim w jego najtrudniejszych chwilach, praktycznie sama wychowuję dziecko. Żyje sie nam wygodnie pomimo tej traumy. Nie próbowałam zapomnieć, wybaczać- po prostu przestałam o tym wszystkim myśleć i dałam mu druga szansę. On jednak zamknał sie w swojej skorupie, seks uprawia raz w miesiącu na moje wyraźne żądanie... To masakra. Chciałabym od niego odejść ale obawiam się, że nie ułożę sobie życia tak, jak bym chciała dla siebie i córeczki. Może zatem wybrac życie w układzie dla naszej ukochanej córki ? Czy jest szansa, że można spotkać wolnego, sensownego i odpowiedzialnego faceta do 40 z którym ułożę sobie życie? Nie chcę byc sama- nie jestem do tego stworzona. Widze jednak dookoła tłumy samotnych matek, którym albo nic sie nie udało albo wchodziły w związki z nieodpowiednimi dla siebie i dzieci mężczyznami

Gość maxx made mann
zaden normalny facet nie bedzie wychowywał twojego bachora

Gość Anika997
wcale tego nie oczekuję debilku:) od wychowywania córki jestem ja.

Gość maxx made mann
a facet od penetracji twojej rozklapiochy?? rozumiem....:)o nic wiecej nie pytam

Gość Myśliwy
Jak byś przed śubem z nim był dziewicą to by Cię niezdradzał tylko szanował.U facetów to że jego kobieta była obracana przez inne penisy siedzi w głowie do końca życia.Takie kobiety wcześniej czy później są zdradzane tylko nie zawsze o tym wiedzą.

Gość Anika997
istotnie debilku:) i jeszcze do paru innych rzeczy ale musi byc w porządku dla mojego dziecka... Facet twojej Mamusi cię lotykał lubieżnie, że masz tak zryty umysł? sam widzisz- tego chce uniknąć

Gość martw sie
zeby kase dal za frajer

Gość Anika997
byłam dziewicą czego żałuję...bo nie było warto . O kasę się nie martwię - jestem ustawiona do końca życia:) Fajnie byłoby żeby wypowiedziały się jakieś sensowne osoby a nie frustraci:(

Gość multimedia
a facet od penetracji twojej rozklapiochy?? rozumiem.... gowno rozumiesz! ale to twoja sprawa i zyj sobie ze swiadomoscia, ze ty wiesz lepiej autorko, oczywiscie, ze masz szanse na szczescie! ale proponuje ukladac sprawy po kolei, tak jak nalezy, tzn. najpierw rozstan sie z czlowiekiem, ktory nie daje Ci szczescia, unormuj wszystko - finanse, spotkania corki z ojcem, mieszkanie... pozniej na spokojnie wez swoje zycie w swoje rece dasz rade! czasami szczescie samo "wpada" do naszego okna ;-)

Masz,moja ciocia poznała swojego drugiego męża jak była pod czterdziestkę i miała 15letniego syna.

Gość Anika997
myślę pozytywnie tylko w naszym kraju rozwódki traktowane są beznadziejnie. "nie umiała utrzymać męża", "gdyby była dobrą żona to by nie zdradził" itd - niezależnie od środowiska. Facet po rozwodzie to co innego

Gość Myśliwy
Wy wszystkie jesteście dziewicami, tylko skąd te dzieci, od bociana.Nie słuchaj tych diabelskich podszeptów i ratuj małżeństwo.Pamiętaj że nie-ma większego nieszczęści dla dziecka niż rozwód rodziców.

Gość Anika997
jestem córką kur.wy i wisielca.. jak sądzicie co wyroscie z mojej córeczki??

Gość multimedia
mysliwy --> bez urazy, ale myslisz, ze dziecko bedzie bardziej szczesliwe w rodzinie, gdzie nie ma milosci, sa klotnie, napieta atmosfera itp? uwazam, ze lepiej jest, gdy rodzice sie jednak rozstaja, jesli im jest razem zle, dziecko wtedy nie wynosi z domu odpowiednich wzorcow, no i cala "rodzina" jest nieszczesliwa

Gość maxx made mann
sadzac po twoim uposledzeniu wnosze ze twój ojciec jest zarazem twoim bratem.. a ojcem twojej córki jest.. twój biologiczny tatusiek..współczuje ale taką patologie jaką stanowisz leczy sie przymusowo

Gość Myśliwy
Trzeba walczyć, w żadnym związku nie ma idylii, ja mam wrażenie że tu walka o posklejanie związku nie jest podejmowana.Rozwód to powinna być ostateczność kiedy wszystkie drogi do pojednania spalą na panewce.

Gość wtrace sie i ja
Snaefridur O CO CHODI W TYM KAWALE CO MASZ W STOPCE?

Gość relik
Kopnij tego dziada w dupe przede wszystkim,poszedl z baba jakas a teraz jakby nigdy nic?Na co Ty czekasz kobieto ze to on Cie kopnie w dupe?Malo brakuje.Nie szukaj nikogo na sile,sam C ie znajdzie.KOPNIJ PALANTA W DUPE.

Gość Anika997
Ja nie mam o co walczyć - mąż nadal mnie oszukuje i tyle. To gadżeciaż i tyle. Kobiety mu sie nudzą. Tamta porzucił jak sprawa ujrzała światło dzienne a on nie lubi kłopotów. Wtedy na nowo kołał żonkę (czyli mnie) teraz mu juz nudno w tej sielance . Ale jak juz ma czas dla córki to widze jak ona za nim szaleje

Gość Myśliwy
I jak córka by zareagowała na wasz rozwód i na nowego tatusia ?? Sama piszesz że Ciebie kocha.Może trzeba mu pewne sprawy uświadomić.Gdybym go znał to może bym mu przemówił do rozumu.

Gość Anika997
kopnął mnie w dupe a ja go nadal kocham..czy nadal ciąży na mnie fatum mojego nędznego pochodzenia społecznego???

Gość Anika997
Myśliwy- pewnie bys przemówił Mój maz to duże dziecko - ostatnia osoba która z nim rozmawia ma rację w jego mniemaniu. A potem nadarza sie okazja..... i tyle. Ostatnio koleżanka wysłała mi plyte z filmem "Księżna". Wszystcy ją kochali oprócz własnego męża. Tak jak u mnie - na brak przyjaciół nie narzekam. Nie wyobrażacie sobie jaka to tragedia być z potwornym egoista który zawsze widzi tylko własna przyjemność

Gość Myśliwy
konkretniej z tym pochodzeniem bo nie łapie ?? Coś mi się wydaje że masz potrzebe wyżalenia się ale związek chcesz utrzymać

Gość Anika997
ciązy na mnie to ze pochodze z rozbitej rodziny,tata alkoholik,mama pochodzi z patologicznej wielodzietnej rodziny..nie wazne.. boje sie ze bez męza mojej córuni grozi to samo co mi w dzieciństwie...

Gość Anika997
jestem na rozdrożu zbieram świeżo spojrzenia na ta sprawę bo sama jestem subiektywna. Za rozwodem: - odzyskam szanse na szczęście -przestane się czuć podle -przestane się zastanawiac kiedy i czy ode mnie odejdzie/zarazi/ itp Przeciw: -córeczka zakochana w tatusiu - samotność (żonaci i gadziny zdradzające wcześniej jakies inne żony skreślam od razu - wiec mam marne szanse na rynku wtórnym a samotności nie lubię

Gość Myśliwy
Ja Ci nie napisze -kopnij go w du.. i ukłdaj sobie żcie na nowo.Z tego co piszesz mimo wszystko warto zawalczyć o to małżeństwo chociażby nawet dla córki.Zaproponuj mu wizyte w poradni rodzinnej.Może na jakiś czas separacje ale z rozwodem się nie ma co spieszyć.Pozdrawiam

Gość Myśliwy
a to ze pochodzisz z patologicznej rodziny nie powinno warunkowac twojego przyszłego zycia