Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dżasmyn

wstydze sie swoich pryszczy...

Polecane posty

Gość Dżasmyn

Witam. Mój problem polega na tym, że czuję się okropnie nieatrakcyjna przez to, że mam pryszcze.. na twarzy, plecach i ramionach.. nie jest to trądzik, ani jakaś ogromna ilość syfów, ale pojedyńcze, dość widoczne... wiem, że po wizycie na solarium mogłyby zniknąć na jakkiś czas.. ale nie chcę isć, bo to okropnie postarza skórę :( a niedługo jest wiosna, więc się opalę natrualnym słonkiem... ale wstydzę się ubierać odważniejsze ciuchy, nie chce też walić tony make-up'u na twarz.. czy ktoś tak jak ja wstydzi sie swoich pryszczy i ma podobny problem? u mnie dochodzi fakt, że mam w-f na basenie i te pryszcze są szczególnie widoczne.. jedyna w klasie jestem blada jak sciana, inne dziewczyny chodzą na solare..

Gość Dżasmyn
ale to są takie zwykłe pryszcze, mam 18 lat... moje koleżanki nie mają pryszczy, bo chodzą na solarium.. a ja mam przez to kompleksy...

Solarium niszczy skórę, potem na starość Twoje koleżanki będą wyglądały 10 lat starszej, niż w rzeczywistości :O Moja koleżanka też miała pryszcze, chodziła na solarium, miała mniej pryszczy, potem przrestała i miała mega wysyp pryszczy, także nie polecam. Lepiej wybierz się do dermatologa, bo z czekania na cud nic Ci nie przyjdzie.

Gość Dżasmyn
do dermatologa..? z pięcioma pryszczami? i niby co mi powie? - używam żelów antybakteryjnych i toniku.. starannie wycieram się z wody.. czasem stosuje spirytus salicyloway... Dermatolog w moim przypadku nie da mi jakiegoś cudownego lekarstwa na pryszcze, bo gdyby istniało, to nie byłoby tylu reklam w TV...

Gość do_dzasmyn
kobieto chcesz mieć ładną skórę, ale nic w tym kierunku nie chcesz zrobić...albo - albo jeśli chodzi o solarium - to bez jaj! - nie mówi się o grillowaniu ale o sporadycznej wizycie, która z pewnością nie zaszkodzi! co za bzdury - "moja koleżanka poszła do solarium i wyszła 10 lat starsza" - aaaahahahaha siedząc na plaży też korzystasz ze słońca - też wskazany umiar! ...a takie "syfy" są na tyle ohydne, że....

Gość Dżasmyn
no kurde, cóż poradze, że mam syfy :o to jest mój kompleks, ale dziękuje za komentarz o tym, że są ohydne :o tyle to ja wiem i bez Ciebie... co do solarium.. myślałam o tym, naprawde, żeby pójść 3 razy na jakieś 3 minuty... z odstępem czasowym 2tygodnie... jednak za te 6 tygodni pewnie będę mogła się opalać swobodnie... ciężko jest mi podjąć decyzje, bo nie chce mieć kurzych łapek przy oczach... a solarium właśnie takie niemiłe niespodzianki funduje..

Maseczki z zielonej glinki :) I antykoncepcja - Diane35 - to tabletki ktore leczą trądzik i hamują łojtok, ale są przy okazji antykoncepcyjne.

Gość Zastina
jaka roznica 1 czy 15 pryszczy? wio do dermatologa, jest wiele sposobow zeby sie pozbyc, wiec dbaj o to poki jest na to czas, olej kolezanki i ich metody, to ze one nie maja pryszczy nie musi byc wcale przyczyna uzywania solarki, ja tam mam nawet i po. A wiec chodzby mial byc tylko jeden pryszcz wiem jak moze uniemilosc zycie. Powodzenia. Im szybciej zadzialasz tym lepiej. Gdyby cie interesowalo poczytaj fora o urynoterapi i wodzie utlenionej. Polecam.

Gość yolQa
"urynoterapia"?! :o wiecie, że w moczu są toksyny, które nasz organizm wydala nie bez powodu..? powstawanie pryszczy może być związane z nieregularnym wypróżnianiem się. np. jeśli czasem przez jeden dzień nie robisz kupy, to automatycznie do Twojego organizmu przenikają toksyny(tak, te z kupy) i u niektórych ludzi właśnie zaczyna się ten proces powstawania pryszcza.. ale zanim powstanie ta ropa itd. mija troche czasu.. więc to, co masz teraz musi być skutkiem tego, co działo się wcześniej z Twoim organizmem.. też spożywanie dużych ilości alkoholu, czekolady, kaka - to wszystko ma wpływ na stan Twojej skóry i cery... to nie prawda, że powinnaś iść do dermatologa :o chyba, że chcesz wyrzucić troche kasy w błoto.. bo tak na prawde za rok albo dwa pryszcze przestaną się pojawiać na Twojej skórze, ponieważ po okresie dojrzewania ureguluje sie gospodarka hormonalna. - którą można uregulować tabletkami antykoncepcyjnymi, ale jeśli nie masz trądziku, to nie musisz w tak młodym wieku pakować hormonów w organizm.

Ja w wieku nastoletnim miałam obsypaną twarz, dekolt, ręce, plecy - i tu można mówić o problemie z trądzikiem, jeździłam do kosmetyczki na oczyszczanie, ale nic to nie dawało - i jak miałam 17 lat to w końcu zdecydowałam się na branie tabletek anty, właśnie ze względu na ich działanie lecznicze dla trądziku, bo w żaden inny sposób nie szło sobie z nim poradzić. Teraz mam już spokój, wiadomo czasem przed okresem coś wyskoczy pojedynczego, ale wtedy traktuje to właśnie maseczkami z zielonej glinki co 2-3 dni na całą twarz, i codziennie na tego pojedynczego pryszcza - ewentualnie maść cynkowa (wysusza), albo plasterki na opryszczkę (też pomagają na pojedyncze wypryski, te podskórne). Jeśli nie ma tych pryszczy dużo, to naprawdę z ręką na sercu mogę polecić zieloną glinkę - albo w tubce można kupić (ok. 20 zł), albo sproszkowaną (ok. 6 zł - dodaje się wody, albo wody z oliwą z oliwek), albo w saszetkach (najmniej opłacalne, bo saszetka na 2 użycia kosztuje 6 zł). :) Ja jednak wierzę w kosmetyki naturalne :) Jeśli mogłabym coś jeszcze doradzić, to kup sobie to: http://www.zrobsobiekrem.pl/?274,serum-oczyszczajace-30-15-ml Bardzo łatwo się je robi, i starcza na długo :) A do tego skutecznie oczyszcza :) Odkąd zaczęłam tego używać, to moja cera jest w lepszym stanie niż za czasów nastoletnich (a mam 26 lat) :) Gładziutka i czysta :)

A tym że jesteś blada to się nie przejmuj - teraz wraca moda na porcelanową cerę, stąd coraz jaśniejsze odcienie podkładów dostępne na rynku, no i kosmetyki mineralne, które mają multum odcieni dla każdej cery, i nie działają na nią tak tragicznie jak kosmetyki zawierające w sobie chemię i sztuczne składniki :) I nie słuchaj koleżanek od solarium :) Ja na solarium idę tylko kilka razy do roku, przed wyjazdem na wczasy, bo mam jasną cerę która łatwo ulega oparzeniom, dlatego za pomocą solarium przyzwyczajam ją przez miesiąc do promieni, i wtedy na słoneczku przy 40 stopniach w cieniu nie mam problemów z oparzeniami :)

Gość kissssss023
kup sobie benzacne10% w kazdej aptece koszt ok 10 zl polecam

Gość Smagar
Ja mam podobną sutyację i wstydzę się wychodzić z domu lub iśc do szkoły...

Gość marcysia293
odświeżę trochę temat, jeśli ktoś to czyta... mój problem polega na tym, że mam 10 znamion o średnicy mniej więcej 3cm na przedramieniu i wstydzę się chodzić w bluzkach na krótki rękaw... a teraz szykuje się wyjazd nad jezioro i niektórzy nie wiedzą jeszcze że je mam... co prawda Ci co wiedzą nie reagują na to, bo są przyzwyczajeni, ale ktoś kto widzi to pierwszy raz, ciągle się na to patrzy... to krępujące... jestem w trakcie ich usuwania, ale we wrześniu dopiero znikną wszystkie... może ktoś z Was ma lub miał taki problem? Pozdrawiam

Gość Jolamola
Chodzi Ci o tzw pieprzyki? Jesli tak to ja tez ma duzo i sie nie przejmuje totalnie. Tylko ze sloncem uwazaj

Gość marcysia293
nie nie, chodzi mi o wypukłe znamiona, barwnikowe :(

Gość krupopatwa
na serio czasami sie poopalaj. Słońce trochę wysusza skórę i pryszcze znikają. To najlepszy sposó na pozbycie się krost na twarzy czy np. plecach - po prostu trochę opalić te miejsca.