Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cojestgrane?

Szukam porady

Polecane posty

Gość cojestgrane?

Poradźcie mi coś, bo zwariuję.... Nie wiem, co mam o tym myśleć, czy to brak poczucia wartości, czy co. Kompletnie nie podejmuję żadnych nowych działań, ciągle tkwię w miejscu. Chcę to zmienić, a jak przychodzi co do czego to się wycofuję. Najlepiej czujęsię w miejscu i z ludźmi, których znam, a w każdej nowej sytuacji nie potrafię się odnaleźć. Przykładowo- szukam pracy, widzę wymagania: komunikatywność, umiejętność pracy w grupie- od razu odrzucam, nie wysyłam CV, bo przecież pierwsze, co zrobie w towarzystwie, to zrobię się czerwona i mnie zablokuje. Wogóle jak widzę jakieś wymagania np. komunikatywny angielski, to też się wycofuję, bo uważam, że za mało umiem. Jak spodoba mi się jakiś facet to i tak nic z tym nie robię, bo z góry zakładam, że nie mam szans i że tylko się ośmieszę. :( Co mam zrobić żeby to się zmieniło?

Gość Ajm Grejt
Kill Yourself!

Gość ojojojojoj
to chyba jakas terapia psychologiczna grupowa moze? Moze rzeczywiscie masz niska samoocene i brak wiary w swoje mozliwosci. A probowalas na przekor przeciwnosciom i lekom cos zrobic.

Gość cojestgrane?
Im dłużej to trwa tym jest gorzej. Kiedyś tak nie było. Była szkoła, codziennie znajomi, imprezy i życie. A teraz tylko wegetowanie w domu.

Gość ojojojojoj
moze potrzebujesz cos na podniesienie nastroju ?Nie sadze, by byla to depresja , zreszta takie stany ocenia lekarz psychiatra. Moze wlasnie ten obnizony nastroj ,tak dziala na Ciebie.Postaraj sie na przekor wszystkiemu wychodzic na spacery, spotkac sie ze znajomymi.Wychodzic.Poprzez siedzenie w domu czlowiek dziczeje troche :-P. A z praca , znajac swoje mankamenty -ubiegaj sie o taka w jakiej sa potrzebne male predyspozycje np.ukladanie towaru na polkach, goniec :-P.Nabierzesz pewnosci, asertywnosci i staniesz w szranki o lepsze , ambitniejsze zadania. Mysle, ze z takim problemem boryka sie cala masa ludzi.Nie wiem czy to pocieszenie :-D Elena