Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MalwinaSz.

Powiedziałam chłopakowi, że poroniłam ;(

Polecane posty

Nie potraficie zrozumieć sytuacji? Zabezpieczaliśmy się. Ale to nie oznacza, że mamy się cieszyć z poronienia, prawda? to po co bralas PO - przeciez o to chodzilo aby sie pozbyc dziecka, ktore moglo sie poczac po tym kolejnym stosunku - to dokladnie to samo, co poronienie - strata dziecka nie wiem czego oczekiwalas - ze bedziemy Ciebie pocieszac, ze zdecydowaliscie sie na PO ale przeciez Wy byscie nie usuneli dziecka - nie ma tu zadnej logiki - nie usprawiedliwiaj siei nie oczekuj tego od innych

Gość MalwinaSz.
nie rozumiem tej logiki - jesteś po prostu nie kompetentny/a w tym temacie. Robisz z siebie pośmiewisko przed osobami wiedzącymi co to escapelle i jak działa.

nie oczekuj zyczliwosci po tym, co zrobiliscie to jak ktos potracil kogos jadac samochodem po pijaku ale zaluje to tez mamy go pocieszac?? przeciez jak jest po wypadku to gdyby mogl cofnac czas to by nie pil trzeba liczyc sie z konsekwencjami i myslec przed faktem - a Wy widocznie mylicie tabletke PO z prezerwatywa - to nei to samo

Gość MalwinaSz.
nie porównuj antykoncepcji z aborcją!! wzięłam tabletkę "Po" w tym samym celu, co Ty gdy sięgasz po gumki

a z jakiego zrodla mialam PO - normalny ginekolog robi badania przed wydaniem recepty - juz wtedy mogl sie zorientowac, ze jestes w ciazy

Gość MalwinaSz.
ale to jest właśnie to samo idź do ginekologa - ja nie mam zamiaru Cię uświadamiać

Gość nie rozumiem tej logiki
To Ty robisz z siebie pośmiewisko, panienko. Nie wiem, co to escapelle i nie mam obowiązku wiedzieć. Przeczytałam po prostu ZE ZROZUMIENIEM Twoje własne słowa. Cytacik raz jeszcze: "W lutym pękła nam gumka - wzięłam escapelle (antykoncepcja po stosunku)." To, że Ty nie umiesz ze zrozumieniem pisać i słowem wyrażać swoich intencji, jest Twoim problemem.

Gość MalwinaSz.
Tabletkę Po może zapisać każdy lekarz. Co tylko potwiersza fakt, że nie jest ona formą aborcji, a jedynie metodą antykoncepcji, gdy wcześniejsza forma zapobiegania ciąży zawiedzie

ja nie siegam po gumki ale to moja sprawa i tylko potwierdzias, to co wczesniej napisalam - traktujecie na rowni prezerwatywy i tabletke po, a niestety to nie to samo i nie takie samo dzialanie zaczynajac wspolzycie nalezy liczyc sie z tym, ze to moze sie skonczyc ciaza - nawet jesli gumka nie peknie, nawet przy tabsach mozna zajsc w ciaze - sex jest dla doroslych i odpowiedzialnych

"wzięłam tabletkę "Po" w tym samym celu, co Ty gdy sięgasz po gumki" Nie, moja droga, po gumki sięga się PRZED. I to jest ta różnica, której nie jesteś w stanie pojąć.

Gość MalwinaSz.
Ja nie mam wyrzutów sumienia z tego powodu, że się zabezpieczałam. Możecie mi zarzucić wiele rzeczy. Leki hormonalne, papierosy, ale wiedziałam co wziełam i wiem, że to nie to spowodowało poronienie. Prosiłam o rady jak pomóc chłopakowi, ale widzę, że tego się nie dowiem. Lepiej rozmawiać o escapelle mimo iż "nic o tej tabletce nie wiem i nie mam obowiązku wiedzieć" czy jakoś tak. Pff

"Co tylko potwiersza fakt, że nie jest ona formą aborcji, a jedynie metodą antykoncepcji, gdy wcześniejsza forma zapobiegania ciąży zawiedzie" Czy ktoś też ma wrażenie, że gada do ściany? Wzięła PO, ale uważa, że to to samo co PRZED. Jakby nie rozumiała różnicy (że PO załatwia ciążę, która już sie przecież zaczęła!)

cytat: Działanie tabletek po Pigułki 72 po działają podwójnie. Otóż gdy nie doszło jeszcze do owulacji, opóźniają one ten proces. Niezależnie od tego zagęszczają śluz w szyjce macicy, co utrudnia dostęp plemnikom. Jeśli jednak do zapłodnienia już doszło zapobiegają one zagnieżdżeniu się komórki jajowej. jesli zaszlo juz do zaplodnienia komorki jajowej to bedzie ciaza, a Ty sie jej pozbywasz - to niby tak samo jak gumka - nie sadze

Gość MalwinaSz.
nie rozumiem tej logiki - już ostatni raz. Zabezpieczyliśmy się gumkami. Ta metoda zawiodła - escapelle to metoda stosowana gdy poprzednia forma antykoncepcji zawiedzie. I tyle. Masz chyba za mało szarych komórek, żeby to zrozumieć. Pech.

Gość zakochany w niej po uszy
Z ULOTKI: Escapelle tabletka 1500 mikrogramów 1500 mikrogramów, tabletki (Levonorgestrelum) Skład: 1 tabletka zawiera: substancję czynną: 1500 mikrogramów lewonorgestrelu oraz substancje pomocnicze: skrobia ziemniaczana, skrobia kukurydziana, krzemionka koloidalna bezwodna, magnezu stearynian, talk, laktoza jednowodna. Uważa się, że lewonorgestrel stosowany zgodnie z zaleceniami działa poprzez zapobieganie owulacji (jajeczkowanie) i zapłodnieniu, o ile stosunek płciowy miał miejsce w okresie przedowulacyjnym, kiedy prawdopodobieństwo zapłodnienia jest największe. Lek Escapelle tabletka 1500 mikrogramówmoże również powodować zmiany w błonie śluzówowej macicy, które zmniejszają możliwość implantacji (zagnieżdżenie zapłodnionej komórki jajowej w macicy). Lek nie jest skuteczny, jeśli proces implantacji już się rozpoczął.

Gość wiara zrozumcie wreszcie
Ludzie to wy nie rozumiecie. Tabletka PO ma zapobiec ciąży a nie wywołać poronienie. Zapobiec zapłodnieniu a nie pomóc w pozbyciu się niechcianej ciąży.

Gość MalwinaSz.
Wskazania do stosowania: Antykoncepcja w przypadkach nagłych, do stosowania w ciągu 72 godzin po stosunku płciowym bez zastosowania skutecznego zabezpieczenia lub w przypadku niepowodzenia zastosowanej metody antykoncepcyjnej. amen

Gość MalwinaSz.
wiara zrozumcie wreszcie - dzieki , wreszcie ktoś normalny..

"które zmniejszają możliwość implantacji (zagnieżdżenie zapłodnionej komórki jajowej w macicy)" Czyli uniemożliwia dalszy rozwój ciąży, poprzez uniemożliwienie zagnieżdżenia się JUŻ zapłodnionej komórki :) Tyle na ten temat. Żegnam 🖐️ Zyczę miłego płakania i przemyślenia następnym razem, czego właściwie chcesz.

Gość MalwinaSz.
22, a mój partner 24, skoro to jest takie istotne dla tej sprawy.. w co wątpię

Gość euisiiaaaa
Ale Wy jestescie debilni !! Autorko, tez kiedys poronilam to nie jest wazne przeciez czy planowaliscie dziecko czy nie, bylas w ciazy, trudno , stalo sie, to logiczne ze nie bedziecie plakac, tylko myslec nad przyszoscia, tez wpadlam, nie planowalam byc w ciazy, ale pokochalam to dziecko najbardziej na swiecie i niestety poronilam bardzo ciezkie przezycie, to byo 2 lata temu a mysle o tym codziennie przedewszystkim nie pozwol Wam sie oddalic od siebie, teraz potrzebujecie siebie nawzajem jak nigdy wczesniej !! moj chlopak oddalil sie ode mnie, jestesmy razem do teraz, ale juz nie mam tej pewnosci ze bedzie ze mna w najtrudniejszych sytuacjach powodzenia autorko , i nie zalamujcie sie !!!!

Gość MalwinaSz.
Papa. Ale do dobranocki jeszcze 2 godziny..

Gość zakochany w niej po uszy
Gdyby była już w ciąży lek by nie zadziałał. Nie rozumiem też jak można mówić o czymś o czym nie ma się pojęcia.

Gość MalwinaSz.
euisiiaaaa - baardzo Ci dziekuję za ciepłe słowa :)

"Papa. Ale do dobranocki jeszcze 2 godziny.." Taka załamana, a taka dowcipna... ;)

Gość proszę Was moi drodzy
DOEDUKUJCIE SIĘ!!!!!

Gość MalwinaSz.
No tak to właśnie jest.. ludzie zamiast pomóc wolą wyśmiać i poniżyć :(

Gość MalwinaSz.
nie, schylę głowę, a Ty mnie będziesz po niej bić. Tego się spodziewałaś? Idź stąd

Gość Mamba______________
Ty chyba nie wiesz, że zapłodnienie nie następuje w momencie wytrysku, jest na to trochę więcej czasu i dlatego tabletki PO można brać tylko do 72 godzin po stosunku, żeby do tego zapłodnienia NIE DOSZŁO. Więc jak się weźmie taką tabletkę np. kilka dni po stosunku a jest się w ciąży to ona tylko ta ciąże podtrzymuje. I nie jest to tabletka wczesnoporonna kretyni!!! Naprawdę tak ciężko to zrozumieć? No nie, jakie tu się matoły wypowiadały (poza autorka tematu). Dziewczyna pisze Wam normalnie o co chodzi, zrozumiale, przynajmniej dla mnie a tu jak do debili nic nie dociera. Że też tacy ludzie istnieją na świecie!! Autorko, oni tak nic nie zrozumieją z tego co piszesz. Żeby zrozumieć musieliby posiadać mózg.