Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość brytttfanna

Dlaczego ludzie po zawodówkach są uwazani za gorszych??????

Polecane posty

Gość brytttfanna

Widzę,że ludzie,którzy skonczyli szkoły zawodowe, są uwazani za gorszych i małointeligentnych. Wszyscy pchają się na studia, nawet na beznadziejne uczelnie prywatne,byleby tylko mieć papierek. Wg niektorych "biurwy"-to ktos kto jest supermądry, a fryzjerka,nawet ta która ma swoj salon-to osoba postrzegana jako ktos drugorzedny.

Gość tralalalabęc
ludzie po zawodówkach są uwazani za gorszych tylko przez kretynów:D

Gość jbvkdbvksdbv
życie

Gość ja tak nie uważam

Gość brytttfanna
ja znam kilka osób po zawodówkach, w tym mój wujek skonczył tę szkołe- jest mechanikiem. Jestem pod wrazeniem jego oczytania i wiedzy. Serio.Dla wielu pewnie byłby to podrzedny mechanik-facet co przeklina i pije. Po raz kolejny przekonałam się,że zawód nie świadczy o inteligencji.

Gość zachowujesz się jak moja
może nie tyle "gorszy" co gorzej wykształcony. I tyle w tym temacie

Gość bjkrrdcutcyc
Nie sa gorsi, sa poprostu glupsi i mniej rozgarnieci intelektualnie. Nue oszukujmy sie, ale do szkol zawodowych ida tylko osoby, ktore nie dostaly sie do technikum lub liceum, albo poprostu nie mieli nawet ambicji, zeby sie starac.

Gość olcia4523572
moim zdaniem to tylko glupi stereotyp... ludzie po zawodowkach sa normalni, teraz jest tak ze własnie taka szkola otwiera duzo perspektyw:-) bo ma sie zawód i juz mozna duzo osiagnąc np zaczynając jako zwykly mechanik a konczac jako kierownik. ja osobiscie jestem po technikum i na studiach, nauki pełno a moi koledzy, którzy poszli do zawodowki juz zarabiają duzo i wiodą spokojne zycie

kto uwaza takich ludzi za gorszych? ostatni debile. taka prawda. nie ukonczona szkola swiadczy o madrosci czy inteligencji czlowieka. a jak widze komentarze typu "zycie" , ktory jest powyzej to rece mi opadaja. jak czlowieku wchodzisz na temat to sie wypowiedz, w przeciwnym razie,po co wogole cos pisac?

Gość zachowujesz się jak moja
przecież nie mówimy o wczesniejszym zarabianiu, tylko rozważamy dlaczego uznaje się ich za gorszych. Po prostu dlatego, że woleli wcześniej zarabiać, zamiast najpierw się wykształcić. I nikt mi nie powie, że mechanik po zawodówce jest lepszy od mechanika po studiach :)

Gość bjkrrdcutcyc
No wiec tutaj powstaje pytanie czy chcesz byc przecietnym i normalnym i na tym poprzestac czy tez wybitnym i wyjatkowym i prowadzic zycie na wysokim poziomie. Mnie przecietnisc nie interessuje.

Gość olcia4523572
tylko teraz stawia sie na doswiadczenie niekoniecznie na wykształcenie. nie kazdy rodzi sie geniuszem i ma zapał do nauki, a jesli ktos jest "złotą raczka" wystarczy ze zlapie jakas prace to potem bedzie rozchwytywany i ceniony.

Gość bjkrrdcutcyc
oczywiscie, ze doswiadczenie jest wazniejsze, ale i ile bardziej jest ceniony wyksztalcony czlowiek z doswiadczeniem od takiego po zawodowce tez doswiadczeniem. Zwykla osoba z wyksztalceniem zawodowym nie jest w stanie zarabiac kokosow (wiem, ze sa wyjatki ale nieliczne) co wyglada inaczej u tych wyksztalconych.

Gość olcia4523572
zgodze sie z tymi kokosami, tylko czy ludzie po zawodówce sa gorsi? osoba inteligentna jest odrazu kojarzona ze studiami. nie zapominajmy, ze czasami ograniczenia finansowe są czestym motywem, przy wyborze szkoły. I zawodówka kojarzona jest z nieukami, a to jest bzdura do zawodówki chodzą tez inteligentni ludzie, moze rodzice mieli wplyw mowiac: dziecko nie damy ci potem na studia, skonczysz zawodówke i złapiesz jakies zajecie.

Gość po zawodowce facet
jeszcze zarobi, ale wiekszosc kobiet po zawodowkach konczy w biedronkach!

Gość olcia4523572
zadna praca nie hanbi, któs to musi robic, a fryzjerka? ma niezłe fuchy. zazwyczaj tak jest,ze po zawodówce ludzie wykonuja prace fizyczną...przeciez nie kazdy bedzie miec ciepła posadke w biurze, z wyzszą krajową, własnie dzieki pracy ludzi, którzy pracuja fizycznie cos mamy:-)

Gość lysolec
ja fryzjera nie potrzebuje, sam sie gole na lyso

Gość nie są uważani za gorszych
tylko po prostu są gorsi! i tyle w temacie

Gość olcia4523572
ciekawy jaki ty masz status kolego, skoro piszesz,ze gorsi. niby w czym?

a ja chce iść do technikum ..genialna to ja nie jestem ale po prostu nie chce się użerać z ,,dziwkami'' z mojej szkoły co się uważają za cuda pieprzone i co najmiej 1 raz nie zdały w gimnazjum..

"bjkrrdcutcyc Nie sa gorsi, sa poprostu glupsi i mniej rozgarnieci intelektualnie. Nue oszukujmy sie, ale do szkol zawodowych ida tylko osoby, ktore nie dostaly sie do technikum lub liceum, albo poprostu nie mieli nawet ambicji, zeby sie starac. " Niezupełnie:P.Teraz typowy student ma porównywalny poziom wiedzy do kogoś co był w zawodówce 30 lat temu:P.

Gość olcia4523572
no nareszcie mnie ktos poparł:-)

Gość mozesz
wlasnie przez takie podejscie nie poszlam do zawodowki :O bbo to byl obciach a teraz zaluje bo skonczylam studia i siedze bez roboty a tak zawsze konkretny fach w reku

Gość sssseeeedddd
ja też tak nie uważam. Jak ktoś ma łeb na karku to sobie bez papierka poradzi :)

Człowiek po zawodówce ma fach w ręku zawsze robotę znajdzie a po studiach bywa tak że z tytułem magistra co niektórzy gary zmywają Więc kto tu niby jest gorszy ten co zna się na swojej robocie czy ten co jedynie papierkiem na ścianie może się pochwalić.

Gość olcia4523572
no i sie zaczęło najezdzanie na siebie:-( ja tam jestem po stronie zawodówkowiczów:-) bo są w sposób niepoprawny odbierani przez ludzi z wyższą ranga...

Gość Pytanie brzmiało dlaczego
ludzie po zawodówkach uważani są za gorszych, ale wy tu wszyscy najeżdżacie i obrażacie ludzi po studiach. Domyślam się ze robią to zawistni ludzie po zawodówkach, ,którzy próbują dowartościować się w ten sposób

Gość analfabeto
19:20 [zgłoś do usunięcia] do UPRZEDZAJĄC PLEBS hahahahahaha ukonczylem jedna i druga. pewnie byles zbyt glupi zeby dostac sie do liceum czy technium i zajelo ci kilka lat zeby powtorzyc material zeby dostac sie do najprawdopodobniej wieczorowego liceum dla glabow z zawodowki

Gość Moja znajoma
jest po zawodówce i jest bardzo fajną kobietą.

Gość Kaitana
Moja rodzina tak uważa. Ja nie. Znam jednego kolesia i oni mnie zniechecaja wlasnie z tego powodu. Myślą, że jak zrobisz magistra to będziesz mie 5 tysięcy na miesiąc, a to nieprawda.