Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość $zymon

brak włosów

Polecane posty

Gość $zymon

witam! dzisiaj przy obiedzie rodzice zauważyli u mnie ubytek włosów na czubku głowy, spowodowane jest to tym ze od jakiegos czasu tańczę break dance i w miarę często robię slajdy na głowie, stanie itp, i tu moje pytanie, czy włosy mi odrosną? co mam robić? kurde, mam 17 lat, nie chce mieć łysinki przez najbliższe 20 jeszcze :(

Gość rejkiawik
a może to poprostu dziedziczne? u mnie w rodzinie mężczyźni zaczynają łysieć koło skroni w wieku dzwudziestu paru lat. nie wiem, czy można lysieć od breakdance, szczerze mówiąc :)

Gość $zymon
to nie łysienie, te włosy sa bardziej... wypalone? nie wiem jak to nazwac. jakbys w dresie na kolanach pojechał/a 2/3 metry i spojrzała na nie, takie lekko nadpalone ślady. o coś takiego właśnie chodzi

Gość fafeleczek
nie chce cie martwic ale byc moze cebulki wlosa ulegly zniszczeniu... hmm moze jakies suplementy (witaminy) by cos wspomogly...

Gość leonarda
w skrajnym przypadku mozna nawet wlosy przeszczepic, chociaz nie mam pojecia, ile to moze kosztowac.

Gość ddadaaggg
jeśli naprawdę się wytarły to nic sie nie martw odrosną . Małym dzieciom też się przecież wycierają od ciągłego leżenia a potem normalnie odrastają:)

Gość asdfg
po prostu wytarłeś sobie te wlosy od tych ćwiczeń na glowie.Zebyś sie nie zdziwil jak Ci nie odrosna

Gość dakiiiiiajjjx
odrosną tylko musisz dać im szansę i nie rób tych slajdów na głowie

tak wszyscy pisza mogles poprostu wytrzec sobie wlosy mechanicznie. uwazaj teraz na glowe, i nie podrazniaj dodatkowo cebulek. mozesz kupic sobie preparat na wlosy, np vitapil, jest nie tylko dla kobiet, i ma wlasnie zapobiegac wypadaniu wlosow i wzmacniac cebulki. mozesz tez masowac skore glowy, zeby poprawic ukrwienie. czy znacie jeszcze inne metody?

Gość kirki3
Myślę,że tymi ćwiczeniami wytarłeś. Daj przez jakiś czas odpocząć włosom i cebulkom .Też słyszałam o vitapilu.Wzmacnia , odżywia i dotlenia cebulkę. Masuj głowę,ale jak masz przetłuszczające się włosy to nie przesadzaj z tym masowaniem bo pobudzisz do większego łojotoku.

Gość olenka888
tabletki powinny ci pomoc, np. ten vitapil, ale powinienes po prostu ograniczyc ewolucje na glowie;)