Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomocy!!

nieprzyjemny problem

Polecane posty

Gość pomocy!!

witam! mam pewiem problem, otoz z jakis rok temu dostalam pierwszy raz owsiki, wzielam jakies tabletki, przeszlo, po jakims pol roku dostalam znow.. ale jakos sie tych robali pozbylam.. niedawno, z jakis miesiac temu, poczulam ze swedzi mnie odbyt, balam sie sprawdzic kal.. oczywiscie znow byly.. nie wiem, czy sie ich w ogole nie pozbylam, czy co jest grane ze ciagle powracaja.. i najgorsze ze jak teraz wieczorami czasem czuje swedzenie, dostaje szalu i odrazu wariuje ze znow dostalam, tylko ze nie zauwazylam ani jednego owsika w kale, a swedzenie wystapuje prawie kazdego dnia, nie wiem czy juz mam jakies urojenia.. czy jest mozliwe ze nadal mam owsiki, chociaz nie zauwazylam nic w kale?? :(

Wiesz co kiedys tez mialam ten problem jak mieszkalam z moja rodzinka.W skupisku łatwiej zarazac sie.Teraz kiedy mieszkam z mezem nie mam wogole tego problemu.Wytepilam je lekami i non stop mylam rece zwlaszcza przed jedzeniem.Niestety one wlasnie biora sie od tego,ze za malo myjesz rece.Do tego jeszcze podjadanie slodkosci dodatkowo stymuluje ich rozrost.Zjedz leki i duzo czosnku jedz.Poszukaj tez w necie czegos na temat diety, kiedy sie ma te wstretne robale.Tj przewaznie choroa brudnych rak,ktora najczesciej atakuje dzieci,bo jak wiadomo,jesli ich nie zagonimy wogole nie myłyby raczek.

Gość pomocy!!
takie male biale, cienkie "gowno" swoj do swojego ciagnie.. ehhh

Gość pomocy!!
ohydaaaa....

Gość czyms moze...
nie tal latwo sie pozbyc robali, mieszkasz sama? jak nie to wszyscy powinni wziac leki bo cie od razu potem zaraza, posciel, bielizne powinnas porzadnie wyprac zeby jaja zniszczyc,

Gość pomocy!!
mieszkam z chlopakiem, wlasnie chodzi o to, ze ja nie jestem pewna czy je nadal mam, oczywiscie czuje swedzenie od czasu do czasu, zwlaszcza wieczorem, ale np wczesniej to od razu w kale zauwazylam te male gnojki a teraz doslownie nic.. wiec nie wiem :/ no a co jest dziwne, ile razy mialam je do tej pory, moj chlopak jeszcze sie nimi nie zarazil, no moze dlatego ze staralam sie posciel czesto zmieniac, reczniki do rak uzywal osobne itd, nie wiem, ale strasznie mnie to drazni, juz bym sie chciala tego cholerstw pozbyc a to powraca :(

Gość czyms moze...
nic dziwnego ze powaraca, zasada jest taka : jesli jeden osobnik w stadzie ma pasozyty leki bierze cale stado i nie ma znaczenia czy twoj chlopak ma objawy czy nie, to ze cie swedzi a nie widac ich w kale moze oznaczac ze jestes mniej zarobaczona po prostu, na tyle mniej ze nie widac robali, coz, jeden czy dwa robaczki nie zaszkodza, w koncu organizm musi miec z czym walczyc, uklad immunologiczny ma komorki specjalne do walki z pasozytami a lepiej by walczyl z robalami niz z nudow atakowal wlasne tkanki, nie? ;) mozesz znowu zrobic badanie kalu, nawet kilka razy z rzedu, jesli wyjda robale- oboje koniecznie musicie wziac leki, poza tym wyprac cla posciel i bielizne, bez tego robale beda wracac i wracac a szkoda watroby na ciagle leki,

Gość czyms moze...
poza tym bardzo polecam homeopatie na pasozyty tylko musi ja dobrac kompetentny lekarz-homeopata ja stosuje u wlasnych kotow i jestem zachwycona efektami, stosowalam tez u siebie i slabo mi sie zrobilo jak zobaczylam co ze mnie wylazlo :P ale to prezenty od kotow, wiadomo jak sie ma zwierzeta to sie ma i zycie wewnetrzne :P

Gość pomocy!!
ok, skocze jutro po tabletki dla nas, dzieki wielkie za pomoc! :)

Gość czyms moze...
tylko te tabletki lepiej skonsultuj z lekarzem, watpie by jedno podanie wystarczylo bo masz w sobie pasozyty w roznych stadiach rozwoju a na jakie stadia dzialaja tabletki? zzwykle na dorosle w przewodzie pokarmowym, zabijesz je a rozwina sie nastepne bedace w chwili podania np jajem i problem powroci, dlatego leki trzeba podac kilka razy w odpowiednich odstepach dopasowujac je do cyklu rozowjowego pasozyta dlatego niech to zrobi lekarz

Gość pomocy!!
to tak zrobie, pojde do lekarza, ale pocieszam sie tyko tym, ze moze faktycznie nie mam ich az tak duzo.. chyba pojde zrobic sobie lewatywe, mam fajny zel, ktory dziala szybko i dosc efektownie :P pozdrawiam Was i dziekuje za pomoc! :)

Gość musisz zacząć pić mocz
ale musi być świeży i ciepły. I do tego lewatywy z moczu bardzo ci pomogą.

A skąd wiadomo, ze mamy robuny? Czy mozna np[. się odrobaczac nie wiedząc, ze je mamy/

Czy z nosa wraz z gilunami wyłaża robuny? Pytam serio bez ściemy, no skąd wiadomo?

Słyszałam, że nie powinno sie łykac odkaszlnietych frafochów, bo w nich moga siedizeć jaja robali.

Na wizycie u internisty , moze przymusowo raz na pół roku człowiek powinien byc odrobaczany, tak jak np. pies

Gość do gazia
Radzę zmienień swojego weterynarza na jakiegoś lekarza dla ludzi.

Ja tylko tak gdybam, bo jesli mamy tony robunów w sobie, to wszytskie organy mamy zaplątane w sznurach robunów, bleeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

Gość gazia ty raczej
nie zmieniaj weterynarza tylko poszukaj dobrego psychiatry :-(

Taa, to ty nie wiesz, że ludzie tez sa zarobaczeni? sam poszukaj sobie psychiatry.