Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Emma_888

Dieta 1000 kcal

Polecane posty

Gość Emma_888

Witam. Tydzień temu rozpoczęłam dietę 1000 kcal. Z kilku stron o tej diecie powybierałam sobie przykładowe posiłki i tak ułożyłam jadłospis na cały tydzień. Myślałam, że będę głodowac, jednak okazało się, że to są całe stosy na talerzu! I tu pojawia się mój problem. Robię wszystko tak jak było powiedziane. Podobno po tygodniu powinnam już zgubic 2 kg (tak czytałam), tymczasem moja waga stoi w miejscu! Czy ułożyłam sobie zły jadłospis? Albo może jakimś cudem gotuję sobie za duże porcje?

Gość alicyjkaaaa
Jaki by nie był to jest do chrzanu, bo 1000 kcal to szkodliwa dieta głodowa.

Gość Emma_888
To mój jadłospis na cały tydzień (wiem, że strasznie to wygląda w niektórych dniach, ale jak się to ugotuje to naprawdę wychodzi dużo): Dzień 1 Śniadanie: 1 bułka pełnoziarnista z margaryną, 2 cienkie plasterki wędliny drobiowej, kilka plasterków świeżego ogórka, herbata lub kawa bez cukru II śniadanie: 2 jabłka Obiad: Pokroić w zapałkę 10 dag piersi z kurczaka, małą zieloną lub żółtą cukinię, marchewkę i por. Mięso obsmażyć na łyżce oleju, dodać warzywa i jeszcze 5 min. dusić. Doprawić solą, pieprzem i przyprawą chińską. Posypać tymiankiem, zjeść z kromką chleba pełnoziarnistego lub dwoma małymi ziemniakami. Podwieczorek: 2 biszkopty Kolacja: szklanka jogurtu naturalnego, 4 łyżki muesli z owocami, pomarańcza. Dzień 2 Śniadanie: ciemna bułeczka z łyżeczką masła oraz 2 łyżeczkami dżemu II śniadanie: mały banan Obiad: Szklankę ugotowanego makaronu zmieszać z sałatką z pomidora, papryki, ogórka i 2 łyżkami twarożku. Podwieczorek: 2 herbatniki Kolacja: Omlet z zielonym groszkiem, herbata bez cukru Dzień 3 Śniadanie: szklanka chudego mleka, 4łyżki płatków kukurydzianych, herbata II śniadanie: 2 brzoskwinie Obiad: Ryba gotowana na parze (50 g), 2 małe ziemniaki, 100 g jarzyny Podwieczorek: 2 pomarańcze Kolacja: zapiekanka z warzyw - rozpuść na patelni 1/2 łyżki margaryny i ułóż na niej warstwę pokrojonych w plasterki ziemniaków (50 g), cebuli i startego sera cheddar (10 g), przypraw solą i pieprzem, ułóż następną warstwę. Duś pod przykryciem ok. 30 minut. Zapiekankę posyp pozostałym serem, patelnię wstaw do piekarnika i piecz bez przykrycia, aż ser się zarumieni. Dzień 4 Śniadanie: 2 kromki chleba graham, łyżeczka masła, 3 plasterki wędliny drobiowej, pomidor, herbata owocowa II śniadanie: serek owocowy Obiad: 220 ml barszczu czerwonego czystego, 150 g piersi kurczaka bez skóry, gotowanej w jarzynach, 2 małe ziemniaki, Podwieczorek: 1 mandarynka i 1 ogórek Kolacja: 2 kromki chrupkiego chleba, łyżeczka masła, 2 łyżeczki miodu, szklanka chudego mleka Dzień 5 Śniadanie: kromka chleba z pełnego przemiału z łyżeczką masła i 5 dag twarożku + pomidor na kanapce II śniadanie: marchewka z jabłkiem Obiad: 2 łyżki ryżu, 4 łyżki sosu grzybowego, łyżka surówki z pora Podwieczorek: Pieczone jabłko z łyżeczką cukru Kolacja: 2 kromki chleba chrupkiego, masełko, liść sałaty, plaster szynki drobiowej i pomidor Dzień 6 Śniadanie: Jajko roztrzepać z łyżką wody, dodać pół pęczka posiekanego koperku lub szczypiorku, doprawić solą i pieprzem. Usmażyć na łyżeczce masła. Zjeść z kromką chleba z pełnego przemiału. II śniadanie: 2 jabłka Obiad: 10-15 dag piersi z kurczaka obsypać przyprawami (Prymat Kucharek, papryka, pieprz, itp.), usmażyć na łyżeczce oliwy. Ugotować 15-20 dag warzyw (kalafiora, brokuła, fasolki szparagowej, marchewki). Zjeść z 1 ziemniakiem. Podwieczorek: mały banan Kolacja: Sałatka owocowa z kiwi, grejpfruta, plastra ananasa Dzień 7 Śniadanie: 2 kromki chleba graham, jajko na miękko, pół papryki, pomidor II śniadanie: Jogurt jagodowy (150 ml) z łyżką otrąb pszennych Obiad: 100 g soli (taka rybcia, ale jak nie znajdziesz to inna) usmażonej na oliwie, 1 mały ziemniak, surówka z kiszonej kapusty Podwieczorek: 200 ml kisielu wiśniowego Kolacja: kromka chleba graham, masełko, 2 łyżki chudego twarogu, łyżka szczypiorku, 4 rzodkiewki

Gość rrrumba
Hej.Jestem rowniez od tygodnia na diecie 1000kcal.A scislej mowiac od poniedzialku i mam podobny jadlospis do twojego.Jest to wypadkowa kilku propozycji z internetu.Wczoraj sie zwazylam i mam mniej o 1kg.Malo ale staram sie nie zalamywac.