Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zuza90

Pilne! Proszę o radę

Polecane posty

Gość zuza90

WItam. Mam taki problem. Mam regularną miesiączkę, biorę tabletki Yasmin. Okres wypada mi na sobotę. Byłam u ginekologa w środę, i stwierdził że mam nadżerkę, nic poza tym. Jednak miałam silne bóle przedokresowe, i w czwartek dostałam niewielkiego krwawienia. Kolor ciemnoczerwony. Wzięłam Aulin na bóle i jakoś to przeszłam. W piątek natomiast miałam już zupełnie sucho. Dziś czekam na okres, lekko bolał mnie brzuch ale już nie boli. Czym może być spowodowana taka sytuacja? Doradzi ktoś?? Z góry dziękuję!

Gość jak bierzesz tabletki
to nie zawsze w przerwie musi wystąpić miesiączka. Więc na razie się nie stresuj.

Gość zuza90
tzn jak w przerwie? możesz jaśniej napisać?

w przewie miedzy jednym opakowaniem a drugim

Gość migonia
Mam dość nietypowe pytanie. Otórz we wtorek zatrułam się czymś najprawdopodobniej i wystąpiły u mnie wymioty oraz ból glowy i ogolne rozbicie, nie wzielam więc tabletki antykoncepcyjnej, bo nie widziałam sensu skoro i tak bym ją zwróciła. Następnego dnia (środa) minęły mi wymioty lecz wystąpiła biegunka, wzięłam tabletkę. W czwartek również nie wzięłam tebletki ponieważ strasznie bolał mnie w nocy brzuch i pomyślałam, że może jest to skutek brania chemii na podrazniony przewód pokarmowy. W piatek (wczoraj) zażyłam tabletkę wieczorem mimo, że biegunka nadal sie utrzymuje. Czy to że dostałam dziś miesiączki może być spowodowane rozstrojem żoładka i tabletka nie zdąża się wchłonąć? (praktycznie wypróżniam się samą wodą co związane jest z tym, że mało jem) Czy jest to może objaw ciąży? (nie jest to plamienie tylko normalna miesiączka). W niedziele powinnam skończyć opakowanie Cilestu a okes powinien pojawić się w środę wieczorem lub w czwartek rano. Czemu wystapił tak wcześnie? nie mam żadnych innych objawów ciązy. Dodam jeszcze, że kochałam się z moim facetem 14 lutego więc jakieś 3 tyg. temu (brałam do tej pory bardzo regularnie tabletki i kochaliśmy sie tydzien przed moim okresem) Wystąpienie miesiączki jest spowodowane tylko tym iż nie nadąża się wchłonąc antykoncepcja prawda? Zaniepokoiłam się tym bardzo i zgłupilałam bo naczytałam się różnych opini na innych forach. Z góry dziękuję za jakąkolwiek szczerą odpowiedź, chamskie uwagi prosze zostawić dla siebie.

Skoro raz bralas tabletke a raz nie, to twoj organizm zglupial i rozstroilas go troszke na wlasne zyczenie i pewnie dlatego wystapilo krwawienie. skoncz to opakowanie i zrob normalna przerwe, jak nie wystapi krwawienie to sie nie przejmuj i po 7 dniach zacznij normalnie nastepne, ale juz tak bez krzyzoweczek, tylko ciagnij normalnie cale opakowanie.

Gość migonia
dzieki a jeśli chciałabym zmienić na plastry to ginekolog mi przepisze je bez żadnego problemu abym rozpoczela je w tym samym czasie co tabletki tylko ze zamias ich? ;)