Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość żelipapąąąąąąą..

Dlaczego ludzie często nie chcą organizować wesela

Polecane posty

Gość żelipapąąąąąąą..

Nie mówię tu o ludziach, którzy nie mają kasy, ale o tych, którzy twierdzą, że nie będą robić imprezy, na którą rodzina przyjedzie się tylko najeść. Wesele jest zwykle tylko raz w życiu i fajnie jest zrobić imprezę, która będzie się wspominać. Bo wesela przeważnie są fajne i ludzie się świetnie bawią :)

Gość jak kto woli po co sie
nad tym zastanawiać nigdy wszystkich sie nie zadowoli

Gość żelipapąąąąąąą..
ja zrobię wesele i zaproszę 400 tys osob, nie bede skąpić

Gość młoda ;D
wg mnie to chore nie zrobić wesela ;/

Gość młoda ;D
to już nawet jest w Polskiej tradycji

Gość ja powiem szczerze że to
jedno wielki pijaństwo głupi naród

Gość www.nokaut.pl/kawa/#pid=38177
wesele według mnie to dawny zwyczaj ludowy z którego bez żalu można zrezygnowac,szkoda kasy

Gość cleo mm
Powiem Ci dlaczego ja nie chce wesela, mimo iz obie rodziny rwa sie do jego sfinansowania. Dla mnie slub to bardzo intymne przezycie miedzy dwojgiem ludzi, i na prawde nie wyobrazam sobie, aby zrobic z tego najpiekniejszego dnia wielka impreze z tabunem ludzi. Impreze mozna zrobic zawsze, slub jest tylko jeden i mamy zamiar swietowac go tylko we dwojke, a na ceremoni beda jedynie NAJBLIZSI, zero rodziny, ktora widuje 2 razy do roku, znajomych, ktorych wypada zaprosic, bo sie obraza, zero ludzi z pracy, bo tez wypada itp.

Gość ntyjytj
wg mnie wesela to kicz:( też bym nie chciała robić. ewentualnie jakieś przyjęcie dla najbliższych

Gość ja tez nie chce wesela
maskara:O

bo pozniej i tak z zazdrosci i zawisci obgadaja, ze jedzenie nieodbre, ze panna mloda wygladala jak beza, ze zespol beznadziejny, ze ta byla ubrana tak a tamta tak, sratatata. Jak juz to dla najblizszej rodizny i przyjaciol a nie dla piatej wody po kisielu, dla ciotek ktore maja cie w doopie przez cale zycie, ale wypada je zaprosic rpzeciez bo co powiadza...w;lasnie dlatego ludzie nie robia wesela. Dodam jeszcze ze niektorzy wola wydac te 20-50 tys na inne rpzyjemnosci niz na jedna noc

Gość a ja bym chciała właśnie
Chciałąbym wesele i chciałabym właśnie zaprosić rodzinę, którą widuję dwa razy w roku. A dzieje się tak nie dlatego, że się nie lubimy. Tylko właśnie brakuje okazji. Do tego często odległość ma znaczenie i ciężko się nie raz zorganizować. A właśnie wesele byłoby kolejnym powodem do spotaknia się ;)

aaa to proste dlaczego ... wydasz kupe kasy, nerwów od cholery stracisz !! a Rodzina i goście zaproszeni ( nie wszyscy) i tak obgadają wesele bo było przeciez taaak beznadziejnie !! Jedzenie było złe, muzyka do bani i inni ludzie też do du.py wiec nie opłaca sie robic .. najlepiej !! Bierzesz ślub pakujesz sie do samolotu i za tą kase jedziesz na majorke wygrzeć du.psko !! :DD

Gość ja nie chcialam wesela bo
bardzo czesto i tak bywamy na balach w najlepszych knajpach i hotelach, gdybym cos takiego chciala zrobic dla wielu osob bylaby to niebotyczna kasa, bez sensu. Poza tym z rodzina i przyjaciólmi i tak sie bardzo czesto spotykam na fajnych imprezach, ktorych nie musze organizowac. No i kompletnie mnie nie ciagnie, bo imprez i bali na super poziomie mam i tak za wiele , a najlpiej sie czlowiek bawi tam , gdzie sam tego nie organizuje.

Gość ja nie chcialam wesela bo
a kase akurat mam, ale naprawde wole ja wydac na co innego