Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość olany w sobotni wieczór

uzywacie na co dzien markowych wód toaletowych ???

Polecane posty

??? mam wrazenie , ze w Polsce w ogle mało osób uzywa wód toealtowych na codzien - mówie zarówno do kobiet jak i mezczyzn

Tak. Dior pure poison edp a na wieczór armani code Chociaż teraz zamówiłam sobie wodę AVON. Szczerze,wytrzymałość porównywalna a cena 10 razy niższa

w sumie się temu nie dziwię, np woda z mojej toalety nie pachnie fiołkami:(

Lily*- ale edp to nie woda toelatowa to woda perfumana, no to jestes klase wyzej rizpekt :)

perfumowana*

zależy jaka firma :) Bo niekiedy edt jednej jest bardziej trwała niż edp drugiej

robię błędy ponieważ dzisiejszego wieczoru testowałem organoleptycznie procentowość wód toaletowych z mojej kolekcji

Gość xdzfagfvzfx
ja mam różne perfumy przewaznie ze sredniej półki typu bruno banani ale mam tez kilka flakonów z usa i nie mam pojecia jak je zakwalifikowac w kazdym razie mam tego duzo kilkanascie butelek bo psikam się oszczednie a nie oblewam a dostaje duzo uzywam w zaleznosci od nastroju

ja w piątki przed dyskoteką używam: przemysławki być moze trzy zioła

Gość qrtwrtwt
Lily*- hmm, nie powinno tak być

Gość qrtwrtwt
xdzfagfvzfx- na butelce jest napisane czy woda perfumowana, toeletowa czy kolonska ( chcoaiz ta trzecia opcja jest mało prawdopodobna)

Gość pyszny kisiel jem
dlaczego kolońska mało podobna? ja używam właśnie zapachu, który jak przeczytałam na opakowaniu jest wodą kolońską właśnie

Gość qrtwrtwt
pyszny kisiel jem- w dzisiejszych zcasach ci amsowi producenci po porstu nie pdodukuja wody kolonskiej ok zdarza sie jeszce ale zadko mezczyzni np czesto wola stosowac balasamy po goloeniu zamiast wód po goleniu , plus woda toaletowa kobiety nie zuwaja wód kolonskich raczej bo damskich zapachów nie wypuszca sie raczej w tej formie tyle w tamacie a jakiej wody kolonskiej uzywasz?

Gość pyszny kisiel jem
Yves Rocher ma całą serię http://www.yves-rocher.com.pl/catalog/show/cid/351 tu są wody kolońskie, i praktycznie tylko cedrową można uznać za unisex (bo jest dość cieżki zapach), pozostałe są typowo kobiece. uwielbiam werbenę i bambus :)

Gość qrtwrtwt
pyszny kisiel jem- a tu mnie zaskoczyłas , wody kolonskei sa przewaznie dla mezczyzn w ogle w perfumeriach nie widuje sie obecnie wod kolonskich , prawie niit ich nie uzywa..moze jakies siecwoki jak Ives rocher produkuja ale to wyjatki

Gość pyszny kisiel jem
uwielbiam po prostu te zapachy, a czy to woda kolonska czy perfumowana nie ma dla mnie znaczenia. a czym sie tak w zasadzie rozni jedno od drugiego? bo czym woda perfumowana od toaletowej to wiem, a woda kolonska od perfumowanej?

Woda kolońska : 3-5% olejków zapachowych Edt : 5-10% Edp: 10-15% Perfumy: 15-30%

Gość pyszny kisiel jem
czyli kolońska jest najsłabsza?

Gość qrtwrtwt
w gruncie rzeczy to edp mozna uznac za perfumy sensu stricte nie sa sprzedawane i nie sa przeznaczone do masowego klijenta

Gość qrtwrtwt
woda kolonska zblizowna bardziej zblizowna jjest do perfumowanego dezodorantu w naturalnym spreyu albo jakiejs dobrej wody po goleniu niz do wody toaletowej