Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

majaa16q

uczucie zimna, gorączki, bóle mięsni, ospałośc..pomóżcie!!

Polecane posty

witam! od dłuższego czasu cierpie na bóle mieśni. czuje sie jakbym miała grype...wszytsko mnie boli...pozatym moja temperatura od dwoch miesiecy wynosi 36 stopni. cały czas jest mi zimno. wyjscie na zewnątrz jest dla mnie koszmarem. nawet jak załoze kilka swetrów czuje jakbym zamarzała, telepie sie jak oszlała. od dawna zrezygnowałam nawet z wieczornych wyjśc bo nie byłabym w stanie tego wytrzymać...i cały zcas czuje tą gorączke...pozatym cały czas jestem zmeczona. staram sie coraz wiecej spac ale to na nic. nie moge wykonywać prostych czynności z powodu tego zmeczenia. koszmar trwa ponad pół roku. lekarze mówią że nic mi nie jest bo przeciez nie jestem chora, przeziębiona, nie mam nawet gorączki, kataru...a ja nie jestem w stanie juz tego znieść, nie da sie noramlnie funkcjonować;(( co mi dolega? pomózcie;((

A zazywałas coś p.bólowego? Moze masz infekcje nioedoleczona, albo całkiem nieleczoną. Moze byc infekcja bezgorączkowa. Weż Ibuprofen, Cerutin i wygrzej się. Spróbuj, serio.

Może masz bezgorączkowa infekcje. Weź zazyj coś p.grypowegi i wygrzej się. Moze ibuprofen .Tak przez kilka dni. Weź też witamine C lub Cerutin.

duzo razy próbowałam...to juz trwa ponad pół roku wiec uwierzcie że próbowałam wszystkiego...

A robiłaś jakieś badania? Byłaś u lekarza? Może idź do laboratorium i na początek zrób podstawowe badania jak: mocz, morfologię, OB i CRP. Te dwa ostanie wykażą czy w organizmie jest jakiś stan zapalny (infekcja). A może do objaw depresji?

byłam u lekarza. on stwierdził że nic mi nie jest i nie ma sensu robić badań. no tak...na depresje chyba juz od dawna cierpie. ale ból mięsni i uczucie gorączki chyba nie są powiązane z depresją..

Ale na jakiej podstawie stwierdził że nic Ci nie jest? Przejrzał jakieś wyniki badań czy ot tak na "oko"? Może zrób te badania o których pisałam. Jeśli wszystko będzie w porządku to powinnaś udać się do psychologa. Czasami nerwica może dawać takie objawy. Wmawiamy sobie coś czego nie ma. Czujesz objawy choroby, która tak na prawdę nie istnieje. Przyczyn może być wiele, ale o nich opowie Ci psycholog. Zrób coś ze sobą dziewczyno bo szkoda życia.

dzięki za rade...gdy znajde troche wolnego czasu to pierwsze c zrobie to znowu udam sie do tego lekarza i zrobie te badania o których pisałas i wtedy sie upewnie..

Gość Gwożdzianka
A nie masz Ty przypadkiem niedoczynności tarczycy? Wypisz wymaluj moje objawy z niedoczynnością przy Hashimoto. Borykałam się ok 5 lat z depresją, wiecznym zmarznięciem, obniżeniem poziomu życia w ogóle. Potem miałam żal, że mając tak widoczne objawy - lekarz nie skierował mnie na badania tarczycy, sama sobie postawiłam diagnozę i zrobiłam badania zdobywając oczywiście najpierw wiedzę.

Jeżeli chcesz wykluczyć bądź potwierdzić to proszę zrób następujące badania krwi: TSH Ft3 Ft4 i wrzuć je wraz z normami laboratoryjnymi na forum, obliczę Ci procentowo. Koszt w moim mieście, to ok 60 zł, ale na prawdę warto samemu zadbać o siebie!

Jeżeli chcesz wykluczyć bądź potwierdzić to proszę zrób następujące badania krwi: TSH Ft3 Ft4 i wrzuć je wraz z normami laboratoryjnymi na forum, obliczę Ci procentowo. Koszt w moim mieście, to ok 60 zł, ale na prawdę warto samemu zadbać o siebie!

Gość Marieta.
Może to tylko okresowy czas w którym masz chandrę i masz słaby stan psychiczny i wydaje Ci się to wszystko . Aczkolwiek może to być niedoczynność tarczycy zrób sobie badania TSH . Możesz być również anemiczna . Takie objawy to nie przelewki , kochana . Natychmiast zrób sobie badania krwi ! . Trzymaj się ZDROWO ! :)

Gość mam identyczne objawy
ale znacznie dłużej czasem kłade się i mam straszne dreszcze, też bez gorączki, te dreszcze przechodzą nawet przez głowę, zmęczeniew ciagu dnia bywa tak silne, że oczy zachodza mi mgłą jest pewna dziwna rzecz, duzo lepiej czuje się pod wieczór, choć w ciagu dnia nie wypoczywam ostatnio zaczelam brać magnez , zelazo, potas ,selen i wit b jest jakby trochę lepiej

Gość może jeszcze rady jakieś

Gość Aldi4647
Opisane objawy idealnie pasują do niedoczynności tarczycy. Borykam się z tym problemem od trzech lat moje wyjściowe TSH TO100 Wynik jest niewyobrażalnie duży,to bardzo niebezpieczna choroba. badania możesz wykonać w każdym laboratorium koszt jest niewielki,bo tylko 16 zł. To jest tak jakby zmuszać samochód do jazdy bez paliwa. Ubranie skarpetek zajmowało mi 30 min. ponieważ po założeniu jednej nie miałam siły na drugą.Z mięśni robi się galareta dla tego wszystko cię boli. Zrób badania i koniecznie i idź do lekarza pierwszego kontaktu. Jeśli wyniki będą dobre to skróci to czas dagnozowania. Życzę zdrowia.

Gość gość
Niedoczynnośc tarczycy, zapalenie pęcherza moczowego, niedobór magnezu... moze byc wiele przyczyn, zrób sobie krew morfologie, tsh, magnez i badanie moczu.

Gość gość
Zrób dobry test na boleriozę. Można zrobić prywatnie koszt ok. 100 zł, ale domagaj się skierowania na te badania od lekarza.

Gość Janempatyk
Koniecznie zobacz co oni piszą w ostatnim artykule http://bola-miesnie.pl bo twoje objawy nie są czymś normalnym. Często z lekarzami tak jest, że lecą schemacikiem "a to pani robiła, a to, a to, no to jest pani zdrowa, nie ma dolegliwości to nie ma choroby" kij, że cierpisz od roku i nie możesz normalnie funkcjonować. Przejrzyj sobie tę stronę i koniecznie spróbuj wziąć się problem z jakiejś innej strony niż dotychczas - bo to co robiłaś najwidoczniej nie działało... Powodzenia i szybkiego powrotu do normalnego zdrowia!