Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytanie do mezczyzn25555555555

przyjazn z kobieta?

Polecane posty

Jako ze przyjaźń między kobieta a mężczyzna za czesto kończy sie czymś wiecej ze względu na bliskość emocjonalną moge odpowiedzieć ze pytanie jest niezbyt na miejscu. Z super przyjaciółka facet prędzej czy pozniej bedzie chcial byc. Lub kobieta z takim super facetem ktory do tej pory byl bardzo bliski. Zeby nie bylo ze nie rozumie pytania. Mi bez różnicy wygląd w koncu skoro to znajoma albo przyjacioła tylko a nie kobieta z ktora chce byc w związku to jej wygląd jesli nie jest niechlujny nie ma znaczenia

Gość Johannka87
Księciunia : Z tymi dwoma to akurat żyje w zgodzie , choć oczywiście czasem też mu odbije i kpi sobie z tego, że wychodzę gdzieś z którymś z nich. Najgorzej jednak jest z tym trzecim - on widzi w nim rywala i za każdym razem, kiedy kolega zjeżdza do Polski (mieszka w Londynie), to dostaje szału. Widzi w nim konkurenta, może dlatego, że kumpel jest atrakcyjnym facetem.

Gość Seniorrro
Aby istniała przyjaźń damsko-męska musi być wzajemna fizyczna antypatia. Jeśli tego nie ma, to prędzej czy później u którejś ze strony pojawi się uczucie. Najczęściej u faceta. Miałem taką przyjaciółkę, atrakcyjną z wyglądu itd. Pociągała mnie fizycznie, ale co z tego? Twierdziła, że jej się podobam, ale nie potrafiła mnie pokochać. Po krótkim czasie dałem sobie spokój z taką znajomością.

Gość zielona_fala
a seks to juz nie przyjażn? przecież to przyjemność zdrówko same plusiki po przyjacielsku do przysłowiowego łóżeczka to już nie mogę wskoczyć z przyjacielem?

Gość Seniorrro
--> zielona_fala Seks, to już nie jest przyjaźń - przynajmniej jak dla mnie. Widać, każdy po swojemu interpretuje to wydawałoby się "proste słowo".

Gość do seniorrrro
a może potrafiła cię pokochać,ba może nawet kochała tylko uważała cię za niedostępnego???nigdy nie wiesz co siedzi w głowie kobiecie;)

Gość Seniorrro
Wiesz, kobiety to dziwne stworzenia. Co innego myślą, co innego mówią, co innego robią. Z tą atrakcyjną przyjaciółką przeprowadziłem swego czasu poważną rozmowę w cztery oczy. Zanim zdecydowałem się zakończyć tę "znajomość" zapytałem wprost: czy widzi jakieś szanse, abyśmy byli razem? Ona odpowiedziała, że jej serce jest zatrute poprzednią miłością i nie ma w nim miejsca dla mnie. Czyli jednym słowem: "zostańmy przyjaciółmi". W głębi siebie coś do niej czułem, chciałem czegoś więcej niż tylko przyjacielskie relacje, ale na dłuższą metę ciężko trwać w "czymś takim". Podziękowałem jej za taką znajomość. Nie będę "5 kołem u wozu".

Gość do seniorrro
Masz wiele racji,fakt jesteśmy dziwniejszą częścią społeczeństwa i nasze rozumowanie jest bardziej zawiłe,wręcz czasem nawet nielogiczne co widać po tym forum:D ...ale wypowiadam sie jako zauroczona swym przyjacielem,że jest wiele rzeczy o których nie macie pojęcia tak jak np mój przyjaciel;)

Gość do seniorrro
latwiej udawać,że czegoś nie ma niż skazywać wszystko łącznie z przyjaźnią na porażke;)

Gość Seniorrro
Zdaję sobie sprawę, że Wy kobiety prowadzicie różne gierki. Tylko wiesz co, jeśli kobieta mówi mi prosto w oczy, że "nie", to ja to biorę na klatę i odchodzę. Nie będę robił z siebie ofiary losu i czekał w nieskończoność, aż dziewczyna zdecyduje się na związek. Nie ukrywałem niczego przed nią, nie bawiłem się jej uczuciami itd. Widocznie tak musiało być.

Gość Seniorrro
--> "...ale wypowiadam sie jako zauroczona swym przyjacielem,że jest wiele rzeczy o których nie macie pojęcia" Hmm, czemu Wy kobietki nie potraficie mówić wprost o swoich uczuciach? Najczęściej czekacie aż pierwszy krok zrobi facet. Ale mamy przecież równouprawnienie, czyż nie? Jakie to życie potrafi być czasem skomplikowane. A miłość to już zupełnie inna bajka.

Gość do seniorrro
hmmm...otóż ja próbowałam:) tylko stwierdziłam,że nie chce tego psuć i się wycofałam i tak popsułam to wystarczająco więc wycofałam się calkowicie kontakt z kimś,kto znaczy dla ciebie więcej niż zwykły kumpel ...nieee więc czekałam na zrobienie tego kroku przez niego,niestety co jakiś czas daje mi nadzieje,potem ja robie własnie ten krok i w co wdeptuje za każdym razem?w wielkie g....o więc podziękowałam:)

Gość do seniorrro
Więc wypowiem się dość jasno NIE ta przyjaźń możliwa jest tylko do pewnego momentu Bo przecież przyjaciel ,to ktoś najcudowniejszy na świecie,ktoś kogo chcemy mieć dla siebie i przy sobie już zawsze,ktoś z kim po jakimś czasie wyobrażamy sobie "co by było",bo w końcu jeżeli jest najwspanialszym facetem i jest przy nas w ciężkich chwilach czemu nie może już zostać?? otóż nie może!!i to jest największe rozczarowanie mam wielu kumpli,totalnie dla mnie bezpłciowych ale w nasze relacje nie wciskam sie zbyt głęboko;)

Gość Seniorrro
W ten sposób... Cóż, nie ma nic gorszego niż miłość bez wzajemności i te niedomówienia. Wydaje nam się, że ta druga osoba daje nam nadzieję, a później się okazuje, że to tylko takie nic nieznaczące flirtowanie itp. Czasem po prostu lepiej odejść, niż męczyć się i żyć złudzeniami. Szkoda, że nie można czytać cudzych myśli... Byłoby nieco łatwiej.

Gość do seniorrro
Wiesz z jednej strony bym chciała czytać te myśli,a z drugiej ... strach co mogłabym z nich wyczytać;) miłość bez wzajemności nie zawsze jest taką miłośćią,czasem po prostu brak nam odwagi i wiary,nagromadzenie się tych niedomówien powoduje,ze to wszystko jest bardziej skomplikowane niż w rzeczywistości więc lepiej jest wierzyć w to,że nie jest to możliwe;)

Gość Seniorrro
Lepiej w coś wierzyć, niż w nic nie wierzyć. Ponoć łatwiej jest egzystować. Ech, nikt nie mówił że będzie łatwo. Ale najważniejsze: nie poddawać się i walczyć na tym 3 kamieniu od Słońca. Zrobił się offtop, ale czasem warto przelać swoje myśli na forum dyskusyjne. Jakoś tak lżej na wątrobie :)

Gość do seniorrro
heh ale całość trzyma się tematu:D Ja z doświadczenia wiem,że takie coś nie ma racji bytu,raz jeden jedyny raz udalo mi się po związku utrzymać dalej przyjaźń ale tylko dlatego,że w "naszym związku" ubawiliśmy się nieźle i sami stwierdziliśmy,że nieee,w ten sposób do siebie nie pasujemy:) Wole wylewać żale na forum niż podjąć kolejną próbe robienia z siebie błazna przed facetem;) Już tyle razy próbowałam i tyle razy zakończyło się klapą,że teraz milcze jak grób! Szkoda tylko,że on też:D

Gość Seniorrro
Nasuwa się wniosek: nie ma szczerej przyjaźni między facetem i kobietą. Atrakcyjność spełnia tutaj drugorzędną rolę. Osobiście "nie bawię się w przyjaźń" z kobietami. Czy to po nieudanym związku, czy w jakiejkolwiek innej formie nie ma znaczenia.

Gość zielona_fala
hmm nie mam psiapsiółek czymś?