Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Stokrotka Zakładka

Czy mogę być uczulona na szampon????????????????????

Polecane posty

Gość Stokrotka Zakładka

Od dłuższego czasu mam pewien problem. Polega on na tym, że swędzi mnie głowa. Nie jest to problem nie do zniesienia, jakoś daję radę z tym funkcjonować, jednak co jakiś czas się drapię i nieraz aż mi głupio w towarzystwie, bo wiadomo jakie ludziom nasuwają się skojarzenia. Nie jest to kwestia braku higieny, ponieważ myję włosy codziennie, nie mam też łupieżu, wszy itp. Nie wystąpiły u mnie żadne zmiany skórne, tylko to nieprzyjemne swędzenie. Kiedyś słyszałam, że można być uczulonym na jakiś składnik szamponu. Czy ktoś z was mógłby mi pomóc? Może są jakieś specjalne szampony dla takich osób jak ja? ;)

Gość Margot9022
A może właśnie za często myjesz włosy i skórę głowy podrażniasz!!!! Musisz myć codziennie??

Gość Stokrotka Zakładka
No niestety muszę, bo strasznie szybko mi się przetłuszczają. :( Tylko czasem myję co drugi dzień, gdy wiem że jakiś dzień spędzę w domu i nigdzie nie będę wychodzić, ale tak jest rzadko.

Gość Margot9022
Moim zdaniem przesuszasz skórę głowy, naprawdę, radzę Ci kupić szampon przeciw przetłuszczaniu się włosów i myć je, co drugi, trzeci dzień...

Gość można być uczulonym
na szampon - jak na wszystko, mnie np. uczula Elseve - też swędzi jak cholera! :-)

Gość można być uczulonym
no i dodam - że myję włosy codziennie, choć wcale mi się nie przetłuszczają - po prostu tak lubię. Byle innym szamponem.

Gość no jasne
albo to łojotokwe zapalenie skóry głowy

dokladnie,moze za czesto wlasnie myjesz. przejdz sie do dermatologa, na wszelki wypadek. ogolnie mam podobny problem, ze niektore kosmetyki mnie uczulaja, uzywam obecnie szamponu ziai plantica z pszenica, super dzialanie i zero tego typu problemow, do tego odzywka z tej samej serii, dzieki ktorej wlosy sie nie elektryzuja :) http://www.splendore.pl/Plantica_Szampon_PSZENICA__200ml_p4621.html http://www.splendore.pl/Plantica_Odzywka_PSZENICA_200ml_p4639.html