Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kaśkaa;((((

mam straszna wade-zeza.Nie chce mi sie zyc! Pomozesz?:(

Polecane posty

Gość kaśkaa;((((

Juz nie moge tak zyc wpadam w rozpacz, nie chce rozmawiac z ludzmi bo przeciez to wymaga kontaktu wzrokowego ;// nie raz slyszałam glupie uwagi, jestem totalnie zniechecona probuje z tym walczyc ale nie mam sil;( a po wakacjach liceum,ja nie wiem jak dam rade lekarze mowia ze jest maly, lecze sie w szpitalu w gdansku i sa bardzo mili , rodzice mowia ze niby nie mam a ja dobrze wiem ze tak jest,widze w lusterku ,na zdjeciach... na zadna operacje nie pojde... trudno powiedziec ale oko mi zjezdza bardziej w strone nosa i taki balagan mam w tych slepiach ;// nawet najlepsze ciuchy czy fryz nie pomoga! co moge zrobić?. jak mam z tym zyc.;(

Gość TH is IT R
buahahahahhaahahha

Gość wychodze o zmroku
Nie mozesz isc na operacje ?

Gość adi_P
idz do cholery na ten zabieg to jest zabieg a nie operacja i bedziesz miała z głowy

Gość wychodze o zmroku
no wlasnie zabieg :) Bedziesz miala po problemie.

Gość bumpa
Ehh dziewczyno... Ty to jeszcze możesz zoperować i będzie ok... A ja mam tzw. leniwe oko. Lewe oko ucieka mi w lewą stronę i już z tym nic nie zrobię bo się nie da. Gapię się w podłogę jak z kimś rozmawiam. Wstydzę się siebie.

Gość kasienka93933
no tak tylko co mam rodzicom powiedziec przeciez do tej pory skrzetnie sie 'ukrywalam' i udaje ze nie ma problemu a teraz im wyskocze operujcie mnie?!

Gość kasienka93933
bumpa-mam to samo;(

Gość bumpa
A czemu nie? Powiedz, że się źle z tym czujesz. To nie jest operacja kosmetyczna, tutaj chodzi o zdrowie. Ta operacja raczej jest refundowana, więc chyba nie będą za nic płacić.

Gość kasienka93933
wiesz juz nie chodzi o koszta... własnie z mama wczoraj tak gadałam bo w tv jakas dziewczyna z zezem była a ona do mnie ze jak bylam mała to też mi oko uciekalo .. a ja mowie to czemu na cwiczenia chodzilam skoro mogli mnie od razu operować,a ona ' po co operowac ,po co mialam cie meczyc, skoro szanse byly na wyleczenie cwiczeniami.Jedna osoba tez miala narkoze przy takim zabiegu i zmarla bo byla na cos uczulona'itd.i skonczylam bo z reguly z nia o tym nie gadam,niby to maskuje smiechem czy lekcewazeniem ale ciezkoo ;(

miałam 3 operacje, z czego każda dała tylko trochę efektów. Mam 16 lat, a okulary podobno noszę od 14 lat. I nic nie widać. ludzie mi nie wierzą, kiedy im mówię, że mam zeza.

Gość kasienka93933
i jak to wygladA?znacie moze jakies kliniki w pomorskim?

Gość bziubziu
Ja miałam chyba z 7 latek jak miałam operację na zeza. Zastrzyk w tyłek i budzisz się z zaklejonymi oczami gazą (możesz otworzyć oczy, mrugać itp, ale są zaklejone). Przychodzi lekarz, odkleja i tyle :) Ja tak miałam. Nie pamiętam czy miałam po tym jakieś krople czy maść do oczu dawać. Wiem, że nic nie bolało ^^

Gość kasienka93933
i oczka masz proste? a gdzie mialas ta operacje?

Gość bziubziu
Tak :) Mam teraz 25 lat i oczka są proste ;) Znam kilka dziewczyn po takiej operacji i też mają wszystko ok z oczami. Operację miałam w Bielsku-Białej (południe polski).

Gość izuuuuusia
mmmm:) tez bym chciala bardzo tylko jak mam powiedziec rodzicom.gdybym mieszkala na poludniu to tam jest duzo klinik a w pomorskim to ja nie wiem, lecze sie niby w gdansku ale i tak nic nie daje a kazdy uwaza ze jest ok..

Gość izuuuuusia
sorka nie ten nick .... ale kazdy wie o kogo chodzi ;DD bo pisalam inny post;pp

Gość bziubziu
W trójmieście na pewno będą dobre kliniki. Porozmawiaj może najpierw z lekarzem okulistą o operacji. Jak będziesz wiedzieć, że możesz mieć operację i będzie ona miała jakiś efekt, to powiesz rodzicom, co lekarz powiedział i o tym jak się czujesz z zezem. Nie wydaje mi się żeby robili jakieś problemy, bo niby dlaczego mieliby? Jeśli Cię to ogranicza, wstydzisz się, to możesz dostać depresji jeszcze. Musisz im wytłumaczyć, że to nie twoje widzimisię które urodziło Ci się w głowie dzisiaj. Wpisz sobie w google: klinika okulistyczna Gdańsk

Gość kasiia - ja
dziekuje ;***************** postaram sie cos skombinować. bo w liceum nie moge tak wygladać,a mlodzieez jest okrutna :(((

albo okulary albo operacja (jest refundowana) a po drugie ja ma dużego zeza i jakoś żyje ;)

Gość kasiia - ja
Levviatan - kiedys nosilam okulary które podobno mi zniszczyly wzrok. teraz nie nosze.Musze pomyslec nad tym zabiegiem:( a skad ty jestes??wstawisz zdj oczu? to porównamy ;)

to kto ci dobrał takie okulary? okulary nie niszczą wzroku tylko korygują wadę

Gość kassiiaaaaaaaaa
jakas glupia lekarka, dzieki ktorej chyba w ogole tego zeza dostalam;(