Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Anussiak

Zniszczone włosy !

Polecane posty

Witam ! Mam problem ze zniszczonymi włosami... Od 2 lat je rozjasniam pasemkami (w sensie pasemka zrobiłam, a teraz robię już same odrosty co jakiś miesiąc i tydzień), prostowałam je 1,5 roku, odstawiłam prostownice 3 miesiące temu, jakos na początku grudnia. Ale jednak prostuję cały czas gzrywkę. Moje włosy są strasznie zniszczone aczkolwiek troszke się poprawiły od czasu kiedy prostowałam je codziennie. Nie wiem już co robić... Włosy mam mniej więcej do ramion. Dość szybko mi rosną Jakoś w czerwcu planuję je troche podciąć i całkiem przefarbować na ciemno, żeby nie męczyć się już z odrostami i rzaaaadziej robić odrosty. Co o tym myślicie ? Ehh moja największa głupotą było zaczęcie farbowania włosów i prostowanie....

Gość grazzyna
Ja widzę dwie możliwości Albo obetnij włosy na krótko, albo zafarbuj na ciemniejszy kolor, tak żeby osiągnąć swój naturalny mniej więcej, jakąś dobrą farbą, i przestań je męczyć, daj odrosnąć. Czyli zero dalszego farbowania czy rozjaśniania, zero prostownicy. Jak ci szybko rosną, to już za rok będziesz je miała znowu do ramion, całe odrośnięte.

Gość grazzyna
No a tak dopóki nie odrosną - stosuj odżywki intensywnie pielęgnujące

Gość sasinkaaa
polecam odżywkę Wax i szampon Dermena

witam wklubie, miałam podobne problemy, ale uratowałam włosy produktem URT-OIL z naftą oczyszczoną, do tego balsam z Joanny z apteczki babuni do włosów suchych i zniszczonych, nawilżające szampony. do tego śmiesznie tania rewelacyjna maska dostepna jedynie na allegro i w auchan Gloria firmy Pollena. uzywalam roznych szamponow, ale najlepiej spisala sie Plantica Ziai z pszenica :) to chyba wszystko co mi odratowalo wlosy, ale przede wszystkim wlasnie ich nie prostuj i nie farbuj :) http://www.splendore.pl/Plantica_Odzywka_PSZENICA_200ml_p4639.html http://www.splendore.pl/Plantica_Szampon_PSZENICA__200ml_p4621.html jeszcze polecana jest bardzo wersja z olejem rycynowym: http://www.splendore.pl/Plantica_Szampon_OLEJ_RYCYNOWY_200ml_p4625.html

Gość wydraa
W tej sytuacji proponuje jakiś szampon wzmacniający włosy, najlepiej z naturalnych składników czyli z grupy eko. Jakiś czas temu konsultantka w aptece Juventa w centrum handlowym Manufaktura w Łodzi poleciła mi szampon Vichy z serii Dercos Aminexil, który właśnie ma za zadanie odbudowę zniszczonych farbowaniem i prostowaniem włosów. Przy okazji zapobiega ich wypadaniu. Szampon nie dość, że był dosyć atrakcyjny cenowo to jeszcze okazał się bardzo skuteczny. Już po kilku myciach nie poznałam swoich włosów.