Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość troche mnie to przeraza...

Oswiadczyny przy rodzicach

Polecane posty

Sorki- ale ten "cyrk" mnie troszkę rozjuszył;-) niech każdy robi jak uważa, za słuszne:-)

Miarko o to chodzi, mi się jedne rzeczy nie podobają, Tobie inne i spokój, nie widzę powodu żeby się obrażać. Ale nie każdy może to pojąć :P

Gość dziewczyna bruneta
My mieliśmy zaręczyny takie romantyczne tylko we dwoje na wspólnym wyjeździe i było cudownie. Mój M.przygotował się na to doskonale - szampan, świece... Po jakimś czasie zrobiliśmy takie spotkanie z naszymi rodzicami, żeby omówić kwestie ślubu i wesela, wtedy tylko ja i mama dostałyśmy piękne kwiaty, ale nie było żadnego klękania i proszenia o rękę. Nie chciałabym aby tak było ;)

No dokładnie...niech kazdy robi jak chcej :)akby wszyscy robili tak samo i wszyscy byli by tacy sami to ale by było nuuudnooo;)

Gość Tak sie emocjonujecie
A czy wogóle jakas kobietka napisała, że jak prosił o jej rękę rodziców to padł na kolana? Troszkę dystansu;)

Gość moi rodzice naciskali
Miarko - uwierz, że można mieć niedobre stosunki z rodzicami, to się zdarza, niestety :( i naprawde odstawianie oficjalnych oświadczym czy błogosławin byłoby wtedy paskudnym, wyrachowanym kłamstwem. Ale co - należy tak robić, bo "tradycja"?? i np. ładnie wychodzi na zdjęciach, którymi można potem się pochwalić przed ciocią Józią?? Mozna też po prostu nie lubić ujawniania intymnych chwil przed osobami z otoczenia, nawet tego najbliższego. Nikt naprawde nie ma obowiązku "koniecznie chcieć" publicznych oświadczyn czy hucznego wesela. Z całym szacunkiem dla tych, którzy tego chcą. Ale modne ostatnio oświadczanie się na koncercie, w czasie sylwestra na rynku czy finału WOŚP to już w ogóle (IMHO!!!) żenua - taki małomiasteczkowy big-brader, patrzcie ludeczkowie, klaszczcie i podziwiajcie, a ty telewizornio kręć i transmituj na cały świat...

Gość takie tam gadanie!
a co jest jakiegoś szczególnego w zaręczynach, że trzeba ten moment dzielić z rodzicami? Z całym szacunkiem ale dla mnie to też jest wieśniackie. Zaręczyny to złożenie sobie obietnicy, że zawsze będziemy razem, deklaracja naszej miłości- po cholerę do tego rodzice??? Choćby nie wiadomo jak byli blisko.... Ale cóż, tak to jest jak się nie potrafi odciąć pępowiny. Pozdrawiam

Gość troche mnie to przeraza
U mnie to chlopakowi chyba zalezy na takich tradycyjnych zareczynach, ale postanowilam sie nie wtracac:) Wybralismy razem pierscionek i teraz niech zrobi jak chce i kiedy chce....:) Zobaczymy co wymysli:)

Jeżeli taki sposób nie odpowiada to po prostu z nim o tym pogadaj;-) Każda para jest inna i każde zaręczyny są inne:-) Ważne ,żebyście się oboje dobrze z tym czuli.

Gość troche mnie to przeraza
to nie jest taka ze mi to nie odpowiada czy jestem przeciwna po prostu troche przeraza :) Ale chce zeby sam sie troche postersowal i cos wymyslil i tak juz ma latwiej bo wie jakie pierscionki mi sie podobaja i jakie do mnie pasuja :P ja sie zajma organizacja wesela wiec on niech kombinuje ze zareczynami, w jaki dzien i w jakich okolicznosciach i scenerii:) Trzymajcie kciuki zeby mu sie nie odwidzialo ;)

Gość gość
Nigdy się nie oświadcza pierwsze dziewczynie - to jest paranoja. Najważniejsza jest najpierw zgoda rodziców dziewczyny, a zatem ich się trzeba pierwsze spytać o rękę ich córki, a kiedy oni się zgodzą, wtedy się oświadcza dziewczynie. Kto przyjmuje ten zwyczaj (który jest chorym i urojonym wymysłem) to znaczy, najpierw się oświadcza dziewczynie - jest nienormalny i należy go określić mianem kompletnego idioty.

Gość Zdecydowanie rodzice
Najpierw pyta się dziewczynę o rękę, czy rodziców o zgodę? Zdecydowanie rodziców , to jest przecież najważniejsze żeby oni chcieli. A dziewczynie się oświadcza dopiero, po otrzymaniu zgody przez rodziców.