Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aniołekz różkami

Od jakiego wieku z os. towarzyszącą?

Polecane posty

Gość aniołekz różkami

Od jakiego wieku zapraszacie naszą kochaną młodzież z osobami towarzyszącymi? Ja będę od 16 r.ż. ale mam taką jedną kuzyneczkę, ma 14 lat, a wygląda już bardzo poważnie i zastanawiam się co z nią zrobić ;) Ona jest moją dość bliską rodziną także nie miałbym nic przeciwko temu gdyby z kimś przyszła, ale 14 lat to jeszcze takie dziecko, która już dzieckiem nie jest i gdy będzie z rodzicami i swoją 10letnia siostrą to może się po prostu nudzić. Tylko z nią mam taki problem. Może zapytam ją lub jej mamę czy może chciałaby przyjść z kimś czy jednak woli sama.

Ja na swoje wesele z osoba towarzysząca będę prosić młodzież która jest w liceum. Nie przesądzajmy z proszeniem 14latek z os. towarzyszącymi. Mimo wszystko to jeszcze dzieci.

Gość aniołekz różkami
No tak, wiem że to dzieci ale to jest najbliższa rodzina i gdyby miała czuć się na weselu lepiej z kimś to chyba można zrobić wyjątek ?:)

ja na swoje wesele 16latki też będę prosić bez os tow. tak samo i 17latki...gdybym chciała prosić wszystkich z osobami towarzyszącymi miałabym ponad 300osób.... 14latek to jeszcze dziecko...

14 lat to zdecydowanie za młode osoby;-) My prosimy od 18 lat , chyba ,że wiadomo że ma sympatię to ciut wcześniej.

Gość ann///
Ja na swoje wesele bede prosic z osobą towarzyszącą moje dwie siostry cioteczne jedna ma 16 a druga17 lat. Ale 14 to chyba za mało

ja tez nie zapraszam duzo młodzieży licealnej z osobami towarzyszącymi, a co dopiero 14 latki. Chociaż mam kuzyna który jest w 2 klasie gimnazjum i jego zapraszam z osobą towarzyszącą. Ale innych, którzy nie są mi tak bliscy, to nawet w wieku 17 i 18 lat samych zapraszam . BO jak ktos wcześniej powiedział wyszłoby z 300 osób, a też nie chcę, żeby 2/3 osób na weselu było mi obcych.

Gość tyre
gdybym była rodzicem tej 14 latki to nie przyjęłabym tego dobrze.

Gość ja nie prosze mlodziezy
z osobami towarzyszacymi! Chyba ze wiem ze maja sympatie z ktora sa juz dluzszy czas to wtedy tak! moj slub to nie darmowa dyskoteka :O

hmm ja mając 15 lat zostałam zaproszona bez osoby towarzyszącej i zgadzam się z tym - to jeszcze dziecinny wiek ;) w mojej rodzinie zaprasza się osoby z os. w wieku co najmniej jak na szkołę średnią czyli min. 16 lat w górę,

W mojej rodzinie raczej też zaprasza się pełnoletnich osobno- a więc z osobą towarzyszącą. No wiadomo, jeśli ktoś ma ok. 17 lat a reszta "dzieci" sporo młodsza, to tego siedemnastolatka raczej jak dorosłego potraktuję. Nie zapraszałam na swój ślub i wesele z osobą towarzyszącą nawet młodszej siostry która miała wtedy 16 lat. Myślałam o tym, młoda pewnie wzięłaby jakiegoś dobrego kolegę bo lubi tańczyć więc miałaby zapewnionego partnera, ale sami rodzice zwrócili mi uwagę że tenże kolega byłby pewnie w podobnym wieku, mogą odpowiadać za własne dziecko ale nie chcą jeszcze pilnować cudzego- bo to jednak nieletni, który mógłby się napić a skutki bywają różne. Jeśli rodzina dojeżdża i nocuje gdzieś po ciotkach i rodzicach, to szukanie osobnego miejsca dla takiego chłopaka to kolejny kłopot- przecież z dziewczyną go nie położysz.

Problem robi się również wtedy gdy mamy np. Bliska kuzynkę 14 lat i ją zapraszamy z os. Tow. bo tak nam się podoba ale mamy też kuzynkę 17 latke i ją bez osoby zapraszamy bo to np. Dalsza rodzina i liczymy się z miejscami. I jak się będzie wtedy czuła ta 17? Lepiej zrobić granicę wieku i jej nie przekraczać. Po co stwarzać niby drobne a jednak niesnaski w rodzinie?

Gość ja bym napisała...............
ciekawe który normalny rodzic pozwoli towarzyszyć na weselu swojemu 14 letniemu dziecku swojej sympatii na weselu gdzieś tam??? Lekka przesada. Rozumiem, że 14 latka ma "chłopaka" ale żeby jechał z nią w świat na wesele??? Może też znajomych z grupy przedszkolnej młodszych zaprosisz? Bo załozmy Staś bez Oleńki nigdzie się nie ruszy... Z osobą towarzyszącą TYLKO osoby pełnoletnie!!!

Gość aniołekz różkami
Po 1 to jest moja bardzo bliska rodzina Po 2 to wiem, że jej rodzice nie mieli by nic przeciwko temu bo co jest złego w tańcu - to bardzo grzeczna i mądra dziewczynka, nie będzie przecież piła na weselu i wiem, że nikogo takiego by nie przyprowadziła Po 3 to ta rodzinka ma bardzo blisko i po weselu zostaną odwiezieni do domu, nigdzie nie będą nocować a nawet gdyby to przecież nie położyłabym ich razem Po 4 nie robię darmowej dyskoteki, ale jak już kogoś zapraszam, kogoś bliskiego to chciałabym, żeby ta osoba dobrze się tam czuła Tzn że ja na wesele mam zapraszać osoby, które z pewnością solidnie odwdzięczą się kasą w kopercie? Bo z tego to wynika. Ja nie stawiam sprawy w tyn sposób. Po 5 przecież napisałam, że zamierzam zapraszać od 16 r.ż. a ta kuzynka jest jedyną osobą w takim wieku i nie chcę, żeby czuła się tam źle. Inni kuzyni właśnie mają tak od 16-17 lat, tylko ona jest w takim wieku więc nie będzie tak, że byłaby jakoś wyróżniona a inna 14latka bądź 15 latka już nie.

Gość ja nie prosze mlodziezy
Nie rozumiem po co pytasz sie o rade skoro masz juz sprecyzowany poglad na ten temat! Skoro chcesz to pros- to nie nasze wesele i nie nasza sprawa co zrobisz! Dziwie sie tylko twojej agresji! Napisalam ze nie chce robic z MOJEGO wesela dyskoteki a co ty zrobisz ze swoim to mi to brzydko mowiac powiewa :P Nie rozumiem tez po co zaczynasz gadke na temat kasy w kopertach?? Czemu ma to sluzyc co?? Odpowiedz.

spraszaj sobie jak chcesz proszę bardzo, tylko żeby potem ta grzeczna dziewczyna z tym swoim facetem nie odbębniła jakiegoś HALO na weselu, może jednak gdzieś po kątach napiją się alko?? ja bym nigdy nie zaprosiła 14 latki z os.t. to dziecko dziecko i jeszcze raz dziecko zresztą nie wiesz jakiego kolesia ze sobą zaprosi...

Bądźmy szczerzy małolatom się zdarza coś odpieprzyć-) Wypije gdzieś po kryjomu i będzie afera. Lepiej takich sytuacji unikać. Szkoła średnia to najwcześniej kiedy powinno się zapraszać z osobą towarzyszącą.

Gość Miziaczkaa
jesli masz problem tylko z jedna 14 latka to jesli kogos ma to niech przyjdzie z kims tylko gorzej jak reszta ze obrazi ze ona ma z kims a reszta bez (mowa o innych 14 latkach jesli sa )

Ja bym prosiła 14 latkę tylko gdyby ro było rodzeństwo moje lub narzeczonego.

Gość a ja tez mialam ten problem
poniewaz na naszym weselu bedzie jednak troche tej mlodziezy zarowno z mojej strony jak i ze strony "Meza". No i sie wzielam na sposob ze zaproszenia dostana tylko te "nastki" ktore maja stalego partnera ze tak ujme a nie na potrzebe wesela wezma kogos z lapanki:) mysle ze to bedzie sprawiedliwe:)

chyba przesadzacie z tymi osobami towarz. PO 1 nie wierze w jakies powazne zwiazki w tym wieku i nawet jak ktos ma chlopaka to nie ma obowiazku go zapraszac. Po 2 tak jak piszecie mlodziezy moze cos odwalic i tylko bedzie problem. Jak moje kuzynki robili kilka lat temu wesele to nikt nas nie zapraszal z oso towarz mimo ze bylismy juz pelnoletni. I jakos umielismy sie dobrze bawic z innymi kuzynami...I dla nas to byla normalka bo przeciez wesele to impreza RODZINNA...

Gość nie chłopak
napiszę jak jest u mnie w rodzinie. W zeszłym roku byliśmy na weselu i wszyscy powyżej 18 (jest nas 4) byliśmy proszeni z osobami towarzyszącymi, potem jest jedna kuzynka 14 lat (bez osoby towarzyszącej) i 5 kuzynów w wieku od 6 - 10 lat. I ta 14-latka czuła się głupio, prawie całe wesele przesiedziała, zatańczyła ze starszymi kuzynami czy wujkami, ale widać było, że nie czuje się z tym za dobrze, znowu z dzieciakami też nie pasowała jej biegać. Decyzja należy do Ciebie.

na weselu u siostry miałam 13 lat wyglądałam tez dojrzale jak na ten wiek :D potem u kuzynki miałam 15 latek i też poszłam sama na wesele. Bawiłam się z rodziną i w ogóle mi to nie przeszkadzało, że byłam "sama" jak było tyle osób z rodziny z którymi tak samo mogłam się bawić :D nie wydziwiajcie. Ja wiem, teraz jest moda na coraz to młodsze związki czy parowanie się i takie 14 zapewne uważają, że są najmądrzejsze ale chyba większość tak miało ;)

Gość Marzenka 1989.
A ja pamietam jak w wieku 16 lat musiałam na weselu tańczyć ze spoconymi wujkami, albo podpierać sciany... masakra.. na szczescie rok później byłam już proszona z osobami towarzyszącymi i tego problemu nie było.

Gość Renkaaa
A ja na weselu mojej siostry miałam 13 lat, byłam z kolegą, a właściwie przyjacielem i UWAGA! żadnego halo nie wywineliśmy, ale no przecież, jak zaprosi się 14latkę z kolegą, to na pewno zajdzie w ciąże! Popadacie w jakąś paranoję :P Jeżeli rzeczywiście jest tak jak mówisz, że to jedyna dziewczyna w takim wieku, to można zaproponować, żeby przyszła z kimś jak chce :)

Gość klaudia1617
jezli to Twoja taka blizsza rodzina to przed wszystkim poprostu zapytaj jej czy chcialaby przyjsc z jakims kolega:)

Gość rtrtrfgf98
największe szopki na weselach, to odstawiają starsi "wujkowie", a nie dzieciaki- nawet jak wypiją coś ukradkiem, to i tak odpadają przy wyczynach takich nabuzowanych panów.. moja kuzynka zaprosiła swoją siostrę z przyjaciółką ze szkoły jako os towarzyszącą, inna znajoma swoją siostrę z kolegą. nie widzę w tym nic strasznego, bardzo dobry pomysł jak na imprezie nie ma więcej młodziezy w podobnym wieku. bez tego na bank taka 14stka będzie sie nudzić jak mops.

Gość Anginka 28
moim zdaniem od 18 lat.