Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Izka2445456

Tabletki anty,a....

Polecane posty

Gość Izka2445456

Dziewczyny brałam 3 godz temu pigułke... Teraz czuję potrzebe pójscia do toalety... Tabletka już się rozpuscila??

Gość Izka2445456
odpowie mi ktos?

Gość szebiotka
ale jak? co ma siusianie do tabletki? chyba że zbiera ci się na mdłości. Tabletka wchłania się do 4 godzin.

Gość Izka2445456
nie chodzi o siusianie... tylko o stolec :)

Gość Izka2445456
????????????

Gość asdfg
to co teraz musisz wydalić to już dawno jest w Twoim jelicie gotowe do wydalenia.A tabletka jeszcze w żoładku rozpuszcza sie

Gość Izka2445456
to ile ona sie wchlania? ;/ na pewno jej nie wydale? ;/

HAHAHAHAHAHA! Przepraszam, nie mogę wytrzymać, to na pewno prowokacja, nie ma takich głupich lasek :D:D:D

Gość Izka2445456
sa takie ktore bardzo panikuja... zamiast szydzic ,moglabys pomoc

Dobrze: Twoje wypróżnianie się (bądź jego brak) nie ma wpływu na wchłanianie hormonów zawartych w tabletce antykoncepcyjnej.

Gość Izka2445456
Miło mi,że możesz spokojnie podejść do mojej głupoty-paniki :) dziękuję... To mój pierwszy raz jeśli chodzi o tabletki anty,a wiadomo,że w ulotce wyszczególnionej każdej możliwej sytuacji nie ma... Jeszcze mam kilka wątpliwości... Czy np. kawa wpływa jakoś... :D wezme tabletke,a za pol godz pije kawe... To tez nie ma wplywu, tak?

Nie. Wpływ na tabletkę ma biegunka (kiedy jelita szaleją może się zdarzyć, że tabletka nie wchłonie się całkowicie) lub kiedy zwymiotujesz ją przed upływem czterech godzin od zażycia. Oprócz tego sprawdzaj zawartość leków, które przyjmujesz, bo niektóre składniki są niedozwolone (jak np. zawarte choćby w Deprimie -ziele dziurawca). Możesz sobie kawę wypić spokojnie.

Gość Izka2445456
Hmm nie biorę żadnych innych leków... Witaminki tylko łykam... ale pewnie to tez nie ma wpływu? Naprawde pomagasz mi :) Będę spała spokojniej :)

Gość Izka2445456
dzieki wielkie

Gość Izka2445456
Też pewnie bierzesz,ale jesteś bardzo opanowana? :)

Biorę od 3-ech lat i wiele rzeczy biorę na logikę. Dlatego z początku Twoje pytanie o to, czy możesz się załatwić naprawdę wzięłam za prowokację.

Gość Izka2445456
Ja po prostu strasznie panikuje, dlatego... :) Tak samo jak z tym,że podczas brania 8 tabletki zaczelam wspolzyc bez zabezpieczenia... potem myslalam czy dobrze zrobilam,czy na pewno jestem zabezpieczona... Bo czytajac forum zwatpilam, niektore kobiety pisza,ze dopiero po calym opakowaniu jest sie w pelni zabezpieczona ,a niektore ,ze od 1 tabletki...

To zależy od wielu czynników, na logikę rzecz biorąc pierwszą w życiu tabletkę zaczynasz w pierwszym dniu okresu, a więc (przynajmniej teoretycznie) sześć dni nie będziesz się kochać, po tym czasie można już się nie bać. :)

Gość Izka2445456
Widzisz u mnie było tak,że dostałam jakoś pod wieczór ,albo w nocy... NIe wiem bo sie wczesnie polozylam... TAbletke pierwsza wzielam o 16 nastepnego dnia... DLatego kochalam sie dopiero przy 8. Bo wyczytalam,ze jesli sie bierze miedzy 2-5 dniem okresu... to trzeba przez pierwsze 7 dni sie dodatkowo zabezpieczac... Bo nie wiem jak ocenić ten dzien w ktorym dostalam... czy gdy wzielam o tej 16 to liczylo sie jako pierwszy dzien ... Jesli zamieszalam to przepraszam...

Gość Izka2445456
Ja bede pozniej :) jesli odpiszesz to milo... Zycze dobrej nocy :)