Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość woda sie przelewa

Kto sie zna na piecach centralnego ogrzewania//////////

Polecane posty

Gość woda sie przelewa
Ale my mamy podzielony piec na 2 obiegi. 1. łazienka i mały pokoj 2. duzy pokoj.

Odpowietrzasz tak gdzie masz taki "cypel-pokrętło "z dziurką ,nic się nie stanie ,woda ma swobodnie polecieć ,może troszkę syczeć od powietrza a potem tylko bąble wody pójdą :) pierwsze słyszę aby do kaloryferów dolewać wody ?Odpowietrzasz kaloryfery a wodę dolewasz do zbiornika wyrównawczego (oczywiście jeśli jest to obwód otwarty ) wtedy w razie zagrzania wody powyżej 100 st wypieprzy woda ze zbiornika i tyle :) Nie wiem jak to się ma do obwodu zamkniętego także nic nie napiszę :) Jeszcze jedno jeśli temperatura byłaby za duża prawdopodobnie słyszałabyś specyficzne stukanie przy piecu szczególnie :)to jest bulgot wody :) Jeszcze jedno ,zobacz czy w ogóle odkręciliście kaloryfer :D

Gość koleśkolega
ja ze swojej strony muszę zarekomendować SmartTrans. Nigdy się na nich nie przejechałem szczerze mówiąc. Cenowo produkty grzewcze wyglądają u nich bardzo dobrze w porównaniu do innych konkurentów. Dla zainteresowanych podaję do nich 503 352 341 zawsze się z nimi dogadacie.

Gość gość
Kurczaka ja mam problem bo w piecu mam 100 stopni wodnym zbiorniku się gotuje a kaloryfery zimne a dzieckom trzeba nagrzac

Gość gość
Pewnie się kaloryfer zapowietrzył, dlatego był zimny. Ja miałam problem z zaworem bezpieczeństwa, coś się z nim zaczęło dziać, ale miałam od www.aparex.pl to przyjechali, obejrzeli, naprawili, wymienili co trzeba i po kłopocie.Dobrze takie rzeczy miec o jakis sprawdzonych firm, bo mąż w trasie, wróci za dwa tyg., nie wiem co ja bym zrobiła w przeciwnym razie.

Gość gość
Ja w tym temacie postawiłem na www.aparex.pl. Ogarniałem u nich temat zaworów bezpieczeństwa i spoko, porządna firma