Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dandyskowata

Ile mniej wiecej wyniesie budowe takiego domku?

Polecane posty

Gość maliganka z hojnowa
Krzysiek to Ty?? Krzysiek ze Strzelina? :) pozdrawiam zgadnij kto hihi

Gość ale on nie jest po rozwodzie
w moich okolicach to gdzieś 150 000 zł, serio ja już kalkulowałam taki dom, bo chcę podobny wybudować.

Gość około .....
20 - 30 tys

Gość dandyskowata
ale juz masz wliczone cene za hydraulike, okna i te inne rzeczy ktore wczesniej wymienilam??

Gość około .....
£ :classic_cool:

Ja właśnie buduję "dom w aloesie 3 " Do tej pory wydałam na niego 160 tyś zł, a mam: wylewki, przyłącza, tynków jeszcze nie mam, elewacja zewn. na razie bez koloru. Dużo jednak robi mąż, fundamenty robiliśmy sami, wylewki sami, prądy brat, ocieplenie poddasza tą wełną sami i elewacje zewn sami.

Gość Miona
Anuśka84 bardzo ładny ten dom w aloesie 3. Mogę spytać ile arów ma Wasza działka ?

Witaj Miona. Nasza działka ma ponad 18 arów. Jeśli jesteś zainteresowana, szukasz projektu, budujesz się, to podaj e-maila to Ci wyślę kilka zdjęć z realizacji.

Gość dandyskowata
bardzo fajny ten domek w aloesie :) troszke podobny do mojego. ja sie bradzo stresuje budowa domku, zaczynamu juz na wiosne, jak ylko sie cieplo zrobi , obawiam sie ze sie troche przeliczymy z kosztami , mamy 200 tys zl i nie wiem do jakiego momentu nam wystarczy ????? material na dom czyli pustaki i cegly juz mamy, na meble chyba nie wystarczy co?

Gość cara -
dach jest ardzo skomplikowany i więżba będzie droga . Czy 200 tys wystarczy ? wątpię .

Gość cara -
same okna ( nie moglam i ch sie doliczyć ) i drzwi pochloną niemałą sumę .

Gość dandyskowata
na dach liczymy jakies 35 tys zl, a na okna wiecej jak 30 tyz chyba nie wydamy

Gość pseudonim754
Przecież masz zakładkę kosztorys i wynika z niej, że ta kwota wynosi 275 tysięcy.

Gość upssssa
my budujemy dom, 170m2 + 30m2 piwnica .. narazie poszlo cos kolo 200tys, jeszcze dachu nie mamy - ale to cena z dzialka.. sama dachowka ceramiczna okolo 25tys zl, okna drewniane nastepne 25-30 tys, schody drewniane 20 tys, do tego hydraulika, elektryka itd itp...mysle, ze w 450tys z dzialka sie zmiescimy.. juz liczac kuchnie (ok 10-20tys zalezy na co sie zdecydujemy) , lazienki, tynki, podlogi.. kominek.. brama garazowa ..

Gość upssssa
pseudonim754 - kosztorys jest, ale na 1 kwartal 2009roku, wiec stary..ceny sie pozmienialy

dandyskowata - powiem Ci że ja też strasznie się stresowałam tą budową, tym bardziej że mąż robił praktycznie sam fundamenty... bałam sie że cos zrobi źle, a fundament przecież bardzo ważny. Potem to już tak poleciało, mieliśmy super murarzy.

Gość dandyskowata
Anuska , podbudowalas mnie troszke :) w sumie Ty tez w swoim domku masz bardzo duzo okien, a moge wiedziec ile zaplacilas za nie??? a moglabys mi przeslac troszke zdjec z budowy i jak teraz ten domek wyglada ??? mam nadzieje, ze te 200 tys nam wystarczy na wiele, bo z uzbieraniem dalszych pieniazkow bedzie trszke trudniej :(

Gość dandyskowata
upssa, a jaka masz nazwe domku?

Gość no wlasnie-dach
Na taki dach raczej nie wystarczy 35tys. Co najmniej 2 lukarny, dlugie krokwie narożne i to aż 6, 2 krokwie koszowe przy połączeniu domu z garażem, wskazane pełne poszycie z desek i papa, bo na tych wszystkich łączeniach może zaciekać woda. Zmarnuje się dużo drewna i blachy. A jesli trafi się Wam jakiś domorosly cieśla, to będzie masakra- namarnuje materiału i będzie się nad tym dachem męczył przez miesiąc.

Gość dandyskowata
fachowcy powiedzieli nam za robocizne dachu 10 tys zl. na blache i obrobki chyba wystarczy 20 tys zl, drewno na dach juz mamy

Gość lamella
jak chcesz sie zmieścić w 200 tys, to wybierz inny projekt - tu dach pochłonie fortunę, podobnie jak duża liczba okien i to nietypowych (łukowate) przy niewielkiej powierzchni. po co aż 3 balkony - całkowicie zbędne i bezużyteczne w domu?

Gość dandyskowata
a dlaczego balkony sa bezuzyteczne? wiem,ze do m nie nalezy do tanich :( ale nam sie bardz podobal i inych nie chcielismy . Teraz jak patrze na to i slucham opiniito faktycznie moze i bym wybrala inny projekt , no ale teraz juz wszystko jest zalatwione tylko czekamy na pogode i ruszamy z budowa .... moja kolezanka budowala bardzo podobny domek i wydala na niego 350 tys zl lacznie w jego wykonczeniem...... wiec mysle ze te moje 200 tys sa realne .

dandyskowata - kochana podaj e-maila to Ci wyślę zdjęcia. My mamy bardzo dużo okien, niektóre nawet powiększyłam i za okna takie średniej "klasy" zapłaciliśmy 12 tyś (kolor okien też robi różnicę w cenie, my mamy z zewnątrz brąz, a wewnątrz białe. Spodziewałam się większej kwoty za te okna, ale nawet spoko. Nie liczę oczywiście okien dachowych, nie wiem ile za nie płaciłam, nie pamiętam. Ale np u mnie w projekcie jest aż 8 okien dachowych, a my zrobiliśmy ich 6, także juz jakieś pieniązki zostają. A Ty będziesz miała do wszystkiego fachowców?? Bo na fachowców to idzie tej kasy naprawde dużo... Ładny wybrałaś projekt:) Podobny faktycznie do mojego:)

A z balkonów nie rezygnuj bo będziesz żałować. Moja znajoma zrezygnowała i zostawiła tylko 1 balkon i teraz pluje sobie w brodę bo ten domek stracił troszkę na wyglądzie, po pierwsze bez tych balkonów wygląda "gorzej" a po drugie balkon jest nieraz bardzo przydatny. To jest moje zdanie i oczywiście nikt się nie musi z nim zgadzać

Gość dandyskowata
moj adres to magdalenka_f@wp.pl dziekuje slicznie :) czytajac Twoje wypowiedzi to moge sie troche pocieszyc :) na prawde. My bedziemy mieli fachowcow, ale to sa znajomi i koledzy mojego chlopaka , wiec wiem ze sa na prawde swietni :) czekam na zdjecia :) a jeszcze pytanie, ile zaplaciclas za dach w calosci? noi za te okna do calego domu tylko 12 tys zl ? zostawaials te balkonowe takie jak w projekcie, czyli te lukowe?

O właśnie ważna sprawa te okna balkonowe zmieniliśmy na proste nie łukowe, bo przy wycenie okien, te z łukiem wychodziły dużo drożej około 1000 zł drożej na oknie. Po za tym zobacz sobie tutaj: http://forum.muratordom.pl/prosze-o-opinie-projektu-dandys,t80506-360.htm jest dużo informacji na temat Twojego domku:) Zdjęcia postaram dzisiaj wysłać.

Gość dandyskowata
a te okna balkonowe my mamy w projkecie koncotowym lukowe, a czy to mozna teraz zmienic?

Tak, my zmieniliśmy w trakcie budowy, trzeba tylko powiedzieć kierownikowi budowy. A w jakim woj. budujesz??