Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Miumiumi

Zostawiłam go w 7 miesiącu ciąży

Polecane posty

Gość Miumiumi

Dziecko planowaliśmy. Jestem w 7 miesiącu ciąży i jestem przerażona czy dobrze postąpiłam. Otóż mój partner jest alkoholikiem, z czego nie do końca zdawałam sobie sprawę bo dość dużo czasu spędzaliśmy osobno w trzech miastach, cały czas w rozjazdach, więc jak byliśmy razem to tego nie widziałam (hmm albo nie chciałam widzieć). Jak dowiedział się o ciąży był ponoć szczęśliwy-świętował 3 miesiące robiąc melinę z mojego mieszkania w rodzinnym mieście. ja w tym czasie pracowałam w mieście nr2. Po mojej interwencji się zaszył. Jednak w tym czasie zdążył narobić długu 8 tysięcy i ukraść rower mojej sąsiadki (dla jaj). Potem wróciłam na stałe do domu, (on był przez cały okres ciąży na zwolnieniu zdrowotnym) i mieliśmy zacząć remont. W ostatniej chwili pokłóciliśmy się i zostawił mnie samą. Remont robiłam z rodzicami, on pojawił się pod koniec po interwencji jego rodziców. Później przeprosiny i miesiąc sielanki. Ale mimo to,że już nie pił cały czas spotykał się z kumplami i potrafił mnie zostawić na 2-3 dni samą (bo kumpel potrzebował pomocy) nie odbierał tel ,nie oddzwaniał. A ja sama w domu myślę co jest grane. Zakupy sama, wizyta u lekarza sama, dziurawe koło naprawiałam sama.... Na aż 6 wizyt usg był tylko na jednym. Już nie mówię o wizytach u lekarza, bo to przecież żadna frajda. Przyjechał jego kumpel z Anglii i się zaczęło znowu znikanie z domu, do tego zauważyłam,że zaczął zażywać amfetaminę. Mijał termin zwolnienia zdrowotnego i musiał wracać do pracy do miasta nr3. Ukrywał się u kolegów i nie pojechał: bo i tak chciał zmienić pracę. O mały włos straciłby ją, ale załatwił wsteczne zwolnienie. Tydzień później dowiaduję się,że długu to nie ma 8 tylko 29 tysięcy, które na dodatek zabrał bez pytania z konta mamy. No masakra. Jakby miał upoważnienie do mojego może zabrałby z mojego. Twierdzi że mnie to nie dotyczy bo będzie oddawał po 500 zł miesięcznie i ja tego nie odczuję. (będzie oddawał to prawie 6 lat!!!!). Zresztą ja jestem histeryczką i furiatką i po co ja płaczę. Do tego twierdzi że wszytko się ułoży bo jak urodzę to hormony ze mnie zejdą i znowu będę normalna. Ale powiedzcie mi jak można być normalną w takich okolicznościach? Dlatego postanowiłam się rozstać mimo, że noszę jego dziecko i barrrrdzo go kocham . Czy dobrze zrobiłam?

Gość ja miałam
bardzo dobrze zrobi,łas. facet jest kompletnie niedopowiedzialny.

Gość iolio
bardzo dobrze. Twoja decyzja o dziecku z nim była nie słuszna. trza było sobie darować. Ale teraz zrobiłas dobrze. Lepiej być samotną matką, niż mieć mężą alkoholika, awantury i bijatyki.

Gość Polaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
bardzo dobrze zrobiłas, nie pozwól mu wrócić