Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kociokwik

SKORA TLUSTA I WRAZLIWA JEDNOCZESNIE

Polecane posty

Gość kociokwik

Mam wiele zaskornikow syfowo i innych cudow na twarzy dotychczas stosowalam Duac ale teraz jest dla mnie zasilny i wygladalam jak rozowe prosie tak mi przesuszyl skore;/ zna moze ktoras z kobietek dobra masc na tego typu przypadek skorny? Jesli ktoras z was miala podobny problem co ja bede wdzieczna za odpowiedz :)

Gość kociokwik
nikt mi nie pomoze??:(

Gość aganna
ja

Gość aganna
za silne leki. Po wizytach u prawdziwego profesora dermatologii moja skóra smarowana różnymi badziewiami zrobiła się jeszcze gorsza - such, wrażliwa, dodatkowo naczynkowa, cienka i ocz z syfami nadal. P prof. stwierdził, że nia nia ma dla mnie ratunku !!! i mam trądzik różowaty!! Od tamtej pory minęły jakieś 8 lat - a twarz mam o niebo lepszą niż wtedy po leczeniu profesorka

Gość aganna
spróbuj od wewnątrz leczyć - dieta, woda, witaminy, a z zewnątrz kosmetyki dla dzieci.

Gość kociokwik
aganna dziekuje Ci bardzo:* kosmetyki dla dzieci?? nie beda za ciezkie? a ty jakich uzywalas? raz uzylam nivea soft to wygladalam jak zlot pryszczy

Gość kociokwik
aganna bylabym bardzo wdzieczna jakbys napisala mi co Ty stosowalas i co Tobie najbardziej pomoglo :) dziekuje z gory

Gość aganna
dieta - unikaj glutenu, ja po odstawieniu chleba, ciasta od razu widziałam różniće /nie przestrzegam rygorystycznie diety bezglutenowej/; kremy - zwykłe bambino dla dzieci, sudocrem punktowo na krostki. Twarz odżyła, oczywiście zdarza mi się małe co nieco, ale chyba jest to po prostu związane z babskimi hormonami:) Mam 36 lat i wiele medykamentów za sobą, był nawet taki czas, że szłam spać posmarowana trzema różnymi mazidłami w różnych miejscach, jako młoda dziewczyna zamiast na dzień nakładać makijaż - ja miałam cuchnące mazidło. Brr. Dałam luz z lekarzami, sięgnełam po naturę - warzywa, owoce,woda , mi bardzo szkodzi nadmiar kawy.

Gość kociokwik
hmm weszlam na topik mirabell z ta cebula i bambino:) a bambino to zwykle czy ta wersja taka lzejsza? kurcze mam nadzieje ze zejda mi te zaskorniki juz mam dosyc tej kaszki na twarzy;/ ja mam dopiero 19scie lat a tez co nieco juz moja skora dostala po tylku

Gość aganna
a jeśli w tej chwili masz podrażnioną skórę - swędzi, piecze, zaczerwienione - kup w aptece tribiotyk, maść - kosztuje grosze i powinna pomóc. Pamiętaj! nie jestem lekarzem i to co mi pomogło na Ciebie może inaczej zadziałać! Mogę się po prostu podzielić swoimi doświdczeniami na ten temat.

Gość aganna
i znajdź dobrą kosmetyczkę - dobrą to nie znaczy, żebyś zostawiła u niej kupę kasy, ale żeby ci pomogła, oczyściła cerę, wystarczą proste wyduszanie i maseczka, żadnych wynalazków za tysiące. Szkoda forsy, a wynik może być żaden lub jeszcze gorzej

Gość kociokwik
Spokojnie wiem:) tylko juz poprostu wychodze z zalozenia ze jak nic mi z medykamentow nie pomoglo to musze stosowac srodki mniej imwazyjne jak mi sie skoncze effaclar to zuzyje do konca klinika te 3 kroki dla skory tlustej i przejde do bambino mydelko + kremik i w miedzy czasie maseczka z cebuli:) a toniku zadnego nie uzywac??

Gość kociokwik
a oczyszczanie lyzeczka uny czy zwyczajnie paluchami? bo kawitacje mialam i niby bylo gut ale pozniej wyszly mi pojedyncze czerwone gule;/

Gość ja ci pomogeee
Hej, masz identyczny problem jak ja. Mialam mega wrazliwa skore, jestem alergiczką, mialam pryszcze, zaskorniki, ślady itd. Polecam Ci Physiogel krem i źel do mycia twarzy. To bardzo delikatne srodki myjace i nawilzajace. na noc nakladalam krem, poprzedzalam oczywiscie bardzo dokladnym myciem zelem. Na dzien pod makijaz stosowalam Effeklar M . Grunt to oczyszczanie i nawilzanie! Skora wroci do normy zobaczysz.

Gość kociokwik
dziekuje Ci bardzo:) teraz tylko musze sie modlic zeby ten bambino mi nie pozatykal skory i bedzie gicio:)

Gość kociokwik
do ja ci pomogeee a tonik jaki stosowalas?? lub masc?? ja nie moge uzywac ostrych srodkow bo rumieniec rozowy i jakbym miala popazone troche;/ chociaz z poczatku duac mi pomagal to teraz chyba jest za silny jak dla mnie;/

Gość kociokwik
rozumiem ze uzywalas tego physiogel cleaner i zmywalas go czy zostawialas na twarzy?

Gość anka skakankaa
Physiogel żel do mycia twarzy - uzywa sie normalnie jak mydło w płynie do mycia twarzy Physiogel krem do twarzy - mozesz uzywac do woli, po zmyciu twarzy i dokladnym oczyszczesniu. Nanosisz na cala twarz. nie uzywam tonikow, jak pisalam jestem alergiczką, bronie sie przed takimi rzeczami. Wystarczy ten żel plus woda, i dokladnie szorowanie rękami calej twarzy. W sumie zamiast toniku polecam Ci wode Bioderma http://www.bioderma.com/pl/nc/produkty/nowosci/category/160.html co do physiogel masz tu linki http://www.physiogel.pl/index.php?option=com_content&task=blogcategory&id=8&Itemid=11 http://www.physiogel.pl/index.php?option=com_content&task=blogcategory&id=9&Itemid=12 Tym sobie nie zaszkodzisz a na pewno poprawisz wyglad skory. bedzie sie na pewno mniej blyszcze a przede wszystkim poprawi sie jej wyglad i koloryt. Pij tez duuzo wody.

Gość Marieta.
Droga kobitko , ja radzę Ci tylko jedno udaj się do dermatologa bo skoro nie jesteś w okresie dojrzewania bardzo prawdopodobne jest to , iż masz zapalenie skórne przebadaj się dokładnie i napisz co i jak po wizycie lekarskiej :) Trzymaj się ciepło ;)

Gość kociokwik
Moje badanie skory polegalo na tym ze pani doktor pod swiatlem patrzyla na moja skore i dotykala jej dlonia i na tym cale badanie ;/ moze mi ktos powiedz jak to wygladalo u waszego dermatologa?

Gość kociokwik
hellol???

Gość gamposiak
Przy skórze wrażliwej fajnie sprawdza się krem kameliowy HB, tylko tutaj kluczowa jest systematyczność. U mnie po kilku tygodniach rzeczywiście skóra zrobiła się wzmocniona, zdrowsza, przyjemniejsza w dotyku, lepiej napięta. I jak na razie taki stan udaje się utrzymywać.