Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Swoosh

Pomocy !!! Ciaza ? Czy tez nie ?

Polecane posty

Gość Swoosh

Witam. Wspolzylem z diewczyna jakis czas temu (cos w polowie lutego) oczywiscie sie zabezpieczylismy. Okres miala dostac miedzy 1-5 marca (nigdy nie miala regularnie). Tydzien temu robila dwa testy ciazowe ktore wykazaly wynik negatywny. Wczoraj byla u ginekologa i wszystko powiedziala co i jak. Lekarz zrobil usg i wypowiedzial sie tylko na temat jajnikow ze wszystko w porzadku. Na temat ciazy ani slowa. Zapisal tylko tabletki antykoncepcyjne. A okresu dalej nie widac. Jak mam to rozumiec ? W ogole mnie ten ginekolog nie uspokoil gdyz nie otrzymala zadnej konkretnej odpowiedzi. Myslalem jeszcze by poszla zrobic testy na beta hcg we krwi. Jakies rady ? Bo zaraz z nerwow sie wykoncze. Pozdrawiam.

Idzcie na Bete i bedzie wiadomo na 100% czy jest ok. Badanie nie musi byc robione na czczo jak rowniwz moze byc zrobione o kazdej poze dnia nie koniecznie rano

Ja pierdykam- żaden lekarz nie przepisze tabletek anty bez wykluczenia ciąży! Więc w tej ciąży nie jest.

Sa lekarze ktorzy przepisuja tabletki jak cukierki bez podstawowych badan. Na poczatek powinna dostac luteine na wywolanie @ a nie tabsy. I na jakiej podstawie je wypisal? Wielkosci jajnikow? Bo z opisu wynika ze procz tego nic sie nie dowiedzieli. A nawet gdyby byla ciaza to na usg za wczenie zeby ja zobaczyc. Beta da stu procentowy wynik. Norma u kobiet miesiaczkujacych jest od 0-5 mlU

Gość Swoosh
Ok dzieki za odpowiedzi. Jutro w takim razie pojdziemy do lekarza po skierowanie. Jak dlugo trzeba czekac za wynikami i jaki mniej wiecej koszt jest tych testow ?

Gość Swoosh
Po skierowanie mozna isc do lekarza rodzinnego czy trzeba do ginekologa ?

Gość jakbytobygdyby
na temat ginekologów to mam okropne zdanie, np. ja jak poszłam po tabletki to dostałam receptę na pierwszej wizycie BEZ JAKICHKOLWIEK BADAŃ (!) biorę je już pół roku i nadal nie słyszałam ani słowa o badaniach tylko robię je na własną rękę.... więc wcale się nie dziwie, że się chłopak martwi bo i mnie by nie uspokoiła taka odpowiedz lekarza.

Gość Swoosh
Ufff przedwczoraj bylismy odebrac wyniki bety - 0.100. Dzisiaj rano dostala okres. Wiec chyba wszystko wporzadku.