Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nastka 234

Ile jedzą Wasze dzieci???

Polecane posty

Gość nastka 234

Czy Wasze maluchy jedzą tyle, ile jest ustalone do określonego wieku??? Moja 5 miesięczana córka je chętnie, regularnie, wszystko, co jej dam, ale ... no właśnie - ale je mniej, niz jest "napisane" tu i tam. Na perzykład 5 miesięczne dziecko powino zajdac około 180 ml mleka, a moja zjada około 120-130 ml (zawsze tyle samo). Martwi mnie to, bo nie wiem czy jej po prostu tyle potrzeba, czy coś jest nie tak. Nie wiem czy mam iśc do lekarza, bo boje się, że zacznie ją faszerować witaminami na apetyt i zacznie się problem w druga stronę - będzie wciąz glodna i się roztyje (znam takie przypadki) jak to u Was wyglada/wyglądało???? Proszę, doradzcie, podpowiedzcie

ojej jak przybiera na wadze to wszystko jest ok:o moj ma 9 m-cy i nigdy nie wypil wiecej niz 120 ml,przewaznie 90

Gość a ja uwielbiam taniec
moja ma 14mies i niby takiej kaszki powinna jadac 230ml a je nie wiecej niz 180. nie sugeruj sie tym co pisza na opakowaniach. jesli twoje dziecko odpowiednio przybiera na wadze to jest ok.

Gość nastka 234
zolzaa, tak, na wadze przybiera prawidłaowo - wprowadzie nie jest pączuciem, ale chuda też nie jest

Gość nastka 234
zolzaa, no wlaśnie nie chcę. Boję się, ze kiedy zgłoszę problem lekarzowi, to tak będzie, a chciałbym tego uniknąć

ale jaki problem chcesz zglaszac?nie ma problemu a takim dzieciom nie podaje sie zadnych wit na apetyt:D no i sama piszesz ,ze je chcetnie jak mniemam obiadki deserki kaszki dziecko nie ma anemii niedowagi to po co pchac wiecej niz potrzebuje ?

Dziecko je tyle ile potrzebuje. Jezeli wazy prawidlowo to nie masz sie czym przejmowac.

Gość nastka 234
niepokoi nie to, że te jej racje pokarmowe sa duzo mniejsze niż powinny być w tym wieku. zastanawiam się czy nie nałapie z tego tytułów właśnie jakichs niedoborów, np. anemii

dziewczyno masz zdrowe dzieciatko po co szukasz problemow na sile?:) wypisz ile konkretnie je Twoja corka i godziny

Gość nastka 234
ok jest jeszcze na karmieniu mieszanym, ale w piersiach mam już mało pokarmu 7-8 pierś i około 50 ml kaszki (czasem mniej) 11.30-12.30 butla 120 ml 15.30-16.30 pierś i zupka jarzynowa pół słoiczka 17.30-18 deser pół sloiczka (owoce) 19-20 butla 120-130 ml (czasem dodaję trochę z piersi) 23-24 butla 150 ml mala ma 5 miesięcy

w zupelnosci wystarczy w miedzyczasie dopajasz herbatka pewnie to teraz Ci powiem moj maly ma 9 m-cy od tyg bez piersi 7.00 butelka 100ml 10.00 kromeczka chleba ,jajecznica 12-13 pol sloiczka owocow lub pol banana 14.00 obiadek mniej wiecej sloiczek maly 16.00 maly jogurt 18.00 kaszka lub mleko ok 100 ml jest starszy o 4 miechy ,jest chlopcem wiec niby powinien wiecej jesc tyle mu wystarcza przybiera na wadze i jest zdrowy

Gość nastka 234
jeśli macie jakieś sugesie, to śmiało - kazda rada mi się przyda, bo to moje pierwsze dziecko i jestem zielona w temacie

Gość nastka 234
zolzaa, rzeczywiście Twój szkrab tez nie je zbyt duzo. Ale zauważyłam, że u Was są znacznie mniejsze przewry między posiłkami. Też się zastanawiałam czy tak nie zrobić

a moja 14mies: ok7-piers 9:30 - kanapka; jajecznica; parowka;kaszka 13 - zupka ze sloiczka (190ml) lub zupa,ktora mamy na obiad 15 - drugie danie(mniesza ilosc ok 100ml) 17-owoc;kisiel;rogal, chalka(to co akurat mam w domu) 19 - jogurt lub kasza(ok 150ml) 20:30 - piers W miedzy czasie je paluszki, flipsy, ryz preparowany, czasem plasterak szynki lub kromke suchego chleba i pije duzo herbatku/wody.

Gość nastka 234
a ja uwielbiam taniec, u Was też mniejsze przerwy między posiłkami

Gość nastka 234
chyba musze się nad tym zastanowić. Skoro mała je mniej, to moż wprowadzić jeszcze jeden lekki posiłek i zrobic mniejsze przerwy???

No moja je czesto, ale jest raczej szczuplym dzieckiem. Ale to pewnie dlatego, ze jest w ciaglym ruchu :) Wazy 10kg, mierzy 77cm.

moj wazy 10 kg pomimo tego,ze tak malutko je:p sprobuj podawac czesciej faktycznie duze przerwy ,moze podaj w miedzyczasie biszkopty z herbatka

Gość nastka 234
to w sumie bardzo dobry pomys, żeby częsciej dawać jedzonko a jak podać 5 miesięcznej biszkopta? Mam go zrobić na papkę rozrabiając mlekiem modyfikowanym???

martwilam sie, ze wlasnie za malo wazy, ale na kontroli pediatra mnie uspokajal, ze mala wazy jak najbardziej prawidlowo-jest na 50centylu i jest ok.

a ja uwielbiam taniec-jasne po co tuczyc dziecko kiedy je normalnie nie ma problemow chorobowych :) nastka ,biszkopt rozmaczasz w herbatce badz mleku mozesz podac buleczki kawalek flipsy banana mozesz dawac obiadek a dodatkowo np pure z nestle marchewkowe czy inne ziemniaczka z odr maselka

Gość nastka 234
dzięki :) musze w takim razie zacząć już trochę eksperymentować. Biszkopt pójdzie na pierwszy ogień :)